anula05 15.07.2010 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Hi, hi... A gdzie dla mnie flaszka za wyswatanie?! chłodzi się oczywiście Dzięki Rasiu ogromne! http://thumbs.dreamstime.com/thumblarge_231/12018628360Z316E.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 15.07.2010 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 A ja jeszcze z zapytaniem o powierzchnię dachu i koszt samego pokrycia z rynnami- bez ocieplania i bez więźby; o ile jeszcze ktoś z Baranków pamięta.choćby przybliżoną cenę blachy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 15.07.2010 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 chłodzi się oczywiście Dzięki Rasiu ogromne! http://thumbs.dreamstime.com/thumblarge_231/12018628360Z316E.jpg Noooooo... to jest to co tygryski lubią najbardziej... ... mrrrrrrrraaaauuuuu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 16.07.2010 04:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 http://i30.tinypic.com/2qtiohc.jpg Hej Barankom ja tez poproszę namiar na priv na te chałupkę, tez ma dwoje dzieci i chętnie na przyszły rok bym pojechała. Bardzo proszę. Buuu, ale to nie była nasza chałupa... To cudza jest, nie pamiętam, kto ją wstawił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 16.07.2010 04:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 A ja jeszcze z zapytaniem o powierzchnię dachu i koszt samego pokrycia z rynnami- bez ocieplania i bez więźby; o ile jeszcze ktoś z Baranków pamięta.choćby przybliżoną cenę blachy. Ponieważ tymczasowo nie dysponuję dostępem do mojego excela z kosztami budowy (poszedł w kosmos wraz z twardym dyskiem komputera, ale może coś się uda odzyskać) to cena będzie przybliżona - ok. 60-65 000 za materiał i robociznę z wszystkimi obróbkami. Dachu jest ok. 250 mkw o ile mnie pamięć nie myli. Natomiast cena tej blachy - bo braliśmy ją z rheinzinku - jest w euro, a dwa lata temu to było 3,3 zł, więc nie wychodziło źle. Teraz może być gorzej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 16.07.2010 04:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Ok dziękuję za blachę a dom to poszukam bo może mi się co pokićkało, Ale fajny Nie?taki letni super kolorek na wakacje. wszystko przez to nowe forum gubię się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 16.07.2010 05:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Też się jeszcze do końca nie przyzwyczaiłem do tego kształtu forum. Ale skoro inni dali radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 16.07.2010 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Buuu, ale to nie była nasza chałupa... To cudza jest, nie pamiętam, kto ją wstawił... A Pasie może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 16.07.2010 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 MOże? Boszsz, rasiula co ty spać nie możesz? Do 4 siedzisz, od 8 żerujesz... Mnie to kolano nap... i zaraz jadę do lekarza. Temat jest naprawdę upierdliwy, inaczej by mnie siłą nie zawlekli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 16.07.2010 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 MOże? Boszsz, rasiula co ty spać nie możesz? Do 4 siedzisz, od 8 żerujesz... Mnie to kolano nap... i zaraz jadę do lekarza. Temat jest naprawdę upierdliwy, inaczej by mnie siłą nie zawlekli... Toszzz pisałam, że chojlera spać nie mogę... A do kogo idziesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 16.07.2010 06:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 NIe wiem, na razie z help desku enel medu... Nie wiem co mi, wczoraj rano się obudziłem i bolało, ale się jakoś rozchodziło, a w nocy jak zaczęło nawalać i teraz to ledwo się zgina i trochu spuchło... I taki ściągający ból. Starzeję się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 16.07.2010 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 A o goruncu przeczytałem jak już zapytałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 16.07.2010 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Hm. No więc zła wiadomość jest taka, że barranek monsz mój zaposiadł zapalenie kaletki podrzepkowej w kolanie (whatever it means). A dobra to taka, że teraz przez tydzień mam mu robić zimne okłady na kopytko i prochy podawać, albowiem dostał tydzień zwolnienia z tytułu tegoż popsutego kopytka. Co w warunkach wiejskich może być całkiem przyjemne... Mieszkamy tu sobie na naszej pustyni już od poniedziałku i źle nam tu nie jest, o nie:-) W dodatku od wczoraj posiadamy lodówkę, nabytą okazyjnie na allegro za 500 zł (używana, 170 cm z zamrażarką), więc zimne piwo jest. Ha! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 16.07.2010 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Hm. No więc zła wiadomość jest taka, że barranek monsz mój zaposiadł zapalenie kaletki podrzepkowej w kolanie (whatever it means). A dobra to taka, że teraz przez tydzień mam mu robić zimne okłady na kopytko i prochy podawać, albowiem dostał tydzień zwolnienia z tytułu tegoż popsutego kopytka. Co w warunkach wiejskich może być całkiem przyjemne... Mieszkamy tu sobie na naszej pustyni już od poniedziałku i źle nam tu nie jest, o nie:-) W dodatku od wczoraj posiadamy lodówkę, nabytą okazyjnie na allegro za 500 zł (używana, 170 cm z zamrażarką), więc zimne piwo jest. Ha! Ha! to tera mogie jechać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 17.07.2010 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 No to dawaj Jako kuternóżka mam zwolnienie, więc od dzisiejszego wieczora znowu siedzimy na wsi i staramy się nie zagotować. A wczoraj od upału eksplodował nam transformator, ale już naprawili. Się dzieje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 17.07.2010 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 Ha! to tera mogie jechać! Rasia, zabierz barana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 20.07.2010 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Siedzimy na tarasie. Patrzymy na las i łąkę. Słońce zachodzi. Jest boooosko... Zaraz sięgniemy po zimne piwo. Będzie jeszcze bozczej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 20.07.2010 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Siedzimy na tarasie. Patrzymy na las i łąkę. Słońce zachodzi. Jest boooosko... Zaraz sięgniemy po zimne piwo. Będzie jeszcze bozczej... A potem już zostaje tylko wycie do księżyca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 20.07.2010 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 A wisi bydle nad łąką i aż się prosi... Wybraliśmy wino ostatecznie, a co tam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 20.07.2010 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 No i jeszcze działa pierwszy docelowy kontakt, zamontowany w salonie własnymi barrankowymi łapkami - to w ramach testu, jak to będzie wyglądać. Wygląda nieźle, po za tym udało mi się przejść test, jak pogrzebać w puszce i nie dać się kopnąć . Ponieważ więc wygląda nieźle, po kawałeczku będziemy uzbrajać dom w Berkera B kwadrat wersja biała.... I cały czas się zbieramy, żeby kupić zlew do spiżarni. Wybór został wykonany wtedy kiedy wycinaliśmy dziurę w blacie - teraz nie ma wyjścia, musi to być astracast geo 1,0 lub 1,5 - ostateczne decyzje zapadną, kiedy uznamy że szalejemy. Ostatecznie teraz kupę kasy wydaliśmy na ziemię... Ech, jak się nie ma i trzeba dzielić na kupki budowanie jest znacznie bardziej wymagające... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts