uciu 28.03.2009 00:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Witam chce w pokoju zrobić podloge z bambusa skręcanego.W sklepie widziałem 2 rodzaje: klejony do podłoża za 114zł i taki sam na zatrzaski za 159zł.Sprzedawca polecał ten drugi, że łatwo się układa i że tak samo dobry. Mam obawy czy nie będzie głośny jak panele skoro ma być "na pływająco" na podkładzie z płyt/korka. Zaś klejonego się boję, że nie mam odpowiedniej podłogi - musiałbym robić wylewki samopoziomujące (gierkowski blok, wylewka trochę spękana i łatwo sie ściera/łuszczy się), Do tego grunt + klej wyjdzie około 1100zł wiec mimo wszystko taniej wychodzi za klik-klacka. Opróćz tego ze składaniem na zatrzask mam doświadczenie a z klejenim...to tylko glazury:/gresu-) Macie doświadczenie z bambusem? Nic w necie na ten temat nie umię znaleźć.Tylko jakieś wypowiedzi, że zazwyczaj się klei ale można i składać. Dodam, że jesli miałby to być klick=klack to łączenia będę uszczelniał jakimś tam preparatem bo w pokoju stoi akwarium...wiec teoretycznie też lepszy ten klejony:-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 29.03.2009 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 nikt tego nie stosował na podłoge? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenon_arch 17.06.2010 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 (edytowane) Bambus ostatnio jest bardzo popularną alternatywą dla desek podłogowych. Oczywiście obie możliwości są dobre. Wybór tak na prawdę zależy od podłoża. Czy jest równe czy "w miarę równe". Bambus na "klik" może wydawać delikatne odgłosy, ale jeśli położysz go na równej podłodze, nic nie powinno się dziać. Natomiast do podłoża nie całkiem równego lepiej zastosować podłogę klejoną. A najlepiej byłoby żeby podłogę oglądnął jakiś fachowiec i sam ocenił jakość podłoża. Edytowane 17 Czerwca 2010 przez zenon_arch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts