janiseya 27.03.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Witam! Pracuję na codzień jako pracownik biurowy.Pensja stała ale niewiele wyższa od najniższej krajowej.Z konieczności i jak na razie świadomego wyboru nie szukam innego stałego zajęcia.Jednak chciałabym zająć się czymś dodatkowo aby móc sobie dorobić.Na tą chwilę koleżanka poleciła mi pisanie transkrypcji.Poza tym ja sama zajmowałam się robieniem różnego rodzaju ozdób typu rękodzięło ale czytajac wypowiedzi na rożnych forach sprzedawanie własnych wyrobów to droga długa i raczej trudna,wymagająca na poczatek inwestycji w materiały a na tą chwilę chciałabym raczej ograniczyć wydatki. Zwracam się z prośbą o porady od osób, które zajmowały się czymś dodatkowo,mogą coś polecić lub mają za sobą pozytywne doświadczenia ze sprzedażą rękodzieła. Dodam,że z wykształcenia jestem mgr prawa,podyplomowo skończyłam szacowanie nieruchomości(w trakcie praktyk ale to także czasochłonny proces zanim zacznie przynosić wymierne korzyści). Będę wdzięczna za wskazówki.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżordż5 27.03.2009 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Dodam,że z wykształcenia jestem mgr prawa,podyplomowo skończyłam szacowanie nieruchomości(w trakcie praktyk ale to także czasochłonny proces zanim zacznie przynosić wymierne korzyści). Czyli sugerujesz,że sprzedaż rękodzieła przyniesie Ci większe korzyści finansowe niż praca w zawodzie Zawsze myślałam, że prawnik to dośc godziwy zawód, wycena nieruchomości też raczej z tych bardziej opłacalnych, a Ty się zajmujesz rękodziełem. To chyba jednak lepiej rozwijać i doskonalić się we własnym zawodzie aniżeli w produkcji ozdób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 28.03.2009 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Nie zajmuję się prawem tylko ukończyłam studia o takim kierunku. Szacowanie nieruchomości może kiedyś będzie moim zawodem ale jak już pisałam to proces trwający dłużej. Pracy dodatkowej szukam "na teraz". Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butterfly13875 21.04.2009 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 ja tez pracuje w biurze i dorabiam sobie w biurze turystycznym... pracuje w domu na komputerze kiedy chce... dokładnie pozycjonuje strony internetowe... nikt nie mowi mi w jakich godzinach mam pracowac wiec robie to kiedy mam czas liczy sie ilosc dodanych stron... popatrz na cos takiego na biura turystyczne i na jakies biura reklamowe bo One potrzebuja własnie ludzi którzy beda dodawac ogloszenia na necie a robisz to kiedy cche w wolnym czasie i co najwazniejsze wdomu ) nie ruszajac sie z miejsca a kasa jest niezła ) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 05.05.2009 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Nie zajmuję się prawem tylko ukończyłam studia o takim kierunku. Szacowanie nieruchomości może kiedyś będzie moim zawodem ale jak już pisałam to proces trwający dłużej. Pracy dodatkowej szukam "na teraz". Pozdrawiam. moja żona też myśli o "wycenach" tylko po szkole trzeba mieć praktykę u rzeczoznawcy , obdzwoniłem kilku i jakoś nie mają ochoty robić sobie konkurencję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 05.05.2009 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Nie zajmuję się prawem tylko ukończyłam studia o takim kierunku. Szacowanie nieruchomości może kiedyś będzie moim zawodem ale jak już pisałam to proces trwający dłużej. Pracy dodatkowej szukam "na teraz". Pozdrawiam. moja żona też myśli o "wycenach" tylko po szkole trzeba mieć praktykę u rzeczoznawcy , obdzwoniłem kilku i jakoś nie mają ochoty robić sobie konkurencję Odbycie praktyki to dopiero początek drogi. Schody zaczynają się dopiero na dwuczęściowym egzaminie państwowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 06.05.2009 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Nie zajmuję się prawem tylko ukończyłam studia o takim kierunku. Szacowanie nieruchomości może kiedyś będzie moim zawodem ale jak już pisałam to proces trwający dłużej. Pracy dodatkowej szukam "na teraz". Pozdrawiam. moja żona też myśli o "wycenach" tylko po szkole trzeba mieć praktykę u rzeczoznawcy , obdzwoniłem kilku i jakoś nie mają ochoty robić sobie konkurencję Odbycie praktyki to dopiero początek drogi. Schody zaczynają się dopiero na dwuczęściowym egzaminie państwowym rozmawiałem z jednym takim który będzie niedługo zaczynał praktykę , twierdzi że na egzaminie trzeba obronić kilka wycen które się robiło podczas praktyki , czy to prawda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 06.05.2009 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Nie zajmuję się prawem tylko ukończyłam studia o takim kierunku. Szacowanie nieruchomości może kiedyś będzie moim zawodem ale jak już pisałam to proces trwający dłużej. Pracy dodatkowej szukam "na teraz". Pozdrawiam. moja żona też myśli o "wycenach" tylko po szkole trzeba mieć praktykę u rzeczoznawcy , obdzwoniłem kilku i jakoś nie mają ochoty robić sobie konkurencję Odbycie praktyki to dopiero początek drogi. Schody zaczynają się dopiero na dwuczęściowym egzaminie państwowym rozmawiałem z jednym takim który będzie niedługo zaczynał praktykę , twierdzi że na egzaminie trzeba obronić kilka wycen które się robiło podczas praktyki , czy to prawda ? Tak, ale to jest dopiero druga część egzaminu, ustna. Żeby się na nią załapać trzeba najpierw zaliczyć część pisemną - test. Pytania przykładowemożna ściągnąć chyba ze strony Ministerstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 07.05.2009 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Witam! Pracuję na codzień jako pracownik biurowy.Pensja stała ale niewiele wyższa od najniższej krajowej.Z konieczności i jak na razie świadomego wyboru nie szukam innego stałego zajęcia.(...) Ankieter/teleankieter - popytaj w firmach badawczych. Wskażą ci pewnie koordynatora z twojego regionu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BRZEZKA 24.08.2009 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Witam Pracuję w biurze ale moje zarobki niestety są niewielkie szukam więc dodatkowej pracy najlepiej pasowałaby mi praca na komputerze w domu. Pytałam już w kilku biurach turystycznych ale niestety nie potrzebują osób do pracy. Może ktoś z Was zna lub słyszał kto zatrudnia osoby do dodatkowej pracy. Pochodzę z okolic Wroclawia, Za wskazówki będę bardzo wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneskaWb 22.06.2010 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 jestem w podobnej sytuacji do Brzezki, chętnie poczytam o możliwościach dorobienia paru groszy, jestem z okolic Lublina. hmm mówią, że pieniądze leżą na ulicy - tylko trzeba je umieć tam zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinc30 24.09.2010 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Witam wszystkich szukam pilnie dodatkowej pracy jestem po operacji leczenie jest kosztowne wiec szukam sposobu aby dorobic prosze jesli ktos zna uczciwa firme w ktorej mozna dorobic chałpniczo np: składanie długopisów, klejenie kopert, itp. bardzo prosze namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 25.09.2010 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2010 Znajoma (jest nauczycielką) dorabia sobie projektując strony internetowe, wizytówki, papier firmowy, etc.... Nie ma z tego kokosów, ale po pierwsze ma zajęcie, po drugie praca z komputerem ją cieszy, po trzecie ma własne grosiki na własne zachciewajki. Realnie w ciągu tygodnia jest w stanie dorobić 500-1000zł pracując popołudniami. To oczywiście zależy od zleceń, ale tych jej nie brakuje.... trzeba się rozglądać i jeszcze raz rozglądać. Na marginesie dorabianie przynosi jej większy dochód niż uczenie cudzych dzieci. Mi już dawno do głowy przyszedł pomysł, ale brakuje odwagi... i chyba nie jestem urodzonym handlowcem. Zamiast realizować zlecenia (działam jako elektryk) zbierać kontakty do wykonawców i naganiać roboty innym firmom. Bazując na własnych doświadczeniach i własnej bazie kontaktów dzisiaj mógłbym polecić dobrych wykonawców do każdej roboty. Kwestia przerzucenia się na inny rodzaj usług i inny sposób wynagradzania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alinne 14.02.2013 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Kurcze, a może aplikacja? Na niej płącą za praktyki, często naprawdę nieźle. Studia prawnicze to solidne wykształcenie. Przychodzą mi na myśl jakieś porady dla firm, pomaganie ludziom w rozumieniu pism prawnych, doradztwo w tym zakresie. Cos takiego wchodzi w grę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 27.08.2013 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Witam,dziękuję za wszystkie rady, mam nadzieję, że przydały się komuś. W moim przypadku zmiana była drastyczna. W końcu zostałam nawet bez tej nisko płatnej pracy i musiałam się przebranżowić. Teraz zajmuję się księgowością. Kokosów może nie zarabiam ale przynajmniej branża rokuje i mogę szukać możliwości dorabiania w zawodzie. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rentowna 18.11.2014 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Rzeczywiście możesz założyć bloga z artykułami na temat prawa. Ludzie często szukają takich informacji w sieci, a Ty możesz dzięki temu zarobić na reklamach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysiaa 05.01.2017 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Sposobów na dorobienie pieniędzy jest masa. Można robić rękodzieło ale trzeba wiedzieć gdzie z nim "wyjść". Jeżeli trafi się na dobre miejsce, to można zarobić sporo. Oprócz tego korepetycje (wbrew pozorom można ładnie dorobić, sama się tym jeszcze rok temu zajmowałam). Opieka nad dziećmi, animacje, praca związana ze stronami internetowymi.. Wszystko zależy od możliwości i umiejętności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika9093 07.01.2017 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Zależy jakie umiejętności posiadasz i co byś chciał robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 07.01.2017 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2017 Zależy jakie umiejętności posiadasz i co byś chciał robić Sposobów na dorobienie pieniędzy jest masa. Można robić rękodzieło ale trzeba wiedzieć gdzie z nim "wyjść". Jeżeli trafi się na dobre miejsce, to można zarobić sporo. Oprócz tego korepetycje (wbrew pozorom można ładnie dorobić, sama się tym jeszcze rok temu zajmowałam). Opieka nad dziećmi, animacje, praca związana ze stronami internetowymi.. Wszystko zależy od możliwości i umiejętności. Jeżeli odpisujecie autorowi wątku, to pytanie zadał w 2009 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meksykaniec 28.02.2017 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 Ciekawy tekst. Prawda jest taka, że zwiększyć zarobki można na wiele sposób. Grunt to pomyśleć w czym jesteśmy dobrzy i w jakim aspekcie możemy się rozwinąć. Szczególnie w kwestii umiejętności sprzedażowych. Ja staram się rozwijać na różne sposoby. Na swoim blogu zamieściłem tekst o tym jak udało mi się przez ostatnie trzy miesiące zwiększyć swoje zarobki. Gdyby ktoś miał chęć poczytać to zapraszam:http://piaskownicameksa.pl/jak-zwiekszyc-swoje-zarobki/Ostatnio nawet dorzuciłem do tego grę na giełdzie, o której również niedługo wspomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts