zulus 27.09.2009 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 ONA. Obiecane zdjęcia: 1. ogrodzenie - a raczej jego fragment oraz posadzone next week tuje i inne iglaki: http://images46.fotosik.pl/206/96b71ff61ab1a80a.jpg 3. Posadzki i tynki: - jadalnia http://images48.fotosik.pl/206/ca2fd5a077607cfa.jpg - pokój dzienny http://images40.fotosik.pl/202/fc4e7227ca2dddce.jpg - kuchnia http://images50.fotosik.pl/206/9f42fba133bb55c4.jpg Zapomnieliśmy o sfotografowaniu bramy garazowej, ale ją już wrzucimy w komplecie ze zdjęciami drzwi które montują nam jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkwasek 29.09.2009 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Witam, fajnie jest czytać i oglądać Wasz dziennik, tym ciekawiej, że równolegle z Wami buduję taki sam projekt M18L.Nawet jestem na takim samym etapie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 29.09.2009 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Doberek się u Was dzieje czekam na te zdjęcia bramy i drzwi bo właśnie sama szukam drzwi pasujących do bramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zulus 02.10.2009 14:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Doberek się u Was dzieje czekam na te zdjęcia bramy i drzwi bo właśnie sama szukam drzwi pasujących do bramy Pasie, dzisiaj wieczorem wrzucę zdjęcia, ale z czystym sumieniem mogę Ci polecić naszego producenta - Hardmet. Robi drzwi antywłamaniowe (ma certyfikat) na zamówienie, według dowolnego wzoru - możesz je nawet sama sobie zaprojektować! Co najważniejsze - ceny są konkurencyjne w stosunku do wiodących producentów na rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zulus 07.10.2009 14:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 zdjęcia..... Obiecanki cacanki..... Aj, bo to wszystko wina Zulusa! Przez to ze on taki "techniczny", ja czuję się zwolniona z obowiązku posiadania umiejętności takowych i sama ni hu hu ...... Obiecuję, słowo honoru/harcerza/rycerza/ i kogo jeszcze że wrzucę zdjęcia, ale kiedy????? - Zulus wie - jak będzie miał czas. ONA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zulus 17.10.2009 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 Zdjęcia wrzuciłam ONA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adajarek 02.12.2009 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 a propos dzisiejszego wpisu w dzienniku: może to jest normalny syndrom 8-miesiąca budowy? Zaczęlismy przeciez niemal tego samego dnia i teraz też nam wychodzą różne kwiatki...mi pomaga na razie to, że w tygodniu pochłania mnie praca i na myślenie o budowie nie ma czasu. a brak telefonu od glazurnika biorę za dobrą monetę... pozdrawiamJarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 02.12.2009 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 a propos dzisiejszego wpisu w dzienniku: może to jest normalny syndrom 8-miesiąca budowy? Zaczęlismy przeciez niemal tego samego dnia i teraz też nam wychodzą różne kwiatki... mi pomaga na razie to, że w tygodniu pochłania mnie praca i na myślenie o budowie nie ma czasu. a brak telefonu od glazurnika biorę za dobrą monetę... pozdrawiam Jarek nie strasz, nie strasz bo mi jeszcze trochę do tego 8 miesiąca zostało na pocieszenie - nam też cieknie kominami ii niby naprawili ale zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zulus 03.12.2009 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Cyrk na kółkach! Dzisiaj zajeżdżam na budowę a Pan Paweł jakos tak mi w oczy nie patrzy aż w końcu mówi do pomocnika: "Sławek, no Pani chyba powiemy...." Krew mi odpłynęła, błyskawice wszelkich mozliwych kataklizmów i tragedii zajaśniały przed oczami, słucham..... - Sławek przez przypadek włozył rękę pod folię i pod wełnę w pokoiku dziecięcym bo akurat tam robią i......mokro. Sprawdzilismy w innych miejscach - wszędzie mokro. Krew do mózgu nie powróciła. Na chwiejnych nogach, z wizją rozbierania dachu zaczęłam wsadzać łapy wszędzie gdzie się dało i prawie wszędzie mokro..... Woda skrapla się na folii tej pierwszej od strony dachówki licząc ale nie od zewnętrznej tylko od WEWnętrznej strony i kapie na wełnę...... Chwycilismy za telefony i na oślep dzwonimy. Pan Paweł po kolegach, ja do Męża w akcie desperacji i totalnego załamania, do dekarza (ten już nawet telefon wyłączył!), do przedstawicieli URSY, ROCKWOOLA, do salonu sprzedaży dachówki, do składu budowlanego...... Konsultowalismy na miliony sposobów. Mąż w pracy czytał na necie co sie dało i pocieszał swoim spokojnym głosem. przyczyna najbardziej prawdopodobna: zbyt duża wilgotność budynku, żle uszczelniona folia od wewnątrz przz którą wilgoc przechodzi przenika przez wełnę i skrapla się na folii od środka. Trzeba budynek grzać i wietrzyć. Kosmos. Dodatkowo, prawdopodobnie żle połozyli nam folie na klenicy (załozyli jedną na drugą a powinien zostac odstęp po ok 5 cm z każdej strony) i nie puszcza ona nadmiaru wilgoci tylko spływa to po folii. Efekt taki: spędziłam z Minią na działce cały dzień do 15.00, jeżdżąc od człowieka do człowieka i szukając pomocy. Przywiozłam umęczone dziecie na drzemkę po czym nakarmię, przebiorę w budowlane ciuchy i znowu jedziemy bo ekipa Pana Romana jest ustawiona na 17.00 na wymianę najmokrzejszej wełny, nacięcie folii na kalenicy i oklejenie wszystkich zakładów na folii od wewnątrz. Do Pana Romana dotarłam w końcu przez sklep gzie kupowalismy dachówki itp u którego p.Roman jest podwykonawcą. Nie mam siły. Załamana jestem. Zastanawiam się czy nie wypozyczyć osuszacza żeby trochę ściągną tą wilgoć ze środka zanim całość obłożymy GK? Macie jakieś pomysły drodzy czytelnicy pocieszacze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 03.12.2009 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 No kicha straszna ja Wam nic nie poradzę, wiem tylko że kartongipsów mam nie kłaść dopóki w domu nie jest grzane, a wełny też jeszcze nie kładłam bo czekam na wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 04.12.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 hejka ja na fotosika też się wkurzyłam a na picasie to połowa fotek się nie wyświetlała aż w końcu trafiłam i od dłuższego czasu korzystam tylko z http://www.tinypic.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zulus 05.12.2009 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 Dzieki za info, juz sie wbilem i kolejne zdjecia beda z tamtad, a stare pewnie sukcesywnie bede wrzucal ON. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 05.12.2009 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 Dzieki za info, juz sie wbilem i kolejne zdjecia beda z tamtad, a stare pewnie sukcesywnie bede wrzucal ON. to przebieramy nóżkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 07.12.2009 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 http://drewa999.blox.pl/resource/slonko.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 25.12.2009 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2009 Najpiękniejszych Świąt Bożego Narodzenia, niech spełnią się wszystkie Wasze marzenia. http://www.dawt.umk.pl/dawtnews/data/upimages/szopka.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zulus 28.12.2009 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Dziękujemy i również Pozdrawiamy, ON i ONA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adajarek 29.12.2009 00:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Zulusowie Mili, a co to za piękna duża skrzynka stoi za Shrekiem? Jakiś wypasiony zasobnik na CWU? chyba czas się wprosić na wizję lokalna do Was, bo sporo popchnęliście budowę do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 29.12.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Doberek ale macie fajną kotłownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zulus 29.12.2009 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Hej, ano fajna, piec wprawdzie trochę większy niż zakładałem, ale się mieści. Dobrze, że powiększyliśmy ją mimo, tego, że planowaliśmy gaz. Jakbyśmy ja zmniejszyli albo zostawili taką jak w projekcie to byłby cyrk. Wykończony jestem, moja przegoniła mnie wczoraj i dziś po kafelkach. Wybór, jest tak duży, że właściwie to nic nie ma. Pozdr.ON Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 31.12.2009 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 http://www.zwani.com/graphics/new_years/images/newyearfireworks5667.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts