barranki2 12.06.2011 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Oglądać to będzie co po podłodze, czyli - jak mniemam - wstępnie za jakieś trzy tygodnie Wtedy z "grubych rzeczy" zostanie jeszcze teren, schody, drzwi i kuchnia, bagatela. Ale to już da się ogarnąć . A dziennika nie będzie bo już jest gotowe ponad połowa dziennikowej książki, sam się dziwię, że mnie jeszcze wydawnictwo nie zabiło, bo w stosunku do umowy jestem strasznie spóźniony. Ale jak się nic nie działo to i nie chciało mi się pisać. Bardzo oczywiste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 12.06.2011 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 A tak swoją drogą to zastanawiam się, czy bardziej cieszą rzeczy grube, czy mniejsze, które były upierdliwe. Przez cały czas mieliśmy źle osadzoną bramę. Dwukrotnie jak ziemia była przesiąknięta zaczynała się "składać", ciężar skrzydeł sprawiał, że słupy przechylały się do środka, przez co przestawała zamykać się furtka... Teraz wreszcie jest porządny, zazbrojony fundament, siła ludzka już tej bramy nie skrzywi, wreszcie też nie trzeba jej zastawiać, żeby Fri nie wychodziła, bo zrobiliśmy pod nią docelowy krawężnik do którego kiedyś dojdzie kostka. No i od razu jakość życia skoczyła o 200 procent w górę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 12.06.2011 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Raśka, a my tak lubimy myśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 12.06.2011 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 A gdzie flacha z okazji setki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 12.06.2011 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 A gdzie flacha z okazji setki? :lol2::lol2:no właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 12.06.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 A gdzie flacha z okazji setki? :lol2::lol2:no właśnie też się pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 13.06.2011 05:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 A gdzie wy dzieci widzicie setkę skoro ja widzę jakieś 199? Ale może z racji za rzadkiego bywania mam wzrok zaćmiony . Ale tak w ogóle to flaszka - zawszsz... http://popsop.ru/wp-content/uploads/metaxa.jpg na gorącość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 13.06.2011 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Widzą - mają inne ustawienia niż my - też mam 199 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 13.06.2011 06:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Dzięki Gosiek ulżyło mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 02.07.2011 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 (edytowane) Doczekaliśmy... Bo to tak bywa - najpierw wszystko idzie jak burza, a potem pada, bo rozypuje się cała konstrukcja finansowania... Ale nic to, czasem warto rok poczekać, przemyśleć (no bo i tak się inaczej nie dało i... właśnie doczekać. No i się dzieje... (ostrzegam, zdjęcia są bele jakie, bo z komórki...). W każdym razie, gdyby ktokolwiek miał wątpliwości, barranki2 żyją, jakoś się mają i działają, by wreszcie niebawem zasiedlić swój lokal jeden z pokojów dziecinnych... http://zniknij.com/Dom_dalej/slides/podloga%209.JPG Saloonojadalnia http://zniknij.com/Dom_dalej/slides/podloga%202.JPG Saloon http://zniknij.com/Dom_dalej/slides/podloga%204.JPG Strasznie bylejaka fota łazienki dziecinnej - jeszcze przed szlifowaniem mozaiki - to, razem z olejem, za jakieś trzy tygodnie dopiero... http://zniknij.com/Dom_dalej/slides/podloga%208.JPG Generalnie - Duch działa... http://zniknij.com/Dom_dalej/slides/podloga1.JPG Edytowane 2 Lipca 2011 przez barranki2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 02.07.2011 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Już mnie przeganiacie, u mnie podłóg niet i nieprędko będą Co to za klepka ? taka na spodzie inna? A samolot na skosie w łazience superaśny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 02.07.2011 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Dobra, dobra, Gosiek, ale po pierwsze ty mieszkasz, po drugie masz całą masę innych rzeczy, my na przykład wystartujemy bez schodów jeszcze bo nie da się od razu... A co do podłogi to jest dąb czerwony warstwowy, bo na podłogówkę... Taki zresztą sam jak ma mysza... Na razie, jak meldował Duch, jest położony cały dół i dwie sypialnie na górze, a za miesiąc (brutalne oczekiwanie na spływ kolejnej kasy) - nasza sypialnia i przedpokój na górze. I olejowanie całości. I będzie gites Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 02.07.2011 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 A samolot gratis . Coś czasem można dostać za free... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 02.07.2011 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Schody mamy betonowe, a Wy drabinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 02.07.2011 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Na razie zamówimy tzw młynarskie, są całkiem przyzwoite. Potem się je przeniesie do pomieszczenia nad garażem. Mam nadzieję, że uda się nam pozyskać schody w miarę szybko tym bardziej, że czeka się na nie 6 tygodni... Zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 02.07.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 drewniane czy rasiopodobne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 03.07.2011 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Docelowe będą stalowe z trepami drewnianymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 03.07.2011 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 No zajefajnie!!!!!!Bardzo podoba mi się łazienka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 03.07.2011 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Dziękować Monia! Chodziło o to, żeby była maksymalnie prosta. jedynym akcentem kolorystycznym jest podłoga i będą dodatki. Jakoś ją przy okazji lepiej pofotografuję, ale dopiero po olejowaniu, jak już będzie wisiała szafka z umywalką, lustro i inne radości, które czekają w kotłowni. Ale kabina już zamontowana i można się kąpać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 03.07.2011 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 A swoją drogą to właśnie jest mozaika sztorcowa jatoba, którą kupiliśmy rok temu z końcówki we Wrocku po 40 zł za metr kwadratowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts