Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Witam!!! Cudne Domy Oczu nie mozna oderwac:))

Recommended Posts

:D Witam Wszystkich Wytrwalych

My wlasnie zdecydowalismy sie na projekt i juz jestem zmeczona!!! zawsze bylo cos nie tak, Sagunia spadla nam z nieba bo juz chcialam zrezygnowac. Projekt zamowiony wiec nie ma odwrotu, i dobrze!!!

Mam pytanko, czy moze ktos z Was poszerzal garaz i powiekszal OKO, prosze o jakies informacje. I martwi mnie jeszcze ta dziura pod schodami, moze macie jakies pomysly, bo u mnie w glowie czarna pustka. Jesli to mozliwe prosze o informacje bez ilu pieniazkow nie podchodzic do budowy, martwie sie ze sprzedamy mieszkanie wydamy oszczednosci i bedziemy musieli mieszkac z Tesciowa:((

Czekam na odpowiedz

Pozdrawiam Was Serdecznie i Gratuluje Wytrwalosci.

Tak o okno:))

Jesli to mozliwe to prosze napisac o korzystnych zmianach, i oczywiscie jakie wady wychodza podczas mieszkania.

Czy istnieje mozliwosc adaptacji strychu na pokuj, wydaje sie byc bardzo niski, ale mozliwe ze to tylko zludzenie.

Czy poszerzenie przez Panstwa garazu o metr dalo dobry efekt, czy pomyslec jeszcze o wiekszej powierzchni?

Zastanawialismy sie nad dodaniem balkonu, czy to dobry pomysl? :roll:

O matko mam milion mysli na sekunde, mam nadziej ze to narmalne na poczatku:)) strasznie sie ciesze na mysl o domu, ale jestem tez okropnie przerazona!

Pozdrawiam Serdecznie

Okno też zwiększałam, właściwie wydłużyłam prawie do podłogi duże okno w pokoju dziennym. Wydaje mi się, że garaż jest teraz optymalny, ale w praniu jeszcze go nie wykorzystywaliśmy.

Co do strychu, trzeba przemyśleć sposób ocieplenia, u nas raczej na pokój się nie nadawał, aczkolwiek podobno mogłabym się w najwyższym miejscu wyprostować. Jeśli jednak ma być tam pokój to można pomyśleć o wyższej ściance kolankowej (u mnie jej praktycznie nie ma).

Akurat balkony w ilości trzy wyrzuciłam ze swojego projektu. Wydaje mi się, ze to zbędny wydatek w domu w ogrodem, dodatkowe potencjalne mostki termiczne.

Czy to na ten dom się zdecydowaliście?

http://mgprojekt.com.pl/domki/saga/images/saga.jpg