Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Trzon kuchenny , czy piec grzewczy kuchenny?Pomocy!

Goorny

Recommended Posts

Witam.

Mam następujący problem:

Od kilku miesięcy walczę z administracją o wymianę pieca kuchennego.

Jest to zwykły "blaszany " :D piec przenośny.Zgodnie z przepisami ustawy , piece grzewcze powinien wymieniać wynajmujący , jednak administracja twierdzi że jest to : "Trzon kuchenny".Powołuje się oczywiście na inny przepis w którym jest mowa o moim obowiązku wymiany w/w :x .

Rozmawiałem już z osobami " w temacie".Szukałem w internecie. Dzwoniłem również do firm które produkują piece.Odpowiedź jest właściwie jedna .Trzon kuchenny , to piec zbudowany przez zduna( w kuchni :lol: ).

Niestety , nigdzie nie potrafię znaleźć przepisu , definicji, lub jakiegokolwiek dowodu prawnego , który to mógłbym dołączyć do następnego pisma.

Smutne jest to że wsadziłem w nie swoje mieszkanie masę pieniędzy na remont, a głupi piec(właściwie urzędnicy) powoduje że nie chce już się tam mieszkać...

Ktoś pomoże?

Znalazłem informację że wszystkie definicje z tego tematu znajdują się w normie PN-EN 12815:2004.

Czy ktoś mógłby udostępnić treść tej normy , lub podać linka gdzie można by to przeczytać?