Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Magdy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 91
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

nareszcie :) zapowiada się kolejny ładny dom z dachem bezokapowym :)

a teraz seria pytań:

1. pierwsze zdjęcie, otwierane okno tarasowe na parterze - to jest RU czy przesuwane? ile kosztowało? (jakiego producenta w ogóle wybrałaś?)

2. drugie zdjęcie - opad szczęki :) jakie pomieszczenie tam będzie za tymi witrynami ? daj widok od środka.

już widzę podobieństwo naszych projektów - u Ciebie to wysunięcie i moje cofnięcie dają podobny efekt wydłużenia/skrócenia połaci :)

co to jest to białe na ogniomurach przy tej wysuniętej części?

czy ja dobrze widzę, że masz na tej ścianie obok witryny zamurowany otwór na drzwi?

3. trzecie zdjęcie - jakie są wymiary tych podłużnych okien i jaką masz wysokość ścianki kolankowej?

ano widziesz, te słupy mnie zmyliły :)

skoro chcesz wykasować zdjęcia, to mogę sobie skopiować, żeby pokazać mężowi? oraz - jaką masz wysokość pomieszczeń na parterze i wysokość kalenicy i czy możesz pokazać jakąś fotkę od strony szczytów? u nas kolankowa ma 110 cm i wykonawca mówi, że jakbyśmy ją podnieśli (mąż spekulował), to już będzie niefajnie wyglądać. ale my mamy parter wyciągnięty w górę (wnętrza po 270 cm i jeszcze 16 cm na sufit podwieszony).

napisz mi na priva proszę, gdzie te okna zamawiałaś, ok? ewent. jakiś linek do producenta :)

• 8 months później...