Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze, komentarze czyli Cafe pod Barrankami

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A ja jeszcze z zapytaniem o powierzchnię dachu i koszt samego pokrycia z rynnami- bez ocieplania i bez więźby; o ile jeszcze ktoś z Baranków pamięta.choćby przybliżoną cenę blachy.

Ponieważ tymczasowo nie dysponuję dostępem do mojego excela z kosztami budowy (poszedł w kosmos wraz z twardym dyskiem komputera, ale może coś się uda odzyskać) to cena będzie przybliżona - ok. 60-65 000 za materiał i robociznę z wszystkimi obróbkami. Dachu jest ok. 250 mkw o ile mnie pamięć nie myli. Natomiast cena tej blachy - bo braliśmy ją z rheinzinku - jest w euro, a dwa lata temu to było 3,3 zł, więc nie wychodziło źle. Teraz może być gorzej...

MOże? Boszsz, rasiula co ty spać nie możesz? Do 4 siedzisz, od 8 żerujesz... Mnie to kolano nap... i zaraz jadę do lekarza. Temat jest naprawdę upierdliwy, inaczej by mnie siłą nie zawlekli...

Toszzz pisałam, że chojlera spać nie mogę...:(

A do kogo idziesz?

Hm. No więc zła wiadomość jest taka, że barranek monsz mój zaposiadł zapalenie kaletki podrzepkowej w kolanie (whatever it means). A dobra to taka, że teraz przez tydzień mam mu robić zimne okłady na kopytko i prochy podawać, albowiem dostał tydzień zwolnienia z tytułu tegoż popsutego kopytka. Co w warunkach wiejskich może być całkiem przyjemne... Mieszkamy tu sobie na naszej pustyni już od poniedziałku i źle nam tu nie jest, o nie:-) W dodatku od wczoraj posiadamy lodówkę, nabytą okazyjnie na allegro za 500 zł (używana, 170 cm z zamrażarką), więc zimne piwo jest. Ha!

Hm. No więc zła wiadomość jest taka, że barranek monsz mój zaposiadł zapalenie kaletki podrzepkowej w kolanie (whatever it means). A dobra to taka, że teraz przez tydzień mam mu robić zimne okłady na kopytko i prochy podawać, albowiem dostał tydzień zwolnienia z tytułu tegoż popsutego kopytka. Co w warunkach wiejskich może być całkiem przyjemne... Mieszkamy tu sobie na naszej pustyni już od poniedziałku i źle nam tu nie jest, o nie:-) W dodatku od wczoraj posiadamy lodówkę, nabytą okazyjnie na allegro za 500 zł (używana, 170 cm z zamrażarką), więc zimne piwo jest. Ha!

Ha! to tera mogie jechać! ;) :D

No i jeszcze działa pierwszy docelowy kontakt, zamontowany w salonie własnymi barrankowymi łapkami - to w ramach testu, jak to będzie wyglądać. Wygląda nieźle, po za tym udało mi się przejść test, jak pogrzebać w puszce i nie dać się kopnąć :wiggle:. Ponieważ więc wygląda nieźle, po kawałeczku będziemy uzbrajać dom w Berkera B kwadrat wersja biała.... I cały czas się zbieramy, żeby kupić zlew do spiżarni. Wybór został wykonany wtedy kiedy wycinaliśmy dziurę w blacie - teraz nie ma wyjścia, musi to być astracast geo 1,0 lub 1,5 - ostateczne decyzje zapadną, kiedy uznamy że szalejemy. Ostatecznie teraz kupę kasy wydaliśmy na ziemię... Ech, jak się nie ma i trzeba dzielić na kupki budowanie jest znacznie bardziej wymagające...