piotrulex 03.04.2009 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 mieszamy w podtorunskiej wsi okolo 9km od starego rynku a do miasta wraz z zaparkowaniem dojezdzamy w 10 minut gdzie przez pierwsze 7km jedziemy caly czas na V biegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Grzegorz 05.04.2009 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Budujemy na wsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 07.04.2009 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 wieś ale ... praktycznie teren podmiejski a lada moment ... miasto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puchatka 15.04.2009 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 wieś super blisko miasta, jeziora i lasu:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 15.04.2009 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 wieś, wokół lasy, stawy 5km do małego miasteczka, 30km do miasta wojewódzkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 15.04.2009 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Hmm ja też nie wiem co zaznaczyć. Buduję się w mieście ale nie jest to centrum. Działka jest na granicy miasta. Do centrum jest blisko, bo miasto nie duże ale bardziej mi pasuje teren podmiejski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dode 15.04.2009 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 i ja na wsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 16.04.2009 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Wieś. Gdybym miała wybierać drugi raz - wybrałabym wieś. Jednak INFRASTRUKTURA to bardzo istotna rzecz. Do kościoła mam obecnie 5km główną trasą (jeżdżenie 5x w tygodniu do kościoła przed komunią dało nam się we znaki)Konkretnego sklepu u mnie nie ma, więc zakupy robię na zapas.Szkoła dla dziecka też po 2-giej stronie trasy 5km jazdy.czekanie na gimbus 3h w szkoleJedna droga, nie ma gdzie iść na spacer, tylko do lasu.Oprócz ping-ponga dla dzieci nie ma rozrywek.No dobra, od dwóch lat mamy profesjonalne boisko do piłki plażowej, ale to latem i dla starszych.Jest też basen - 5km, kino - 10km. Niby 5 czy 10km to niewiele, ale żeby do tego kina czy na basen jechać, o kościele nie wspomnę, to trzeba mieć kierowcę i auto, a nie zawsze są razem. A jak coś jest na miejscu to i na paliwku idzie zaoszczędzić, i dziecko samo do spowiedzi pójdzie... Własne podwórko i możliwość przebywania z bliskimi wynagradza wszelkie niedogodności.Przynajmniej częściowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 16.04.2009 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 do kościoła mam 1 km - dziecko komunijne za 3 lata do szkoły jest dosłownie ze 100 metrów dalej do sklepów ładnie zaopatrzonych też 1 km - 2 sklepy do granic miasta mam 3 km do centrum jakieś 7-10 km (w zależności, gdzie centrum miasta chcę mieć) komunikacja jest dobra ale ... brak na wsi chodników samochody niestety ale nie jeżdżą 50 km na godzinę - ale spokojnie 70-90 km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 17.04.2009 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Na wsi ale do miasta niedaleko(10km) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elizabrzezinska 19.04.2009 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Miasto - niestety/na szczęście Niestety: bo na wsi lub pod miastem cisza i spokój. Po pracy jak znalazł i nie trzeba działki rekreacyjnej. Na szczęście: bo choć do przelotówki niedaleko to latem jak drzewa się pokryją liśćmi to ledwo co słychać samochody tak mam wkoło działki i na działce dużo drzew i krzewów. No i do centrum i do pracy autkiem 3 minuty a pieszo 30 (spacerkiem przez park). Dużego wyboru nie miałam, działkę dostałam od mamy, bo na własną by mi nie starczyło, albo nie starczyłoby na dom Tak, czy inaczej nie ważne czy miasto czy wieś. Można mieć spokój w mieście i brak infrastruktury a i znajdzie się wieś z dobrą infrastrukturą i hałasem od drogi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 20.04.2009 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Wies i to taka na zadupiu, auta jezdza od czasu do czasu.Jest sklep, w ktorym przez rok bylam 2 razy i o 9 rano pieczywa juz nie bylo, bo to raczej na bar wyglada niz sklep tylu stoi tam pijacych piwko, wiec teraz zakupy robie na zapas, praktycznie wszystko mam pomrozone i pelno zapasow.Szkola, osrodek, apteka 4 km dalej w miasteczku liczacym 3 tys. mieszkancow. A 40 km dalej miasto 100 tys.Ale mieszka sie super, 2 auta obowiazkowo musza byc, a dziecko ma skuter (bez tego byla katastrofa z wozeniem na zajecia popoludniowe i do kolegow). Drugi raz tez wybralibysmy wies i to nawet dzialke bardziej w glebi lasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vilemo 20.04.2009 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 zastanawialam sie chwilke i wybralam obszar podmiejski, mimo, ze jeszcze 2 wioski dziela mnie od miasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manykes 21.04.2009 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Wybrałem wieś , kameralne osiedle domków jednorodzinnych , uciekłem z Warszawy 30 km. na północ...... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Browar 25.04.2009 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Wybrałem wieś , kameralne osiedle domków jednorodzinnych , uciekłem z Warszawy 30 km. na północ...... pozdrawiam a ja na południowy zachód i tez podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 04.06.2009 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 miasto to nie jest , wieś też za bardzo nie,najlepiej pasuje mi to na kurort bo niedaleko jest jeziorko i ośrodki wypoczynkowe a do pracy i centrum mam 10 min autem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajogor 04.06.2009 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Miasto ale nie samo centrum, raczej spokojna okolica /no mam taką nadzieję / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAJMAHAL 04.06.2009 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 WIEŚ...bez sklepu, bez szkoły, bez przystanku. Ale za to z polami,lasami i jednym sąsiadem [/u] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michuteria 09.06.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Wieś. Szkoła naprzeciwko, kościół 50m, burmistrz miasta i gminy za płotem, mały sklepik jakieś 300m, samo centrum wsi Do pracy, przedszkola i większych sklepów 10 min autem, niestety konieczne dwa, ale widoków jakie będę mieć z okien nie zamieniłabym na nic innego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAJMAHAL 10.06.2009 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 .....I O TE WIDOCZKI WŁAŚNIE CHODZI .... ale po tych postach widać, że na wsiach zaczyna być tłoczno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts