Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik M&P - Point 167 z garażem (Unibud) KOMENTARZE

Recommended Posts

Witam serdecznie, od paru dni śledzę wszystko co dotyczy budowy domów szkieletowych a głównie interesuje mnie firma DAN-WOOD. Oglądając wasz dziennik nasuwa mi się m.in takie pytanie: czy budujecie ten dom pod klucz czy w stanie deweloperskim? oraz czy armatura oraz glazura jaką widzę na zdjęciach łazienki jest oferowana przez ww firmę. pozdrawiam :D

Witam!

Danwood (Unibud) dom wybudował nam do stanu deweloperskiego, wykończenie robimy sami - z dwóch powodów: pierwszy, najważniejszy - te wszystkie "dodatki" są u nich dość drogie, a jeśli się chce wyjść poza oferowany przez nich standard - czyli wtedy wybiera się opcje dodatkowe, to trzeba sporo dopłacić. Druga rzecz, że wybór nie jest taki jak w sklepie, tylko w jakiś tam sposób ograniczony, więc tu też robi się problem...

Tu jest link do strony, gdzie można sprawdzić, co wlicza się do stanu deweloperskiego, a co "pod klucz":

http://www.danwoodkrakow.pl/images/zakres_rzeczowy_domy_today.pdf

Pozdrawiam :)

P.S. A na dole tej strony:

http://www.danwoodkrakow.pl/Informacje_techniczne.htm

jest spis firm, z których materiałów korzystają przy budowie/wyposażaniu.

• 1 month później...
  • 3 months później...

Witam!

Dawno tu nie zaglądałam, w związku z tym przepraszam za opóźnienie w odpisywaniu, ale najpierw intensywnie wykańczaliśmy dom i urządzaliśmy, a potem trzeba było równie intensywnie po tym wszystkim odpoczywać ;) i dopiero teraz zorientowałam się, że zaniedbałam dziennik.

Jeśli chodzi o współpracę z Danwoodem, to oceniamy ich bardzo dobrze, myślę, że można tę firmę polecić - zarówno papierologia, jak i potem prace szły w miarę szybko i zgodnie z planem, nie mieliśmy z nimi żadnych problemów.

A jak u Was-macie już swój kawałek ziemi? :)

• 1 month później...
  • 1 month później...

Witam!

Przepraszam, ze dopiero teraz odpisuję, ale coś się zepsuło i mnie nie powiadomiło, że mam nowy wpis w dzienniku, więc nie zaglądałam.

Z płytek jesteśmy zadowoleni, nic się z nimi nie dzieje, fachowiec chyba też nie narzekał. Jedynym minusem (no może minusikiem) są szklane listwy - gdyż są troszeczkę wygięte - można trafić proste, ale raczej w większości są skrzywione - jak nam wytłumaczono, wynika to z tego, że są szklane, a nie "płytkowe", a po drugie nrobi je dla opoczna jakaś inna firma, a im się obrywa :). Ale nie jest to jakiś wielki mankament i jak ktoś nie wie, to nie zauważy.

• 2 years później...
  • 4 months później...