Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze, komentarze czyli Cafe pod Barrankami

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Na razie jest przerwa w oczekiwaniu na przelew :-). A jak przelew przybędzie, to zaczniemy kończyć podłogę i pomalujemy już na finał. No i na takie partyzanckie się przeprowadzamy. Pod koniec sierpnia powinny przypłynąć nasze blaty i parapety z Chin :-). Zobaczymy, co było warte to szaleństwo. No a potem znów będziemy czekać na kolejną kasę (znaczy najpierw musimy ją zarobić) żeby - mam nadzieję - zamówić schody. Ale to już będzie koniec października, a montaż pewnie pod koniec listopada albo wręcz w grudniu. No, chyba że spadnie na nas nie wiedziec jeszcze skąd deszcz kasy :-). A na razie byliśmy tydzień w Kotlinie Kłodzkiej... Relacja - jak zwykle - na Facebooku. Zapraszamy do znajomości :-)

• 1 month później...
Nefer, jak się nie ma ani kszty czasu, to się nie da porządnie być na wszystkich forach... A na FB akurat bywamy, zwłaszcza pani barrankowa, więc tam są różne ślady, że żyjemy. No ale jak już zostaliśmy poniekąd wywołani do tablicy uroczyście komunikujemy, że nieco na partyzanckich warunkach ale nie aż takich w sumie jak to z niektórymi bywało, dokonujemy zasiedlenia obiektu w połowie października, tak mniej więcej dwa lata po terminie. Ale cóż. I uwielbiamy 40 mkw naszej prawie czarnej ściany :-)

KUZYNIE - trzymam kciuki za Waszą przeprowadzkę ... i czekam na relacje .....na tym forum ...

... bo FB jest dla młodzieży ... i dla tych, którzy myślą, że wciąż tak wyglądają ;) ... a zazwyczaj dlatego, że tak w "środowisku" wypada ...

PS. Gwoli ścisłości ... nie jestem zacofany ... ;) :)

Lidszu, nie wykończyli, wykanczać to się będą jeszcze hohoho... Żeby nie było wątpliwości, nie będzie:

- kuchni (mamy nadzieję, że się w ciągu półtora miesiąca zrobi)

- drzwi wewnętrznych (do końca roku)

- mebli nowych (czas pokaże do kierdy)

- schodów docelowych (są bardzo eleganckie tymczasy)

- szaf, garderób, innych cudów

- naszej łazienki

- podjazdu

- docelowego poziomu ziemi na działce...

Ale będzie DOM! :-)

... bo FB jest dla młodzieży ... i dla tych, którzy myślą, że wciąż tak wyglądają ;) ...

Tu się mylisz, kuzynie... To jest bardzo dobre narzędzie pracy, a przynajmniej narzędzie DOPADANIA niektórych ludzi, których nie da się DOPAŚĆ inaczej... I już to wystarczy, żeby może nie lubić, ale życzliwie tolerować :-)

Lidszu, nie wykończyli, wykanczać to się będą jeszcze hohoho... Żeby nie było wątpliwości, nie będzie:

- kuchni (mamy nadzieję, że się w ciągu półtora miesiąca zrobi)

- drzwi wewnętrznych (do końca roku)

- mebli nowych (czas pokaże do kierdy)

- schodów docelowych (są bardzo eleganckie tymczasy)

- szaf, garderób, innych cudów

- naszej łazienki

- podjazdu

- docelowego poziomu ziemi na działce...

Ale będzie DOM! :-)

DOM już jest, a reszta przyjdzie z czasem :D

Tu się mylisz, kuzynie...

... być może ... ale daj mi się szerzej wypowiedzieć ...

To jest bardzo dobre narzędzie pracy

dla kogo ??? Cenionego kardiologa, mechanika samochodowego, nauczyciela fizyki, policjanta ???? wydaje mi się, że poza młodzieżą Facebook wykorzystywany jest nagminnie przez ludzi mediów, polityków ... czyli tych, którzy wykorzystują go jako narzędzie pracy ... i jak to napisałeś niżej ...

.... narzędzie DOPADANIA niektórych ludzi, których nie da się DOPAŚĆ inaczej...

Już widzę, jak umawiasz się z mechanikiem na Facebooku :)

Jeżeli znów się mylę ... to wyprostuj gwoździa :)

:)

Oj, Gwoździk, kuzynie drogi. Ja akurat jestem z mediów więc dla mnie FB bywa wsparciem do pracy.A poza tym jest nieocenionym narzędziem kontaktu, a jeszcze bardziej dla pani Barrankowej, która posluguje się nim z najwyższą maestrią. Ale ponieważ trudno się nie zgodzić z Twoją sugestią, że nie ma narzędzi uniwersalnych, dla wszystkich, dlatego rozumiem, że komuś może być takie narzędzie zupełnie niepotrzebne. Aczkolwiek mój kuzyn, który jest mechanikiem samochodowym, sięga po FB i to nie zawsze li tylko dla rozrywki... A młodzież z kolei bardzo często żeruje poza FB, na jakichś gronach i innych wynalazkach. Wiem z doświadczenia :-).

A poza tym udało mi się wczoraj odcyfrować intencje elektryka i zrozumieć, po co mu była taka jedna bateria włączników x4 (poza policzeniem sobie za punkt), dzięki czemu założyłem kolejne docelowe pstryczki. I to sie liczy. I obliczyliśmy zapotrzebowanie na listwy przypodłogowe, które powstaną z anodowanego aluminium, a powoduje nami nie tylko chęć znalezienia się w designerskiej awangardzie, ale przede wszystkim cena - okazuje się, że jest to rozwiązanie nieco tańsze niż porządna listwa z mdfu lub podobnych materiałów...

jak ja uwielbiam opóźnienia....

Taaaa. Są tu tacy, którzy wpadli w poślizgi... Ważne, żeby dojść do takiego momentu, żeby się przeprowadzić. Inaczej szkoda całej tej zabawy i tych poślizgniętych lat... Po prostu uznaliśmy, że w ciągu najbliższych dwóch miesięcy nie ma co z powodów finansowych liczyć na jakiś gwałtowny skok do przodu w kwestii wykańczania, w związku z tym trzeba dopieścić to, co już jest i tyle. A reszta już na żywym organizmie... Trudno, Frida będzie się trochę denerwować, że jej ktoś jeszcze chodzi po domu... Taki to psi los jest :-)

Taaaa. Są tu tacy, którzy wpadli w poślizgi...

Taaaaa :o serio ? :o

nam właśnie 3 lata minęły od planowanej przeprowadzki :cry:

Cze zapracowany Kuzynie.

A FB to taki festiwal próżności, jedyne co go bije na głowę to FM :rotfl: