Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze, komentarze czyli Cafe pod Barrankami

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzień dobry!

Nam też się marzy podłoga betonowa.

Tylko chętnie bym pomacała osobiście taką podłogę przed zrobieniem jej u siebie. Jedynie czego się boję czy nie będzie zimno od niej.

Barranku możesz zapytać się swojego sąsiada jak mu się sprawdza ta podłoga? Czy można biegać po niej na bosaka? Czy zauważył jakieś problemy? I jak możesz to podpytaj się kto mu robił tą podłogę. Ja mam namiar na firmę z Tarczyna ale jeszcze ich nie sprawdzałam.

Dobroszko mogę też prosić o namiary :D

Dzień dobry!

Nam też się marzy podłoga betonowa.

Tylko chętnie bym pomacała osobiście taką podłogę przed zrobieniem jej u siebie. Jedynie czego się boję czy nie będzie zimno od niej.

Barranku możesz zapytać się swojego sąsiada jak mu się sprawdza ta podłoga? Czy można biegać po niej na bosaka? Czy zauważył jakieś problemy? I jak możesz to podpytaj się kto mu robił tą podłogę. Ja mam namiar na firmę z Tarczyna ale jeszcze ich nie sprawdzałam.

Dobroszko mogę też prosić o namiary :D

Hejwszystkim :D

Nie mogliśmy uczetniczyć w nocnej debacie, gdyż albowiem oglądaliśmy niejakiego House`a mieniącego się doktorem :D A kompiutr już spał :wink:

BetaGreta, miło cię tu widzieć znów :D Sąsiad ma co chiał, więc się cieszy :wink: ale miał sporo problemów z wykonawcami (było dwóch, ten drugi poprawiał), więc nie sądzę żeby mógł kogoś polecić :-? . Chodzi po podłodze w kapciach bo on lubi w kapciach, a nie na boso. Ale można spokojnie chodzić na boso, bo ma podłogówkę i mu stópki grzeje (a w lecie jest miły chłodek). :D

A pierwsze podejście w sprawie okładzin betonowych ściennych - katasrofa. 300 zeta za metr, i to netto! Zu viel. Zu viel.

Witaj marekmarian, kurcze, w ogóle nie mamy czasu pociągnąć dziennika, a jesteśmy retrospektywnie dopiero w listopadzie 2007 roku :cry: .

Kostka jest super, chociaż nie będzie pasowała do każdego dachu. U nas ta forma lukarny miała przełamywać schemat, a dodatkowo rozwiązywać inną kwestię – u nas Miejscowy Plan Zagospodarowania przewiduje półtorej kondygnacji. Oczywiście można kombinować, ale można i pomyśleć inaczej. Dzięki takim lukarnom w sypialniach na górze praktycznie nie ma skosów - w jednej w ogóle, w dwóch są nieistotne.

BetaGreta, mam namiar na gościa, który podobno robi nie tylko płyty betonowe, ale i podłogi, skontaktuję się z nim i pogadam, jeśli okaże się sensowny, dam wam namiary, ok?

Witaj marekmarian, kurcze, w ogóle nie mamy czasu pociągnąć dziennika, a jesteśmy retrospektywnie dopiero w listopadzie 2007 roku :cry: .

Kostka jest super, chociaż nie będzie pasowała do każdego dachu. U nas ta forma lukarny miała przełamywać schemat, a dodatkowo rozwiązywać inną kwestię – u nas Miejscowy Plan Zagospodarowania przewiduje półtorej kondygnacji. Oczywiście można kombinować, ale można i pomyśleć inaczej. Dzięki takim lukarnom w sypialniach na górze praktycznie nie ma skosów - w jednej w ogóle, w dwóch są nieistotne.

mam podobnie (1 i 1/2+ narzucony dwuspad). Do pewnego stopnia ten swój dwuspad lubie i jest ok. Nie lubię jednak okien połaciowych jako 'okien na świat' :) i tutaj rozwiązaniem jest kostka w pokoju goscinnym. U mnie (druga polowa poddasza) nie musi byc, tam głownie będę spał...

U mnie po kilku drogach ewolucji jestem przy nowoczesnej prostej bryle z jedna kostką. Tyle tylko mnie różni od większości tutaj że mam nieduże możliwości (malutki kredyt) i czekającą na wielki remont murowaną stajnię. Zobaczymy czy coś sie uda ale mam wciąż wiarę w to że tak :)

A co do Waszego domku to chcę sie przyjrzec dokładniej, macie rzeczywiście kilka rzeczy, które lubię....