Liseczek 27.03.2009 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 HejDopiero dziś zakładam dziennik mimo że kilka spraw już ruszyło.Ale może po kolei Działka jest.Przekonywanie swojej lepszej połowy że budowanie to jest to co tygrysy lubia najbardziej i potrzebują równie bardzo trwało do września 2008Wybór projektu zajął prawie dwa miesiącewybór padł na projekt APIS 3. Potem niewielkie przeróbki i pod koniec 2008 zaczynam kompletować papiery.Prąd, gaz poszło szybko tylko cena jakoś przeraża ale na razie temat póściłem w niepamięć bo prąd będzie po sąsiedzku a gazu póki co nie potrzebujęPozwolenie na budowę trochę potrwało ale w marcu 2009 zaczynam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liseczek 27.03.2009 13:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 14.03.2009Zakup stali do fundamentówZaczeło się własnoręczne kręcenie zbrojeń nie jest męczące ale się schodzi.Została końcówkaDziś będę dokańczał o i le pogoda pozwoli bo jakoś deszczowo...Dziś ma też przyjść geodeta i posadzić wreszcie ten nasz budynek tam gdzie trzeba. Ale pogoda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liseczek 13.08.2009 15:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Rety strasznie mało czasu na wpisy.Robota własnymi rękami ma swoje wymagania. Nie zostawia wiele czasu na internet a szczególnie wpisywanie.Ale po kolei.Geodeta przyjechał, wymierzył. Tego samego dnia koparka wykopała dołki na ławy. I tu uwaga po raz pierwszy i ostatni dałem się namówić na to by wykopać rowek na ławy wsadzić zbrojenie zalać. Do d... z taką robotą ani dostępu ani wygody wszystko się osypuje a potem i tak trzeba odkopać bo fundament trza postawić a potem izolować. Gdybym kiedykolwiek miał jeszcze raz budować to duży dół szalunek i zalewanie.Ponieważ po zalaniu ław ze względu na osypujące się ścianki nie udało się dobrze wypoziomować ławy układanie fundamentu też łatwe nie było szczególnie z thermomuru (TH-300). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liseczek 13.08.2009 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Fundamenty (a w zasadzie układanie elementów thermomuru) trwało raptem jeden dzień mimo że łatwo nie było. Potem trzy dni zalewania i fundament gotowy. Pogoda nie rozpieszczała zatem izolowanie przeciwwilgociowe było robione na raty jak pogoda pozwoliła (malowałem Visbitem a pokem przykryłem jeszcze folią)Potem znów dałem się namówić aby wylewkę na podłodze zrobić później jak ściany już będą albo i dalej. Kolejny błąd. z rusztowaniem i taczką znacznie łatwiej by było bo betonowym podłożu aniżeli po piasku.Ale ściany ruszyły i powoli pieły się do góry. Zdjęcia z etapów budowy już niedługo umieszczę z podziałem czasowym chronologicznie i z opisem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts