qaz123 27.03.2009 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Witam wszystkich, nie bardzo wiedziałem gdzie wrzucić na forum te pytania wiec jeśli nie tu to proszę moderatora o przeniesienie. Przymierzam się do postawienia budynku o wym. 7x8. Będzie to studio foto, wykorzystywane w od kwietnia do listopada, głównie w soboty, krótki czas wiec ogrzewanie ma drugorzędne znaczenie . Budynek z założenia bez okien, tylko drzwi i wentylacja. Mysi być z "lekkiej konstrukcji" łatwy w razie czego do rozebrania, wiec pomyślałem o płytach obornickich. Proszę was, ludzi którzy macie z budowami dużo większe doświadczenie, o radę na co zwrócić uwagę, co wybrać. Znalazłem w necie kilka informacji: Beton komórkowy na zwykłe spoiny U=0,28W/(m2K) ściana z bloczków 24x24x59cm odmiany 500, ocieplonych metodŕ Atlas Stoper (10cm styropian + tynk cienkowarstwowy). Od wewnątrz tynk cementowo - wapienny. płyta warstwowa grubość 250 U=0,152W/(m2K) czy to prawda, że płyta 250 jest cieplejsza od pustaka z dociepleniem? Proszę o wyrozumiałość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qaz123 31.03.2009 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Dzięki za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 31.03.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 płyta warstwowa grubość 250 U=0,152W/(m2K) czy to prawda, że płyta 250 jest cieplejsza od pustaka z dociepleniem? Proszę o wyrozumiałość Prawda. Wrzuć w google temat "płyta warstwowa" albo zajrzyj tu: http://www.baaspanel.com.pl/baas.php?id1=3 jak mi przypomnisz w poniedziałek na PW, to poszukam gdzieś całego wykładu który na ten temat opracowywałem przed laty. Tam będzie wszystko o montazu. Tyko mam go gdzieś na CD, a robiłem przenosiny sprzętu i teraz nie wiem gdzie jest. A do niedzieli nie bedę miał czasu szukać. A w ogóle, to twój pomysł uważam za bardzo dobry. jestem zwolennikiem stosowania płyt warstwowych wszędzie, z wyjątkiem budynków mieszkalnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts