Goorny 27.03.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Witam. Mam następujący problem: Od kilku miesięcy walczę z administracją o wymianę pieca kuchennego. Jest to zwykły "blaszany " piec przenośny.Zgodnie z przepisami ustawy , piece grzewcze powinien wymieniać wynajmujący , jednak administracja twierdzi że jest to : "Trzon kuchenny".Powołuje się oczywiście na inny przepis w którym jest mowa o moim obowiązku wymiany w/w . Rozmawiałem już z osobami " w temacie".Szukałem w internecie. Dzwoniłem również do firm które produkują piece.Odpowiedź jest właściwie jedna .Trzon kuchenny , to piec zbudowany przez zduna( w kuchni ). Niestety , nigdzie nie potrafię znaleźć przepisu , definicji, lub jakiegokolwiek dowodu prawnego , który to mógłbym dołączyć do następnego pisma. Smutne jest to że wsadziłem w nie swoje mieszkanie masę pieniędzy na remont, a głupi piec(właściwie urzędnicy) powoduje że nie chce już się tam mieszkać... Ktoś pomoże? Znalazłem informację że wszystkie definicje z tego tematu znajdują się w normie PN-EN 12815:2004. Czy ktoś mógłby udostępnić treść tej normy , lub podać linka gdzie można by to przeczytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts