Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze, komentarze czyli Cafe pod Barrankami

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ślicznie to będzie, jak panowie posprzątają, zrobimy deskę na tym kawałku i uda się znaleźć płytkę na te ściany. Ale i tak chodzimy zachwyceni i straszenie nam sie to co już jest podoba, a tynkarzom wystawimy w naszym osobistym rankingu wykonawców 6, i będzie to już druga szóstka, co jest w ogóle niezwykłe :D

Dzień doberek :D

A wczoraj to urwałem się pani barrankowej i zajrzałem na strasny strych. A tam normalnie cuda

http://www.barranki.com/slides/MMPi%20215.jpg

miłego dnia, zaraz gnam do dlh :D

Pięknie baranek u Barranków wygląda. Wpasował się w otoczenie przepięknie :D :D I nawet chyba na jednym zdjęciu widać kawałek Pani Barrankowej :roll:

:D

A z deską elewacja będzie pięknie wyglądać. Będę się później wpraszać na macanko tych desek na elewacji, bo ja też mam dużo drewna i jeszcze nie wiem co mam tam położyć :roll:

W ogóle jakieś szersze macanko trzeba przyszykować, tylko niech to się teraz przewali i posprzątamy obejście... Ale będzie mnóstwo rzeczy do spalenia przy okazji.

I chyba znaleźliśmy zupełnym przypadkiem właściwą płytkę elewacyjną, szarą, podobną w odcieniu do blachy. Ale musimy do chałupy przyłożyć.

A kawałek pani Barrankowej patrzy murarzom na ręce, żeby było cudnie. Dzisiaj chyba skończyli...

Barranku a ja zboczeniowo zapytam się gdzie jest styropian pod ten niby beton? To nie może być jak jest, ze okno bez majtek, a w sukience będzie. Moze i latem to jeszcze troche podniety jest z tego, ale zimą, brrrr

Myszo, a gdzieś ty zginęła jak cię nie było? Jak te wszystkie choroby, operacj i inne złe duchy? Wszystko OK?

Gwoli wyjaśnienia - płytka idzie tam, gdzie nie jest zatynkowana struktura - ale tam jest cały styropianowy szamerunek jak się patrzy, a kleimy ją na zaimpregnowaną i zaciągniętą klejem siatkę. To zresztą widać na elewacji ogrodowej - bo jednak płytka będzie między oknami i albo będzie widać ją - przy zasłoniętych żaluzjach, albo drewno z źaluzji, jak odjadą na boki.

Natomiast tam, gdzie będzie deska oni nie wklejali styro, bo to się robi najpierw szkielet pod dechi, potem w to się wkleja stryro, siateczka i na to deski. Tak więc nie bój nic, nie będzie zimnej sukienki, tylko ciepła sukienusia :D Ale nam się teszsz strasznie podoba. To taki mniamniuśny moment jest :D