MRS.CONSTR. 30.06.2009 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Pojechalam dzisiaj do architekta pokazac mu projekt ,ktory wybralam....no i d.....pa Musze szukac nowego ,bo ten na moja dzialke sie nie nadaje z kilku powodow *bedzie zle usytuowany na dzialce *kuchnia bylaby od rana w sloncu *mam szukac projektu domu bardziej podluznego *dom bylby troche za szeroki i cos mi tam architekt powiedzial,ze musialabym zamurowac okna po bokach Wiec ogolnie zle Zabieram sie do szukania ,pozniej maz wlazy swoje 3 grosze i moze cos znajdziemy,ale jakos te podluzne domy mi sie nie podobaja Moja dzialka ma wymiary 25/43m wiec chyba duzo???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 07.07.2009 15:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Mam juz prawie wszystkie warunki techniczne przylaczy ,czekam jeszcze na warunki przylaczy gazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 09.07.2009 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 21.08.2009 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 29.08.2009 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Dwa dni temu otrzymalam przesylke ..........w srodku jeszcze goracy moj wlasny PROJEKT FIKUS Oczywiscie przejrzalam i nic sie nie znam ,ale i tak jest super.We wtorek oddajemy do Pani architekt i mam nadzieje ,ze pojdzie dosyc sprawnie .....................Nie moge znalezc wzoru umowy z architektem na wykonanie adaptacji projektu ze zmianami ...........Kto mi pomoze??????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 05.09.2009 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 Wiem ,ze moze bedzie to lekka przesada,ale oddalismy projekt.Zmiana decyzji nastapila po spotkaniu z Pania architekt. Zapadla chyba ostateczna decyzja mianowicie.........Robimy PROJEKT INDYWIDUALNY........z pewnoscia troche to potrwa,ale przynajmniej bedzie to projekt ,jaki chcialam tzn. chcielismy .Pierwsze wytyczne zostaly juz przekazane i we wtorek spotykamy sie na konkretne spotkanie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 12.09.2009 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 Pierwsze spotkanie z Pania architekt bylo bardzo udane Kilka dni wczesniej przekazalam,jej wytyczne dotyczace projektu(tzn.napisalam co chcielibysmy aby sie w nim znalazlo )Kiedy pojechalam w poniedzialek na spotkanie czekalo na mnie kilka wersji projektu,ktore dokladnie omowilysmy ...........zawiozlam do domu pokazac mezusiowi i ostatecznie wybralismy ta ,ktora od poczatku najbardziej mi sie podobala(co najwazniejsze mezowi spodobala sie ta sama wersja wiec nie mamy cichych dni ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 12.09.2009 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 Dzisiaj mielismy kolejne spotkanie w celu omowienia dalszych szczegolow i podpisalismy umowe...............No i oczywiscie zabralismy Pania architekt na dzialeczke,bo bardzo chciala ja zobaczyc zeby lepiej wszystko zaplanowac i przy okazji omowilismy rozmieszczenie i wielkosc okien ,zeby pasowaly do stron swiata i oddzielaly nas od sasiadow Na dzien dzisiejszy mamy wyrysowane rzuty z wymiarami i wstawione okna,nastepne spotkanie w przyszlym tygodniu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 03.01.2010 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 Tak dawno nic nie pisalam,ze Dziennik sie zakurzyl haha Sprawy wygladaj nastepujaco:...nadal czekamy na projekt(podobno zaraz po Nowym Roku ma byc,wiec juz chyba lada moment)jutro wysylam pismo o zmiane natezenia mocy pradu .Szukamy ekipy ,ktora zajmuje sie wierceniem studni glebinowych.........PROSIMY O NAMIARY NA SPRAWDZONYCH I NIEDROGICH FACHOWCOW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 07.01.2010 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Kilka namiarow na przyszlosc,zeby nie szukac jak beda potrzebne Pan od kopania studni tel 698 826 372 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 19.01.2010 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 [/img]http://images36.fotosik.pl/134/87b11f643fb08065m.jpg[/img] Oto moja dzialeczka w zimowej kolderce . Za 2 tygodnie skladamy papiery o pozwolnie na budowehuraaaaaaaaa Mam nadzieje ,ze w marcu zaczniemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 31.01.2010 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Mam nadzieje ,ze tym razem uda mi sie wkleic projekt UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!!! http://images49.fotosik.pl/255/d4444a663f72b968m.jpg http://images44.fotosik.pl/254/7e7341734ff5939bm.jpg OTO PROJEKT INDYWIDUALNY NA KTORY TAK DLUGO CZEKALISMY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 06.02.2010 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 wczoraj podpisalismy umowe na czesc materialow budowlanych wiec juz nie ma odwrotu..........czekamy az troche snieg sie stopi i zaczniemy wyznacznie dzialki,bo jeszcze nie mam wytyczonej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 07.03.2010 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 http://images50.fotosik.pl/269/26d8945c3496cc68m.jpg http://images45.fotosik.pl/269/5e57d74ccca38f3dm.jpg Rzuty domku ,moze slabo widac ,ale lepiej nie potrafilam Przepraszam ,ze tak dlugo czekali niektorzy,ale stracilam wene przez ta pogode i brak czasu(na dzialce zamarzniete bajorko )i nadal czekamy na PNB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 07.03.2010 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Przesunelismy dostawe materialow ,bo jestesmy ze wszystkim w tyle KTO MA OCHOTE ODSPRZEDAC GARAZ BLASZANY?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 14.03.2010 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 PROBLEMY Z PRADEM W piatek przyjechal na dzialke elektryk sprawdzi skrzynke ,ktora mamy i okazalo sie ,ze nie mamy tam skrzynki licznikowej Powiedzial ,zeby zadzwonic do energetyki w Srodzie Sl. i zapytac jak wyglada sprawa zbudowania tej skrzynki przez nich .......... okazalo sie ,ze oni mi tego nie zaloza ,bo przepisy sie zmienily i teraz kazdy wlasciciel dzialki musi robic to na wlasny koszt a jeszcze 2 lata temu byl inny przepis ,ktory zapewnial ta skrzynke od Energii Teraz koszt i czas oczekiwania na prad budowlany sie wydluzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 14.03.2010 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Aha zapomnialam jeszcze dodac ,ze Pani ,ktora nadal studiuje nasz projekt zadzwonila do mnie w piatek i bardzo wzburzona zapytala dlaczego planujemy studnie glebinowa skoro mozemy podpiac sie do wodociagow ......wiec pytam grzecznie czy jest jakis przepis nakazujacy nam podlaczenie do wodociagow a ona na to ze musi porozmawiac z kierownikiem a poza tym skad mam pewnosc ,ze tam jest woda........wscieklam sie i oznajmilam ,ze to moj problem jezeli bede musiala kopac na 50m i ze chce miec swoje ujecie wody a nie z wodociagow Pani bardzo naburmuszonym tonem kazala mi zadzwonic w poniedzialek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 14.03.2010 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 No to sobie pozwoliłam zaglądnąć, a tu prosze same problemy. Czy Pani która wydzwania to Pani z Powiatu w Środzie Śląskiej Jeżeli tak to współczuję, z późnym m PRL-em cięzko się dogadac. Trzeba było sie nie przyznawac do studni, podłączyc do wodociągów i ciągnąc wode tylko do kuchni My się do studni nie przyznaliśmy My mielismy skrzynke energetyczna robioną przez energetykę, płaciliśmy tylko za przyłącze do domu, bo skrzynka jest ich i nic nie płacilismy, ale to mielismy w umowie, którą podpisaliśmy zimą 2009r. Bo odwołaliśmy się od ich projektu umowy, więc umowa z grudnia 2008r. zrobiła sie nieaktualna. Niestety Środa Śląska nie współpracuje z OBCYMI, powiatowa paniusia dała nam spokój dopiero po interwencji znajomej, znajomego znajomej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 24.03.2010 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Od czego zaczac??? Moze od tego ,ze ze studni niciiiiiiiiiiiiiiii Pani w urzedzie nie wyrazila zgody na studnie glebinowa a ja juz nie mam sily z nia walczyc .........powiedziala dosadnie,ze albo doniose jej projekt przylacza do wodociagow ,albo pisze odmowne pozwolenie(czy jakos tak)........i jezeli chce to moge sie odwolac do Wojewody .........nie pozostalo nic innego jak sie podporzadkowac w poniedzialek pojechalam do urzedu wypozyczylam od niej projekt i w poniedzialek mam dostarczyc projekt z wrysowanym przylaczem do wodociagow............ problem numer 2 przy zwiekszeniu mocy pradu napisano (istniejacy budynek mieszkalny) i kolejne zawirowania ..........elektryk nie moze przylaczyc skrzynki licznikowej ,bo w papierach jest popier........one(slowo niecenzuralne,ale tylko to mi przyszlo do glowy )...........od rana dzwonie do energetyki ,z pytaniem jakim cudem tak zostalo napisane skoro budynku nie ma!!!!!!!!!!!!!!!Pan ze stoickim spokojem powiedzial ,ze moze to skreslic i bedzie OK. ......musze tylko jeszcze poprawic wStarostwie,bo nie wydadza PNB...............znajac moje szczescie (ulubiona Pani Urzedniczka zaraz sie dopatrzy),chociaz dziwne,ze jeszcze nie zauwazyla ....................ACH JAK JA TO LUBIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 24.03.2010 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Co do energetyki, to pilnowalismy się bardzo, pozyczylismy umowę od teściów, zobaczylismy co maja oni a co my, zrobilismy korektę i mamy umowę tak jak sobie życzyliśmy.Co do studni na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts