sylvo 27.03.2009 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Mam za mały przekrój komina. Zmądrzałem i chcę go przerobić. Obok tego komina mam wolną przestrzeń zasypaną luźnym gruzem. Chcę dostać się do niej i w niej zrobić drugi komin. Starego rozbierać nie chcę bo to więcej pracy będzie i pewnie nowy się tam nie zmieści. Zastanawiam się czy wymurować z cegły:- ciężko będzie tam go zmieścić i będzie trochę wystawał ze ściany,- jest tańszy od stalowego,czy z kwasówki:- wstawić w tą przestrzeń komin i obłożyć go wełną,- mniej pracy bo nie ma murowania,- jest sporo droższy,Obmurowanie komina na strychu i nad dachem w obu przypadkach jest konieczne. Mam piec na drewno, temperatura spalin nieduża, dlatego teraz się zatyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.03.2009 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 ... teraz się zatyka. a nie prościej zwiększyć temperature, palic suchym albo czyścic częsciej sadze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvo 27.03.2009 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Przez 2 sezony próbowałem właśnie w ten sposób i mam dość, wolę przerobić i mieć więcej spokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts