Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze, komentarze czyli Cafe pod Barrankami

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Panie tak siedzą, a tymczasem złoty rośnie w siłę a kredyty tymczasowo się kurczą. CHF – 2.8821. Kurcz, dwa dni temu ratę płaciliśmy o prawie 30 groszy drożej, uwzględniając spread. :evil:

to muszę mężowi powiedzieć, aby czym prędzej brać kredyt, dopóki frank wysoko stoi :roll:

też chętnie zajrzałabym wam do salonu i rozsiadła się wygodnie na kanapie :wink: :lol:

Panie tak siedzą, a tymczasem złoty rośnie w siłę a kredyty tymczasowo się kurczą. CHF – 2.8821. Kurcz, dwa dni temu ratę płaciliśmy o prawie 30 groszy drożej, uwzględniając spread. :evil:

dla tych co pobrali kredyty to rzeczywiscie kiepsko mają :( :( :x

dla mnie na przykład jak złoty spada a euro rosnie to jest super,ponieważ dzieki temu jak się zamieni eurasy na złociszki to jest i większa kwota ,ale tylko cieszą się Ci którzy pracują za granicą z takiego obrotu sprawy ,

Panie tak siedzą, a tymczasem złoty rośnie w siłę a kredyty tymczasowo się kurczą. CHF – 2.8821. Kurcz, dwa dni temu ratę płaciliśmy o prawie 30 groszy drożej, uwzględniając spread.

Bry :D

a mi ratę 6-go pobierają, zobaczymy czy ten złoty wytrzyma do poniedziałku :lol:

Powinien wytrzymać tak gdzieś w okolicach 2,9. Ale i tak zabiorą więcej :evil:

jessie, pewnie, że masz rację, tyle że tych naszych co mają to pracę za euro to teraz jakby trochę mniej niż było. A ci z wysp to na funcie też dostali w d... Takie ta zabawy kursowe :-?

No i przyjechał barranek ze styropianem na wieś, wezwany przez hytrychulików, a tam cały dom w rurkach wszelakich. No faktycznie sie chłopaki postarali, żeby uzasadnić rachunek. Gdzie nie spojrzeć, jakaś rurka. Do każdej zapewne pojawi się instrukcja obsługi, będzie co składować w składziku nad garażem. Tych instrukcji to zapewne w ogóle będzie cała masa i przez pierwszy rok starczy na lekturę. Zaloguję się na wewontku o ksionszkach i otworzę wewontek o instrukcjach :D (chyba że już jest).

Kilka rurkowych impresji:

http://barranki.com/slides/MMPi%20040.jpg

http://barranki.com/slides/MMPi%20042.jpg

takie coś na bank wybucha :D

http://barranki.com/slides/MMPi%20047.jpg</p><p> </p><p> Cała chałpa w rurkach </p><p> </p><p> [img]http://barranki.com/slides/MMPi%20058.jpg

http://barranki.com/slides/MMPi%20053.jpg

http://barranki.com/slides/MMPi%20052.jpg

Teraz: ojciec, lać wylewku :D

W rzeczy samej :wink: . Mahoń merantu wybarwiany rzekomo na kolor teak, aczkolwiek to należy traktować dość umownie :D . Firma Milewski spod Częstochowy - mieli bardzo dobrą ofertę, a ich okna u naszego znajomego żyją już 10 lat bez uszczerbku, a – łagodnie rzecz ujmując - niespecjalnie o nie dba. Aż się zdziwiliśmy, bo wyglądają jak nowe.

Oczywiście w wolnej chwili zapraszamy na "macanie", co jest procederem dość rozpowszechnionym w tem towarzystwie :wink:

W rzeczy samej :wink: . Mahoń merantu wybarwiany rzekomo na kolor teak, aczkolwiek to należy traktować dość umownie :D . Firma Milewski spod Częstochowy - mieli bardzo dobrą ofertę, a ich okna u naszego znajomego żyją już 10 lat bez uszczerbku, a – łagodnie rzecz ujmując - niespecjalnie o nie dba. Aż się zdziwiliśmy, bo wyglądają jak nowe.

Oczywiście w wolnej chwili zapraszamy na "macanie", co jest procederem dość rozpowszechnionym w tem towarzystwie :wink:

na pewno nie omieszkam zjawić się na macanko, bo mnie bardzo interesują drewniane okna, więc tym bardziej niedługo wproszę się z wizytą

Idę szukać ww firmy i ich oferty :D

Jej, dziennik założony zaledwie tydzień temu, a tu już tyle wpisów i komentarzy :)

barranki2, jestem w połowie pierwszej strony i chciałam powiedzieć, że straaasznie fajnie się czyta Wasz dziennik, wreszcie porządnie się uśmiałam w tym tygodniu (z tej myszy, co to się nie zmieściła i może się pojawiła w drugim odcinku, ale nic nie wiadomo).

I macie przepięknego psa :)

barranki2, widzę, że wybrnąłeś z kryzysu zdjęciowego. Ja też dziś na tym polu odniosłam pewien sukces - bo mój avatarek wcześniej łądnie działał z picasy, a od czasu, jak eksperymentowałam, przestał. No i dziś stwierdziłam, ze picasa jest po prostu be i tyle, przeniosłam avatarka na inny serwer i hurra, działa. :))

Nie wiem, czy to picasa jest dziwna (pewnie jest), czy to forum (na pewno jest), ale jak to jest, że jedno zdjęcie z picasy widać, a drugie nie, to naprawdę nie wiem :/

Ale rurek i rureczek, miedzianych, czerwonych, szafirowych :roll:

może i u mnie będzie podobnie niedługo :roll: Choć właśnie dowiedziałam się, że gaz nam podłączą za jakieś 11 miesięcy :roll: :evil: Tyle to delfin jest w ciąży 8) a gazownia nie może nam 20 metrów do płotu dociągnąć :roll: :evil:

Czym będziecie grzać?

savee, witaj, cieszymy się że zajrzałaś :D Dziennik to tak z doskoku, chcę żeby był ciekawy, bardziej książkowy, a to wymaga czasu. A ze zdjęciami poradziłem sobie - nie bez kłopotów - w najprostszy z możliwych sposobów: mamy firmowo wykupione serwery, mieliśmy też jedną, niewykorzystywaną domenę, więc połączyłem to do kupy, jak to się ładnie mówi, zaparkowałem domenę na naszym serwerze, zrobiłem galerię i ciągnę z własnego miejsca. Od tej pory wszystko zaczęło działać, więc pewnie problemy z fotkami mają związek z niechęci wzajemnej FM i picasy. Zresztą FM niespecjalnie lubi się ze zdjęciami.

pasie, my z tych drzwi to jesteśmy dumni jak nie wiem co, bo szukaliśmy czegoś mniej typowego przez czas długi. Pani barrankowa w końcu trafiła ich w internecie.

http://www.drzwi.krakow.pl/

tam można dostać oczopląsu :D

Firma AFB, my kupowaliśmy przez ich przedstawiciela na Bartyckiej, Eurodoor, Bartycka 24 pawilon 28A. Mają tylko jeden mankament - fatalną klamkę i główny szyld, ale to wymienimy na końcu.

Zresztą zapraszamy takoż na macanki, tylko po wylewce, bo teraz po tych rurkach skakać to słabo :(