Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co dobrze wygląda, a źle się użytkuje?

Badija

Recommended Posts

• Odpowiedzi 75
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jeszcze się nie wprowadziłam -trwa wykańczanie -ale już wygląda na to, że mam prawie wszystko co tu wymieniliście :x :

1. jasny gres (kuchnia, hol) z jasnobeżpwymi fugami;

2. ciemny parkiet w salonie (merbau) i ciemne podłogi w 2 pokojach na poddaszu;

3. ciemne -matowe płytki w sieni;

4. otawarte półeczki na pierdółki (przy kominku oraz w łazience);

5. schody w salonie (w dodatku tez ciemne :-? );

6. jasnobeżową sofę ze skóry;

wygląda na to, że po przeprowadzce muszę sie zwolnic z pracy i poświęcic cały swój czas sprzataniu :roll: ...

Co złego jest w jasnym gresie na podłodze? Nie kumam... :-?

Jak już napisałam wyżej: jasny gres (mój gres) jest super, tylko te fugi jasnobeżowe są okropne po roku użytkowania. Nawet zaimpregnowanie nie pomogło.

A nie mogłam dac do tych moich janych gresów zwykłej szarej fugi. No jakby to wyglądało :o

A nie mogłam dac do tych moich janych gresów zwykłej szarej fugi. No jakby to wyglądało :o

no ja miałam taki dylemat -bo słyszałam, że do jasnego gresu niektórzy dają kontrastową -grafitową lub czekoladową fugę.. ale glazurnik powiedział, że to bez sensu wygląda... no i jest jasna (jaśmin z Ceresitu).. zobaczymy :-? ...

ja dodam, ze ładnie wyglądają szyby w drzwiach zewnętrznych, ale teraz bym tego nie zrobiła. Każdy samochód jadący w nocy powoduje puszczoną strugę światła na dom. Okna można zasłonić a te wstawki okienne? Pomyłka, chyba że drzwi nie wychodzą na ulicę.

to u Ciebie drzwi zewn. wychodzą prosto na wnętrze domu, na jakie pomieszczenie, ze te smugi tak przeszkadzają? nie ma sieni czy wiatrołapu?