Fischer76 12.11.2003 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2003 Witam, własnie przerabiamy etap wyboru projektu na naszą działeczke - jest tego bez liku - nasz wybów padł na KINGE z pracowni Archipelagu - może ktoś buduje, zbudował, wie gdzie taki domek stoi, może sie podzielić doświadczeniami na jego temat. Bądziemy bardzo wdzięczni. a oto link aby ten domek zobaczyć: http://www.archipelag.pl/projekty/projekt.php?pid=66&ExtraNavText=Kinga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szprotka 14.11.2003 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2003 Nam równiez podoba się Kinga i mamy zamiar ją budowac, więc każda wskazówka i komentarz będą cenne. Czekamy na Wasze opinie i z góry dziękujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilbo 16.11.2003 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2003 Powierzchnia dachu 220m2 jak na tej wielkości domek jest spora, a to zdecydowanie jeden z większych wydatków. Nie wiem czy szukacie oszczędności i dlatego taki domek....wolałabym jednak większą powierzchnię uzytkową a prosty np. dwuspadowy dach.Justa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szprotka 17.11.2003 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2003 100 mkw. to wystarczająca powierzchnia dla dwóch osób (może w przyszłości trzech ) - ten projekt ma wszystko to, co nam sie podoba - jest ładny, zgrabny i powabny a jakoś inne projekty (chociażby z proponowanym przez Ciebie dwuspadowym dachem) nie przypadły nam do gustu - po prostu Kinga spełnia wszystkie nasze wymagania, choć na pewno wprowadzimy kilka niewielkich poprawek. Wiele sie czyta o błędach w projektach Archipelagu, czy Kinga takowe ma? Pozdrawiam. Szprotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fischer76 17.11.2003 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2003 To racja - dach jest duzy, mamy zamiar zamontowac tam dodatkowo 2 okna połaciowe, bo na poddaszu da sie wygospodarować jeszcze 12m2 pomieszczenie, kominek przesuniemy do narożnika, bedziemy ogrzewali nim pokoje /z odpowiednim wkładem/ - po prostu wg. nas domek jest sliczny /Szproteczka ma racje :-)/ i wart zachodu, a za żadne skarby swiata nie chcemy mieć domu pietrowego. No własnie - co z ta jakościa projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilbo 17.11.2003 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2003 Nasi sąsiedzi na działeczce obok, budują domek(Elizę) z tej pracowni i są bardzo zadowoleni. Nie słyszałam by mieli jakikolwiek problem. Szprotka,masz rację...w domkach z dwuspadowym dachem nie ma nic urzekającego (była to tylko propozycja tańszego rozwiązania). Pozdrawiam wszystkich miłośników "Kingi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaakko 07.02.2005 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2005 No cóż... Dawne bardzo te posty. Mam nadzieję, że wszyscy państwo wybudowali Kingi. Ja jestem dopiero w fazie wybierania wykonawcy.Projekt jest już po adaptacjach i otrzymałem właśnie pozwolenie na budowę. Zmianie uległy układy pomieszczeń na dole, dodatkowo doszły dwie antresole nad pokojami dzieci, łazienka za nimi. W obrysie dom pozostał nie zmieniony.Zrobiłem makietę w skali 1:50, więc jeśli ktoś chce moge podesłać zdjęcia. Dysponuję również plikami projektów w formacie PDF.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annkier 23.03.2006 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Jaakko, ja bym prosiła o zdjątka jesli mogę [email protected]Projekt jest b. ładny, trochę mnie martwi małe pomieszczenie gospodarcze, myśle ze zrezygnuje z wc i w ten sposób zyska trochę wiecej Piszcie prosze czy ktos juz zaczął budowe tego domku?Jaki jest koszt stanu surowego zamknietego?W kosztorysie podaja stan s. otwarty netto do 101600, cena do przyjęcia Brakuje mi trochę dachu nad tarasem, żeby mozna było posiedziec w słoneczne i deszczowe dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaakko 24.03.2006 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Nasza "Kinga" już stoi. Umowa podpisana z wykonawcą na zbudowanie pod klucz z wyjątkiem malowania wewnątrz i ścian w łazienkach - 203 tys. Myślę, że 250 tys. to w normalnym standardzie skończę. bez fajerwerków. Mieszkam od 1 stycznia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts