Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze, komentarze czyli Cafe pod Barrankami

Recommended Posts

Dla nielubiących jodełki (dobrze że są tacy, bo teraz sie okazało, że jest strasznie trendy, co nas trochę martwi bo nie o to chodziło, żeby być trendy tylko że nam się akurat ona podobuje i już) na górze mamy parkiet ułożony równolegle... Tylko jeszcze niezazdjęciowany...

No wprowadza, wprowadza, tak naprawdę to już taki ostateczny etap udomawiania. Nawet drzwi wewnętrzne nie robią takiego skoku, bo ostatecznie można tak patrzeć na pomieszczenia, żeby ich nie widzieć. A podłoga jest wszędzie :-)

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ooooo jak ja to znam :) ale zaciapaliśmy te najbardziej denerwujące cegły farbą i da się życ ;) i tak teraz siedzimy głównie na tarasie :D:D

Mam jodełkę i strasznie podobuje mi się Wasza :)

Bo una ta jodełka jest cudaśna! Zapaćkać farbą powiadasz... To może być pomysł, bo my tak na kilka miesięcy będziemy musieli przymnknąć na te cegły oko i udawać, że ich nie widzimy :-)

Noo to witam w klubie ;)

My już od 2 całkiem nieźle udajemy :D:D:D a przed nami jeszcze kilka... ale chyba nie jest z nami tragicznie, bo zupełnie olałam salony drzwiowe :D:D zamiast drzwi szperam za innymi rzeczami, a to jasny znak, że się da :D

Dobra, by jeszcze będziemy udawać że mamy schody :-). Te cudowne odrapańce od Raśki zastąpimy nieco bardziej wyrafinowanymi schodami młynarskimi z allegro, i tak 20xtańszymi od docelowych i będziemy czekać, aż się objawią pieniążki na prawdziwe. Partyzantka, ale naprawdę już mamy dość bloku. Ważne, ż suka włączą się w zabawę w niewidzenie braku schodów i lata po tych co są jakby były normalne :-)

Nitu, dlaczego zła - każda zasada jest dla psa dobra, byle konsekwentnie i tak, żeby rozumiał o co chodzi. A jak ci się udało sprawić, żeby pies nie chodził po domu??? Gdzie masz te parkiety - tylko w sypialniach? A schody betonowe to nasi sąsiedzi np. na początku mieli pomalowane farbą do betonu i wtedy nic nie pyli. Ja żałuję że nie mam betonowych, bo miałabym teraz JAKIEŚ, pomalowałoby się albo i tylko zagruntowało i można czekać choćby i rok.

Cześć, oglądam sobie, czytam i podziwiam to sobie pomyślałam że nie będę bezczelna i zostawię po sobie jakiś ślad ;)

A powstrzymać*się*nie mogłam, bo jak już*wspomniałam w kilku wątkach ten etap jest najfajniejszy i najbardziej lubię go u ludzi oglądać.

Bardzo ładna podłoga i w ogóle już domek fajnie na ukończeniu.

Wiem że długo na to czekaliście dlatego kibicuję i trzymam kciuki za szybkie przypływy na resztę :yes:

@Monsanbia - dzięki :-)

@ Nitu - teraz kumam, można i tak, pies ma jasność w temacie :) Chociaż ja bym tak nie dała rady, bo psa lubię mieć w domu koło siebie :) A co do barierek to sobie myślę, że jest wiele takich rzeczy, które najpierw wydają się nam niezbędne, a potem się okazuje, że niekoniecznie :p

Co do psa to my wiemy, że dla nas tak jest lepiej... Wy to zweryfikujecie po parkiecie - czy Wam pies w domu pasuje czy nie, ja wiem co nasza sucz zrobiła z parkietem w mieszkaniu i powiedziałam, ze nigdy więcej ;)

A z barierką najpierw był u nas strach o dzieci, a teraz dzieci śmigają po schodach i ani myśla się czegos trzymać .. stąd nasza myśl, że nie ma pośpiechu w temacie... ale leżaczek, parasolek - to insza inszość :D

Edytowane przez nitubaga

Cześć Gwoździku!!! Słusznie o psach można długo i ogoniaście :)

Nitu, rozumiem.Ja też widzę co ona robi z podłogą, którą mam teraz i... trudno. Dla mnie jednak pies ważniejszy niż parkiet ;) Kto ma pszczoły ten ma miód :). Zresztą dlatego m.in. jest pod olejem ten parkiet a nie w lakierze. I dlatego m.in. jasny. Żeby było mniej widać :D Wyszliśmy z założenia, że dom jest dla całej rodziny i musi ją znieść :D

A oczywiście kuzynie, wszelkie zachwyty nad podłogą są przyjmowane, a jakże :-) Dziękować, dziękować, właśnie znów ruszamy na nią popatrzeć :-)

Nitu - cóż, będziemy się przyglądać temu parkietu i psu i najwyżej częściej będziemy olejować (parkiet, nie psa :-). Inaczej się nie da i jusz