Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze, komentarze czyli Cafe pod Barrankami

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ale chyba żeby się zameldować, to dom musi mieć papiery oddania do użytkowania. A takich na budowę nie dostaniesz. Masz:

Dokumenty

Osoba dokonująca czynności zameldowania przedstawia:

* prawidłowo wypełniony druk meldunkowy,

* potwierdzenie wymeldowania z poprzedniego miejsca pobytu stałego,

* do wglądu dowód osobisty,

* w przypadku osób niepełnoletnich akt urodzenia,

* osoby podlegające obowiązkowi wojskowemu (mężczyźni do 50 roku życia) — książeczkę wojskową,

* dokument potwierdzający tytuł prawny do lokalu (tj. akt notarialny, wypis z księgi wieczystej, umowa najmu, przydział lokalu spółdzielczego lub umowa cywilno-prawna),

* w nowo budowanym domu — dokument o odbiorze budynku i zawiadomienie o nadaniu mu numeru.

Efi, ty juź na pewno masz numer, tylko nie masz na to papierka. U nas okazało się, że w geodezji mają działki wyrysowane z numerami, które poprzydzielali od razu z góry, tylko odbierać kwitki... Na naszej ulicy jedna działka ma numer 2 i ciągnie się od a do w (około 1200 metrów, bo była pierwotnie długa i zarezerwowali dla niej jeden numer), a nasza numer 4 od a do h :D

Barranku ja sie dzisiaj dowiadywałam jak to jest z zameldowaniem i nie trzeba miec nawet domu na dzialce co by sie zamelinowac. Dlatego też poszłam do gminy po uzyskanie numeru porządkowego na działke, który mnie przyjemnie zaskoczył no i teraz tylko poswiadczenie wymeldowania i 4 zdjecia z katalogu zboczeń i moge sie meldować i miec nowy dowód osobisty(a ledwo zdążyłam zapamiętac serie u numer starego). Nie będe juz bezdomna anymore :)

Cześć Baranki

Ano uprzedzałam,że pewnie nie dotrę.Ledwo zdązyłam na własne włości zajrzeć , żeby mąż oblukał budowlane postępy , potem nas deszcze niespokojne potargały , potem córa w aucie zasnęła , a na koniec szczęka zaczęła dawać się we znaki , więc zjechałam do dom , obłożyłam się lodowymi okładami i zasnęłam 5 minut po wzięciu procha.

Jak to nie wiecie jak wyglądam :o :o przecież w avatarze to moja fotka jest 8)