Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze, komentarze czyli Cafe pod Barrankami

Recommended Posts

Na FB przynajmniej nie pokazują sobie chociażby renderingów i wizualek od najnowszych projektantów, jakby to było ważniejsze od dobrego zbudowania domu. Nie wiem dlaczego, ale akurat to mnie mierzi... Ale to moje osobiste zdanie, pewnie pokazują tam sobie inne rzeczy, ale ja wtedy wzrok odwracam albo co :-)

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Lidszu, nie wykończyli, wykanczać to się będą jeszcze hohoho... Żeby nie było wątpliwości, nie będzie:

- kuchni (mamy nadzieję, że się w ciągu półtora miesiąca zrobi) - no u nas będzie, mam nadzieję

- drzwi wewnętrznych (do końca roku) - będą tylko na parterze

- mebli nowych (czas pokaże do kierdy) - będą tylko kuchenne - wypoczynek wydziergamy z k-g i styropianu - w końcu mamy w tym wprawę

- schodów docelowych (są bardzo eleganckie tymczasy) - mamy oryginalne, modne betonowe

- szaf, garderób, innych cudów - będą kartony ale cuda czasem się zdarzają, może coś wydziergamy w sumie jakieś płyty zostaną :lol2:

- naszej łazienki - tej to długo nie będzie

- podjazdu - jakiś jest

- docelowego poziomu ziemi na działce... - tu i ówdzie brakuje kilkunastu cm ale kto by na to patrzył :)

Ale będzie DOM! :-)

więc barranku nie łam się, będzie pan zadowolony :D

• 4 weeks później...

ja jelenia ;)

Sprostowanie :

to bierz go ze sobą i wpadaj :-)

a muszę to sprostować, bo jakieś insynuacje poleciały... nie chodziło o mojego ślubnego !!!

Edytowane przez malka

Pompa? Bosko. Jeszcze będzie w tym tygodniu regulowana, no i uruchomimy obwod kaloryferowy, ale generalnie czad. Zobaczymy jak się będą kształtowały kwestie zużycia prądu, ale jak mówi nasz Jacek po odpaleniu wszystkiego nie powinno być więcej niż 20-30 proc. tego co ubiegłej zimy, więc gut. A jeszcze odpalimy reku... Na razie mamy pompę ustawioną na 21 stopni i w całej chałupie jest 22-23 st, łącznie z góra, gdzie grzeją tylko podłogówki w łazienkach...

i będą jelonki :cool:

Jak pompa??? Kurcze jak my sobie w brodę teraz plujemy, że nie zainwestowaliśmy w to cudo :bash:

A żebyś wiedziała jak my sobie plujemy, że nie zrobiliśmy podłogówki na górze? Bo ja skrewiłam, naczytałam się głupot w internecie, że w sypialni to niezdrowo... ech. ;)