Ryska1719503950 27.03.2009 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Witam. Przeczytałam wiele na "Przyklejony: NAJCZĘŚCIEJ ZADAWANE PYTANIA !!!" odnośnie fundamentow i jest tam napisane prawie wszystko, ale nie znalazłam odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie.Czy beton na ławę można lać z odstępem kilku dni ?Sprawa ma się tak: dom podpiwniczony częściowo, fundamenty schodkowe a wykonawcy stwierdzili, że najpierw zrobią wykopy pod ławę pod piwnicą i zaleją betonem, wymurują bloczkami ściany piwnicy i jak dojdą ze ścianą do poziomu ławy parteru to wtedy wyleją ławę parteru. Wydaje mi się że skoro sa fundamenty schodkowe to całość ław powinna być wylana jednorazowo. Może ktoś mnie uświadomić w tej kwestii bo ja kucharz jestem z wykształcenia i galantyny mi wychodzą świetnie ale budowlanki to na razie się uczę i nie chciałabym na własnych błędach. tak mniej więcej wyglądają ławy _______------------I__----------------I__ bloczki betonowe-----grunt--------I__--piaszczysty---------I__--ale nie sypki------------I________--------------------------------------------- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMASZQS 27.03.2009 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 moim zdaniem powinni lać jednorazowo, takie doklejanie niczemu dobremu nie służy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 27.03.2009 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 wykonawcy stwierdzili, że najpierw zrobią wykopy pod ławę pod piwnicą i zaleją betonem, wymurują bloczkami ściany piwnicy i jak dojdą ze ścianą do poziomu ławy parteru to wtedy wyleją ławę parteru. Nie wiem co to chcą wykonac ale nie jest to ława schodkowa. Ile wartw bloczków ma być wymurowana aby dojśc do poziomu ławy parteru ? Zapytaj wykonawacy w jaki sposób połaczy zbrojenie ławy piwnicy i ławy parteru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 27.03.2009 23:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Ile wartw bloczków ma być wymurowana aby dojśc do poziomu ławy parteru ? Zapytaj wykonawacy w jaki sposób połaczy zbrojenie ławy piwnicy i ławy parteru. bloczków ma być ok. 2,80m zbrojenie położą jako całość na ogólnych zasadach łączenia zbrojenia (na zakładkę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.03.2009 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 ... Czy beton na ławę można lać z odstępem kilku dni ? ... mozna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 28.03.2009 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Można tylko wypadałoby wyprofilować styk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 29.03.2009 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Dzieki za informacje, wolę popytac niż później ma mi się chałupka zawalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts