Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto ma w plytki, ktore sie nie brudzą?

alfa36

Recommended Posts

Decyzja prawie podjęta. Salon, kuchnia i przedpokoj będą w takich samych plytkach (podłoga). Problem teraz jest inny: jako, że nie mam czasu non stop sprzątać, to walory praktyczne będą dla mnie ważniejsze niż estetyczne. Szukam płytek, na ktorych nie będzie widać brudu. Wczesniej marzyla mi się deska, dlatego pomyslalam o deskopodobnych plytkach. Nie mam jednak pojęcia, czy na nich widac brud czy nie. Pochwalcie się ,proszę, swoimi niebrudzącymi się podlogami....

JA :p !

Mam plytki w salonie, hollu i wiatrolapie, ktore myje raz w tygodniu, a jestem typ pedanta (nieraz uslyszalam, ze powinnam sie leczyc). Mam psy i kota (oczywiscie przed wpuszczeniem wycieram im lapy), plytki sa drewnopodobne i kosztowaly okolo 40 zl, jest to paradyz (wiecej w dzienniku). Szukajac plytek wybieralam takie zeby nie byc niewolnica swojej podlogi.

Jak zwierzaki maja wilgotne lapy to nic nie widac, wlosow tez, piachu wcale.

POLECAM!

my mamy podłogę w płytkach ORION 351 z powłoka Lappato - idealna do często uczęszczanych miejsc - jest ich kilka do wyboru, od jaśniejszych po ciemniejsze, uważam że są genialne pod względem niewidoczności brudu, który się na nich znajduje, nawet w trakcie budowy wiecznie wyglądały jak posprzątane, były kładzione jako pierwsze w domu, właśnie na dole, korytarz, hol, kuchnia, jadalnia, wiatrołap i kotłownia, przez pół roku wszyscy fachowcy i odwiedzający po nich chodzili,

podaję link do strony producenta, w rzeczywistości płytki wyglądają trochę inaczej, moim zdaniem na pewno są ładniejsze :D

http://www.rako.cz/pl/italy/produkty/plytki_mieszkaniowe/podlogi/158-orion-lappato