Mergiel 26.03.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Róznica w cenie pomiędzu kondensatem, a turbo jest teraz niewielka, więc chcę kupić kondensata ale sprzedawca zaniepokoił mni, że w kondensatach co 5 lat trzeba zmieniać palniki co podobno niweluje wszelkie oszczędności na gazie. Prawda to czy fałsz???????????Pozdro Mergiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 26.03.2009 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Ale bzdura - aż w oczy szczypie ... Ale można wysnuć jeden wniosek - Twój sprzedawca ma większą marżę na sprzedażny kotłów turbo ... PS. Podczas przeglądu rocznego mojego kondensata sam wnikliwie zlustrowałem palnik / Matrix Viessmanna / - po ponad roku eksploatacji jego stan był idealny - żadnego śladu nawet najmniejszego zużycia ...Jak tak dalej się będzie sprawował to wytrzyma jeszcze co najmniej naście lat ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VPS 27.03.2009 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 "..sprzedawca zaniepokoił mni, że w kondensatach co 5 lat trzeba zmieniać palniki co podobno niweluje wszelkie oszczędności na gazie. Prawda to czy fałsz??????????? Pozdro Mergiel FAŁSZ Najstarszy kondens który serwisuje ma 9 lat. Serwisowany jest corocznie i zapewniam nie ma zużycia palnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 27.03.2009 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Palnik co roku powinien być oczyszczony (delikatnie) z paprochów które są w gazie (gaz jest zawsze zabrudzony) i pozostają w komorze spalania po spaleniu. Albo robi to serwis przy rocznej kontroli albo rób sam, jak potrafisz.Wg np. viessmanna palniki typu matrix winny wytrzymać śmiało jedno pokolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts