Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze, komentarze czyli Cafe pod Barrankami

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dobrze myślisz - te rzeczy się nie wykluczają - ja pisałam o sposobie kupowania

to było do poprzedniego postu - napisałaś wtedy kiedy ja pisałam swój :)

karte mam ale skąd masz informacje że fakturę możesz mieć na siebie? wydaje mi się to mało prawdopodobne

dobrze myślisz - te rzeczy się nie wykluczają - ja pisałam o sposobie kupowania

to było do poprzedniego postu - napisałaś wtedy kiedy ja pisałam swój :)

karte mam ale skąd masz informacje że fakturę możesz mieć na siebie? wydaje mi się to mało prawdopodobne

Hejka

Fakturę możesz brać tylko na firmę, pod jaką jesteś zarejestrowana w ich systemie, bo odczytują kartę przy kasie i na tej podstawie robią transakcję. Nie próbowaliśmy inaczej, może można, ale nie chcę was wprowadzać w błąd, tym bardziej że my i tak najczęściej bierzemy paragon.

Tak naprawdę to jest lepiej niż w makro, bo można od kogoś wziąć kartę i już jesteś gość, nie trzeba z nikim się prowadzać. Natomiast czy tylko dla firm budowlanych? Nas sie spytali o firmę po prostu, pani barrankowa prowadzi małe wydawnictwo, i to wystarczyło. Liczy się zarejestrowana działalność - może obniżyli pułap wstępu do systemu żeby zwiększyć obrót?

Faktem jest, że na wiele rzeczy mają dobre ceny, choć w sumie asortyment nie jest rozbudowany.

Może by tak założyć wątek: "Pochwalcie się swoimi kotłowniami"? ;)

Wątek niezły :D

A jak reku i podepną do tych srebrnych rur, których specjalne nie chciałem zbudowywać, to już w ogóle się zadzieje

Efi, my sami mamy poważny dylamant, do kiedy pokazywać zdjęcia, a od kiedy sobie odpuścić - jeszcze nie wiemy, na razie to jeszcze surowizna, ale nie wiem czy bym chciał źeby cała polska wiedziała gdzie stoi nasze łóżko :wink: To już chyba na priva :D

łóżko to pół bidy. gorzej z zawartością kotłowni w której są jalarmy nie-jalarmy korki nie-korki i inne jakieś takie co to niekoniecznie powinny być publikowane :roll:

A to akurat mamy zupełnie gdzie indziej :D Gdzieś tam... Ale będzie tam sprzętu fura... Na przykłąd taka skrzynia

pompa ciepła Danfoss DP-H

http://www.geoterm.pl/Pompy_ciepla/Pompy_Danfoss_DHP-H.jpg

To zależy :D . U nas na wsi jest tak, że wodociąg ma wydajność grubo poniżej zapotrzebowania - są pod niego podpięte ogródki działkowe, a wokół wyrosło jednak sporo nowych domów. I im jest cieplej, tym w gminnym kraniku suszej. Poza tym są zakazy podlewania itp. Dlatego studnia i możliwość przepinania to dla nas rozwiązanie niezbędne. Zresztą studnia to była pierwsza rzecz która powstała na działce, zanim jeszcze się budowa zaczęła...