krasnal28 26.03.2009 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Witam, Mam dość poważny problem.W mieszkaniu 51 m2, wys 3 m, mamy kocioł dwufunkcyjny Buderus Logamax U 004 24 kW. Z dwuch miesięcy opłata za gaz jest w granicach 800 - 900 złotych czyli strasznie dużo. Mieszkanie kupiliśmy niedawno, to pierwsza zima w nim i pierwsze rachunki. Po wizytach 2 specy wiem, że 1) musimy wezwać serwis do regulacji 2) jeśli niewiele pomoże, wymienić kocioł na nowy , najlepiej kondensacyjny I tu pytanie : jaki polecacie kocioł ?? Vailant, Viessman ? Dwufunkcyjny, jedno z zbiornikiem ? Bardzo proszę o pomoc, jestem totalnym laikiem z wielkimi rachunkami :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 29.03.2009 01:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 dwufunkcyjny, bez zasobnika, wersja turbo (jeśli możliwe), niekondensacyjny, o mocy do 12kW, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts