efilo 02.06.2009 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 uśmiałam się od razu dzień... dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 02.06.2009 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 withanko wlasnie zbieram tylek w troki i wyjezdzam nach..wawa und lodź HURRRRRAAA!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 02.06.2009 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Witam Barranków ależ dzisiaj okrutna pogoda siedzę i http://www.cosgan.de/images/midi/muede/b010.gif a piesy są debeściarskie i uwielbiam patrzeć na takie harce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 02.06.2009 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Witam Barranków ależ dzisiaj okrutna pogoda siedzę i http://www.cosgan.de/images/midi/muede/b010.gif U mnie to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 02.06.2009 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 u nas brrrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 02.06.2009 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Witaaaaaaaamy (trochę ziewamy) Ale, choć rano było bylekjako i w ogóle niewstawalnie zaliczyliśmy KlinkierBud, gdzie chyba ostatecznie udało się wybrać płytkę na nasze 35 mkw elewacji zewnętrznej - Feldhaus Klinker Argo Liso 800. Wreszcie jest szara, a nie brązowoszara, szarobrązowa, szaronieszara dziubana - tylko gładka, nieszkliwiona, matowa. Z glęboką fugą będzie fajnie. Zresztą monitor kłamie - bo tak płytka wygląda tu też na brązowawą, a jest szaraszaraszara http://www.feldhaus-klinker.de/temp/614_ibase_module_medienarchiv_dateien_uebersicht__feldhausklinkerriemchen_R800NF9_H.jpg A na wsi chłopaki zasuwają przy sufitach aż miło - na górze robią też poprawki na tynkach i dwa pokoje są już zagruntowane - do końca tygodnia piętro będzie białawe - na ścianach ma być grunt i pierwsza warstwa farby, druga warstwa już na finisz jak się będzie zbliżał finisz kiedyś tam. I pięknie przeszlifowali kawałek więźby, który został specjalnie w ścianie jednego z pokojów. Wygląda zadżebiście, zdjęcia zrzucę później. To jutro idziemy walczyć z bankiem o ostatnią transzę, będzie na motopompę... Dobrosiu, zdecydowanie więcej wiary w kobiety! Do tej pory tylko raz Frida została zamęczona w psiobiegach i psiapasach - też przez babę. Jak w takiej sytuacji być męskim szowinistą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 02.06.2009 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Wygląda, że psia zabawa była dobra. Wasza piesa musiałabyć nieźle zmachana potem To też jest piękne w psich zabawach, jak pies potem z wywalonym jęzorem i szczęściem w oczach przychodzi i grzecznie idzie spać I o to chodzi. Dokładnie - to idea szczęśliwego zamęczenia psa. Wtedy pies zadowolony i pani zadowolona i pan zadowolony... Tylko jak jedzie ta zła, wstrętna winda, to i tak poderwę się i szczek szczek! Czasem to ją nawet ze snu budzi, jak na piętro przyjedzie nasze... Frida zasyła uśmiechy http://www.barranki.com/slides/Izby%20067.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 02.06.2009 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 My też się do niej szczerzymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 02.06.2009 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Fajny ten klinkierek - a po ile jak można spytać bo my cokolik musimy wyłożyć tylko jeszcze nie wiem czy brąz pod okna czy grafit pod dach???? dla Fridy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 02.06.2009 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Monika, płytka po 76 brutto za metr. To wielki postęp od czasów pierwszej płytki, która się nam spodowała, a kosztowała 176 zł netto za metr. My szukaliśmy szarejszarej i nie było to łatwe. A jak już się w internecie wydawała właśnie taka, to w realu się okazywała zupełnie nie taka... Frida dziękuje wszystkim i chlasta ozorkiem. Ona ma znakomicie oprogramowany moduł liżący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 02.06.2009 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Zobacz na http://www.feldhaus-klinker.detam jest kilka mniej typowych wzorów płytek, średnia cena od 1,45 do 1,70 / szt. Na metr kwadratowy wchodzi ok. 48. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 02.06.2009 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 pamiętam jak my kupowaliśmy na komin okazało się że nasza cegła będzie niedostępna przez następne dwa miesiące. musieliśmy na gwałt szukać innej. wszystkie były grafitowo-brązowe. w końcu facet dostał stówę za przekopanie czterech palet cegieł i wybranie dwustu grafitowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 02.06.2009 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 No właśnie. Zawsze się dziwię, czy to my mamy tak drastycznie różne potrzeby od aąmasy, czy też producentom się nie chce pokombinować, bo skoro schodzi to co jest, to po co się męczyć... Dlatego chyba jutro ciupasem kupimy te płytki, bo już mam dość objeżdżania kolejnych składów z klinekierem, którego w dodatku NIELUBIEM, ale akurat w tym przypadku to jest OK. Efilo, ja się pytałem u ciebie o ten okap, ale gdzieś umkkło... To jest Elica? Możesz powiedzieć cuś o nim? I dlaczego taki drogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 02.06.2009 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 sorki ktoś chyba potwierdził i ja już nie podejmowałam tematu zupełnie nie wiem czemu taki drogi. zdecydowanie wolałabym żeby kosztował mniej. na szczęście udało mi się go nabyć na preferencyjnych warunkach. to elica twin. zbyt wiele nie potrafię o nim powiedzieć oprócz tego że mi pasuje do kuchni radziłam się pań architektek w studiu kuchennym i mi z całego serca doradzały elicę. kotrkandydatem był falmec. po 'puszczeniu' silników sama już wiedziałam że mają rację. elica chodzi jak miód. a falmec cały buczał. i tu nie chodzi o głośność bo pewnie dB mają podobne tylko o rodzaj emitowanych dźwięków. jak mi babki o tym mówiły to patrzałam na nie jak na ufoludki. po krótkiej prezentacji przeszłam na stronę kosmitów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 02.06.2009 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 No właśnie. Bo nam taki wiszący pasuje do koncepcji - żeby zza kuchennego okna wyglądał jak lampa. I takie wymagania spełnia w pełni tylko elica. Cóż, poczekamy, będziemy zbierać pieniążki do skarpetki i w końcu się uda. Okap nie jest obligiem, a kuchnia i tak zje tyle kasy, że strachbać. Ale i tak w wyniku negocjacji i drobnych korekt zjechała o blisko 6 tysi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 02.06.2009 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 akurat na okap my też chcieliśmy lampę ale wyszła bilardowa co najwyżej ja się cieszę że kupiliśmy teraz. bo bałam się takiego podejścia jak właśnie mówisz. w ten sposób to do dnia dzisiejszego nie mamy okapu w mieszkaniu. miał być 'później' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 02.06.2009 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 No fakt kuchnia to człowieka finansowo może wykończyć. Ja pierwszą wycenę dostałam na 30 tysi ale będzie mniej bo się koncepcja zmieniła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 02.06.2009 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Ja pierwszą dostałam na 44. drugą na 52. na szczęście u nas też koncepcja się zmieniła i okazało się że na dobre (finansowo ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 02.06.2009 14:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 U nas pierwsze meble (same, bez blatu i sprzętu) było 28, potem 26, a po modernizacjach koncepcji i lekkim odchudzeniu - 22 z haczykiem. Ale jak sobie podsumujemy nasze marzenia o Siemensie, to się przewrócimy... Wiesz efi, jak się czasem uda trafić coś w dobrej cenie akurat wtedy, kiedy jest kasa, to luz. Ale teraz to mamy taką żonglerkę, żeby zrobić na maksa dużo za to, co jest, że możliwość przycięcia tu i tam jest ważna. Niestety. A czeka nas motopompa i odwierty, a to z 60 tysi zje. Lepiej ciepła woda bez okapu, niż... Kurcze, że też nie można tak na finansowym luzie tej chałupy budować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
savee 02.06.2009 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 barranki2, my też pompę będziemy mieć. I trochę się zirytowaliśmy, bo rozmawialiśmy z dwiema firmami i w obu podrożała od naszej poprzedniej rozmowy, fakt że w jednej o 500 zł, a w drugiej o 3 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts