halinaR 27.03.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Jestem na forum pierwszy raz mam pytanie. Buduje dom Szeherezade kolo łodzi. Brygada murarzy wyceniła sso na sumę 50 tys .Suma ta jest z wiazarem dachowym bez pokrycia .Bardzo proszę o pomoc czy wycena ta nie jest zbyt wygórowana.Jestem w tym temacie zielona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMASZQS 27.03.2009 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 jeżeli jest to ten bungalow niski który znalazłem,i cena tyczy samej robocizny, to moim zdaniem znajdziesz taniej do tej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 27.03.2009 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 http://forum.muratordom.pl/szeherezada-2g-dominanta-lodz,t148056.htm?highlight=szeherezada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halinaR 29.03.2009 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Witam! Dziękuje za odpowiedz. Ja też tak myślę ,że za drogo, ale mam problem gdyz cena byla uzgodniona w ubieglym roku z tym ,że nie podpisalam z nimi umowy. Na budowie zostal zalany fundament ,ocieplony i rozprowadzona kanalizacja.Fundament. obsypany ziemią . Zostal jeszcze do zalania hudziak. Za wykonanie tego fundamentu lacznie z pracami ziemnymi zaplacilam 12 tys. Nadmieniam ,ze beton byl z gruszki i nie trzeba bylo szalunku ze wzgledu na bordzo dobre warunki posadowienia fundamentu. Sciany bedą z porothermu 25 strop z teriwy. Dojdzie wiązar dachowy .Dach bedzie kryty dachowką ceramiczną ale to już inna brygada. Ocieplenie styropianem 15 tez inna brygada 12 tys to oczywiscie sama robocizna. Roboty te wykonano na jesieni 2008r. Obecnie rozglądam się za materialami oczywiscie w sensownej cenie Bardzo proszę poradzcie co mam zrobić? Zostawic ich czy szukać innych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halinaR 06.05.2009 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Znalazlam innych za 35 tys. Zaostrzedze duzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robrad 02.06.2009 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Czy dysponujecie może jakimiś zdjęciami z poszczególnych etapów budowy? Z góry dziękuję i pozdrawiam z pod Radomia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halinaR 03.06.2009 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Witam !Mój wybór szeherezady byl pochopny . Jest bardzo trudny w budowie , skomplikowany. Na pierwszy rzut oka wydaje się prosty ilatwy . Wiele rozwiązań jest mało przemyslanych. Gdybym mogla wybierać drugi raz to bym go nie wybrala. Prosze jeszcze raz przemyślec decyzje o budowie tego domu i porozmawiac z fachowcem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
07 03.06.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 A czy mogłabyś napisać bliżej, na czym polegają te trudności i nieprzemyślane rozwiązania? Będę bardzo wdzięczna, ponieważ ten projekt to poważny faworyt przy wybieraniu projektu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halinaR 04.06.2009 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 W moim przypadku poczyniliśmy pewne zmiany . Zostala podniesiona scianka kolankowa na 3 pustaki. Zostaly dodane drzwi do kotlowni. Na poddaszu uzyskamy wieksza powierzchnie.Murarz stwierdzil że dawno tak skomplikowanego domu nie budowalł. Może to i dobrze ,że fundament jest tak solidny że na nim można by bylo postawic kilka kondygnacji . Ale przecież będzie tylko poddasze użytkowe. jestesmy na etapie stropu . ,ktory tez pochlona dużo stali i betonu . Położyliśmy strop teriwe.Po glebszym zastanowieniu wydaje mi sie że to dom ,ktory przetrwa kataklizmy pogodowe.- może to dobry wybor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
07 08.06.2009 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Dzięki za odpowiedź. czy poza podniesieniem poddasza i drzwiami do kotłowni robiliście jeszcze jakieś zmiany - przesuwanie ścian zewnętrznych lub wewnętrznych, zmiana lokalizacji komina itp.? czy ewentualnie można by się kiedyś do Was wybrać (chociaż to daleko ), żeby zaobaczyć dom na własne oczy? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 08.06.2009 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Witam !Mój wybór szeherezady byl pochopny . Jest bardzo trudny w budowie , skomplikowany. Na pierwszy rzut oka wydaje się prosty ilatwy . Wiele rozwiązań jest mało przemyslanych. Gdybym mogla wybierać drugi raz to bym go nie wybrala. Prosze jeszcze raz przemyślec decyzje o budowie tego domu i porozmawiac z fachowcem. Pozdrawiam. bardzo trudny? skomplikowany? kto tak stwierdzil? Ty? przecież się na tym zupelnie nie znasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
07 08.06.2009 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Mogę prosić o szersze uzasadnienie odmiennej opinii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halinaR 09.06.2009 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Tak Masz racje ja zupelnie się nie znam ale kierownik budowy i murarz to napewno tak. Dom ten jest wybrany przez nielicznych ludzi a jak myślisz dlaczego? W sumie tych zmian to nie mamy zbyt wiele .Postanowiliśmy aby zadaszenie nad tarasem bylo większe .Kominy natomiast pozostaly na swoim miejscu . Trochę żałuje .że nie mam wersji z 2 garazami ale szerokość dzialki nie pozwolila na to. Dzięki podwyzszeniu poddasz zyska wiekszą powierzchnie i tam sciany bedą zmienione ale to jeszcze troche mamy na to czasu . Obecnie myslimy nad wiezba dachową.i pokryciem . Na tym dachu dachówka będzie chyba najlepsza . Bardzo jestem ciekawa jak u innych został rozwiazany problem dachu? Może ktoś z Was już pokryl swój domek . Wszelkie informacje mile widziane .Pozdrawiam Wszystkich zmagajacych sie z budowa Szeherezady! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halinaR 09.06.2009 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Od poniedziałku jak wszystko dobrze pojdzie kontynujemy budowę . Podnoszenie scian zewnętrznych poddasza ,następnie więżba i dachówka.Gdy uporamy się z tym wszystkim zaprosze Cię to obejrzysz wszystko co i jak .Zdecydujesz Sama czy to to o czym marzysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Grzegorz 21.06.2009 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 WitamJa zaczynam budowę w przyszłym tygodniu w Stalowej Woli.Również mam taką prośbę o jakieś zdjęcia bo jeszcze nigdzie nie widziałam tego domku na żywo w budowie.Nasze zmiany to takie że zlikwidowaliśmy garaż tzn. ściany a zostawimy filary i zadaszenie więc będzie takie podjazd jedynie. Garaż będzie stał obok. Mój tato jest kierownikiem budowy i to jego firma postawi mi ten dom i jak na razie mówił że jest to prosty mało skomplikowany projekt, ale wiem że tak naprawdę wszystko wychodzi w trakcie budowy.Dlatego też szukam wszystkich opinii na temat tego domu.Zgadzam się z tym że ten dom wybiera naprawdę mało osób i dlatego tak ciężko zobaczyć go na żywo. Dlatego proszę o zdjęcia.A tu można będzie oglądać nasze postępy w budowie:)) http://www.titum.mojabudowa.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halinaR 21.06.2009 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Magda i Grzegorz witajcie!Nasz domek jest bardzo solidny nie z tych tekturowych a co za tym idzie musi wszystko kosztować . Twoj tata jest napewno dobrym fachowcem ,dobrym budowlańcem i ten dom nie sprawi klopotów w trakcie budowy . Widze teraz ,że to moi budowlańcy aby podbić cenę za wybudowanie sami wymyślali trudności Zyczę Wam jak najmniej klopotow i zmartwień w trakcie budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts