Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

własnie przerabiamy etap wyboru projektu na naszą działeczke - jest tego bez liku - nasz wybów padł na KINGE z pracowni Archipelagu - może ktoś buduje, zbudował, wie gdzie taki domek stoi, może sie podzielić doświadczeniami na jego temat. Bądziemy bardzo wdzięczni.

a oto link aby ten domek zobaczyć: http://www.archipelag.pl/projekty/projekt.php?pid=66&ExtraNavText=Kinga

100 mkw. to wystarczająca powierzchnia dla dwóch osób (może w przyszłości trzech :wink:) - ten projekt ma wszystko to, co nam sie podoba - jest ładny, zgrabny i powabny a jakoś inne projekty (chociażby z proponowanym przez Ciebie dwuspadowym dachem) nie przypadły nam do gustu - po prostu Kinga spełnia wszystkie nasze wymagania, choć na pewno wprowadzimy kilka niewielkich poprawek.

Wiele sie czyta o błędach w projektach Archipelagu, czy Kinga takowe ma?

Pozdrawiam.

Szprotka.

To racja - dach jest duzy, mamy zamiar zamontowac tam dodatkowo 2 okna połaciowe, bo na poddaszu da sie wygospodarować jeszcze 12m2 pomieszczenie, kominek przesuniemy do narożnika, bedziemy ogrzewali nim pokoje /z odpowiednim wkładem/ - po prostu wg. nas domek jest sliczny /Szproteczka ma racje :-)/ i wart zachodu, a za żadne skarby swiata nie chcemy mieć domu pietrowego. No własnie - co z ta jakościa projektu?

Nasi sąsiedzi na działeczce obok, budują domek(Elizę) z tej pracowni i są bardzo zadowoleni.

Nie słyszałam by mieli jakikolwiek problem.

Szprotka,masz rację...w domkach z dwuspadowym dachem nie ma nic urzekającego

(była to tylko propozycja tańszego rozwiązania).

Pozdrawiam wszystkich miłośników "Kingi" :lol:

• 1 year później...

No cóż... Dawne bardzo te posty. Mam nadzieję, że wszyscy państwo wybudowali Kingi. Ja jestem dopiero w fazie wybierania wykonawcy.

Projekt jest już po adaptacjach i otrzymałem właśnie pozwolenie na budowę. Zmianie uległy układy pomieszczeń na dole, dodatkowo doszły dwie antresole nad pokojami dzieci, łazienka za nimi. W obrysie dom pozostał nie zmieniony.

Zrobiłem makietę w skali 1:50, więc jeśli ktoś chce moge podesłać zdjęcia. Dysponuję również plikami projektów w formacie PDF.

Pozdrawiam.

• 1 year później...

Jaakko, ja bym prosiła o zdjątka jesli mogę [email protected]

Projekt jest b. ładny, trochę mnie martwi małe pomieszczenie gospodarcze, myśle ze zrezygnuje z wc i w ten sposób zyska trochę wiecej

Piszcie prosze czy ktos juz zaczął budowe tego domku?

Jaki jest koszt stanu surowego zamknietego?

W kosztorysie podaja stan s. otwarty netto do 101600, cena do przyjęcia

Brakuje mi trochę dachu nad tarasem, żeby mozna było posiedziec w słoneczne i deszczowe dni.

Nasza "Kinga" już stoi. Umowa podpisana z wykonawcą na zbudowanie pod klucz z wyjątkiem malowania wewnątrz i ścian w łazienkach - 203 tys. Myślę, że 250 tys. to w normalnym standardzie skończę. bez fajerwerków. Mieszkam od 1 stycznia.