Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Magdy

Recommended Posts

Pojechalam dzisiaj do architekta pokazac mu projekt ,ktory wybralam....no i d.....pa :( :( :(

Musze szukac nowego ,bo ten na moja dzialke sie nie nadaje z kilku powodow

*bedzie zle usytuowany na dzialce

*kuchnia bylaby od rana w sloncu :(

*mam szukac projektu domu bardziej podluznego

*dom bylby troche za szeroki i cos mi tam architekt powiedzial,ze musialabym zamurowac okna po bokach :o :o :o :o

Wiec ogolnie zle :roll:

Zabieram sie do szukania ,pozniej maz wlazy swoje 3 grosze i moze cos znajdziemy,ale jakos te podluzne domy mi sie nie podobaja

Moja dzialka ma wymiary 25/43m wiec chyba duzo???? :-?

• Odpowiedzi 91
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...

Dwa dni temu otrzymalam przesylke :D ..........w srodku jeszcze goracy :lol: :lol: :lol: :lol: moj wlasny 8) 8) 8) PROJEKT FIKUS :D :D :D

Oczywiscie przejrzalam i nic sie nie znam :roll: :roll: :roll: ,ale i tak jest super.We wtorek oddajemy do Pani architekt i mam nadzieje ,ze pojdzie dosyc sprawnie :roll: :roll: :roll: :roll: .....................Nie moge znalezc wzoru umowy z architektem na wykonanie adaptacji projektu ze zmianami :oops: ...........Kto mi pomoze??????????????? :oops:

Wiem ,ze moze bedzie to lekka przesada,ale oddalismy projekt.Zmiana decyzji nastapila po spotkaniu z Pania architekt.

Zapadla chyba ostateczna decyzja mianowicie.........Robimy PROJEKT INDYWIDUALNY........z pewnoscia troche to potrwa,ale przynajmniej bedzie to projekt ,jaki chcialam tzn. chcielismy :lol: :lol: .Pierwsze wytyczne zostaly juz przekazane i we wtorek spotykamy sie na konkretne spotkanie....

Pierwsze spotkanie z Pania architekt bylo bardzo udane :D :D :D :D :D Kilka dni wczesniej przekazalam,jej wytyczne dotyczace projektu(tzn.napisalam co chcielibysmy aby sie w nim znalazlo :wink: :wink: )Kiedy pojechalam w poniedzialek na spotkanie czekalo na mnie kilka wersji projektu,ktore dokladnie omowilysmy ...........zawiozlam do domu pokazac mezusiowi i ostatecznie wybralismy ta ,ktora od poczatku najbardziej mi sie podobala(co najwazniejsze mezowi spodobala sie ta sama wersja wiec nie mamy cichych dni :wink: :wink: :wink: :wink: )

Dzisiaj mielismy kolejne spotkanie w celu omowienia dalszych szczegolow i podpisalismy umowe...............No i oczywiscie zabralismy Pania architekt na dzialeczke,bo bardzo chciala ja zobaczyc zeby lepiej wszystko zaplanowac i przy okazji omowilismy rozmieszczenie i wielkosc okien ,zeby pasowaly do stron swiata i oddzielaly nas od sasiadow 8) 8) 8)

Na dzien dzisiejszy mamy wyrysowane rzuty z wymiarami i wstawione okna,nastepne spotkanie w przyszlym tygodniu . :D

• 3 months później...

Tak dawno nic nie pisalam,ze Dziennik sie zakurzyl haha :roll: :roll:

Sprawy wygladaj nastepujaco:...nadal czekamy na projekt(podobno zaraz po Nowym Roku ma byc,wiec juz chyba lada moment)jutro wysylam pismo o zmiane natezenia mocy pradu :roll: :roll: :roll: .Szukamy ekipy ,ktora zajmuje sie wierceniem studni glebinowych.........PROSIMY O NAMIARY NA SPRAWDZONYCH I NIEDROGICH FACHOWCOW :D :D :D :D :D :D :D

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 1 month później...

http://images50.fotosik.pl/269/26d8945c3496cc68m.jpg

http://images45.fotosik.pl/269/5e57d74ccca38f3dm.jpg

Rzuty domku ,moze slabo widac ,ale lepiej nie potrafilam :-? :-? :-? :-?

Przepraszam ,ze tak dlugo czekali niektorzy,ale stracilam wene przez ta pogode i brak czasu(na dzialce zamarzniete bajorko :cry: :cry: :cry: )i nadal czekamy na PNB :evil:

PROBLEMY Z PRADEM :evil: :evil: :evil:

W piatek przyjechal na dzialke elektryk sprawdzi skrzynke ,ktora mamy i okazalo sie ,ze nie mamy tam skrzynki licznikowej :cry: :cry: :cry: Powiedzial ,zeby zadzwonic do energetyki w Srodzie Sl. i zapytac jak wyglada sprawa zbudowania tej skrzynki przez nich :roll: .......... okazalo sie ,ze oni mi tego nie zaloza :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: ,bo przepisy sie zmienily i teraz kazdy wlasciciel dzialki musi robic to na wlasny koszt :cry: :cry: :cry: a jeszcze 2 lata temu byl inny przepis ,ktory zapewnial ta skrzynke od Energii :cry: :cry: :cry:

Teraz koszt i czas oczekiwania na prad budowlany sie wydluzy :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Aha zapomnialam jeszcze dodac ,ze Pani ,ktora nadal studiuje nasz projekt zadzwonila do mnie w piatek i bardzo wzburzona zapytala dlaczego planujemy studnie glebinowa skoro mozemy podpiac sie do wodociagow :o :o :o :o ......wiec pytam grzecznie czy jest jakis przepis nakazujacy nam podlaczenie do wodociagow a ona na to ze musi porozmawiac z kierownikiem :o :o :o :o :o :o a poza tym skad mam pewnosc ,ze tam jest woda........wscieklam sie i oznajmilam ,ze to moj problem jezeli bede musiala kopac na 50m i ze chce miec swoje ujecie wody a nie z wodociagow :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Pani bardzo naburmuszonym tonem kazala mi zadzwonic w poniedzialek :evil:

No to sobie pozwoliłam zaglądnąć, a tu prosze same problemy. Czy Pani która wydzwania to Pani z Powiatu w Środzie Śląskiej :-? Jeżeli tak to współczuję, z późnym m PRL-em cięzko się dogadac. Trzeba było sie nie przyznawac do studni, podłączyc do wodociągów i ciągnąc wode tylko do kuchni :wink:

My się do studni nie przyznaliśmy :p

My mielismy skrzynke energetyczna robioną przez energetykę, płaciliśmy tylko za przyłącze do domu, bo skrzynka jest ich i nic nie płacilismy, ale to mielismy w umowie, którą podpisaliśmy zimą 2009r. Bo odwołaliśmy się od ich projektu umowy, więc umowa z grudnia 2008r. zrobiła sie nieaktualna.

Niestety Środa Śląska nie współpracuje z OBCYMI, powiatowa paniusia dała nam spokój dopiero po interwencji znajomej, znajomego znajomej :roll:

• 2 weeks później...

Od czego zaczac??? :-?

Moze od tego ,ze ze studni niciiiiiiiiiiiiiiii :evil: :evil: :evil: :evil: Pani w urzedzie nie wyrazila zgody na studnie glebinowa a ja juz nie mam sily z nia walczyc :cry: :cry: .........powiedziala dosadnie,ze albo doniose jej projekt przylacza do wodociagow ,albo pisze odmowne pozwolenie(czy jakos tak)........i jezeli chce to moge sie odwolac do Wojewody :o :o :o .........nie pozostalo nic innego jak sie podporzadkowac :roll: :roll: :roll: w poniedzialek pojechalam do urzedu wypozyczylam od niej projekt i w poniedzialek mam dostarczyc projekt z wrysowanym przylaczem do wodociagow............

problem numer 2

przy zwiekszeniu mocy pradu napisano (istniejacy budynek mieszkalny) i kolejne zawirowania :roll: ..........elektryk nie moze przylaczyc skrzynki licznikowej ,bo w papierach jest popier........one(slowo niecenzuralne,ale tylko to mi przyszlo do glowy :oops: :oops: )...........od rana dzwonie do energetyki ,z pytaniem jakim cudem tak zostalo napisane skoro budynku nie ma!!!!!!!!!!!!!!!Pan ze stoickim spokojem powiedzial ,ze moze to skreslic i bedzie OK. ......musze tylko jeszcze poprawic wStarostwie,bo nie wydadza PNB...............znajac moje szczescie (ulubiona Pani Urzedniczka zaraz sie dopatrzy),chociaz dziwne,ze jeszcze nie zauwazyla :roll: :roll: :roll:

....................ACH JAK JA TO LUBIE :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: