MRS.CONSTR. 30.06.2009 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Mam taką cichą nadzieje że umiem czytać , a w Waszym wybranym projekcie jest napisane: Usytuowanie budynku minimalne wymiary działki: 21.89 x 17.49 m i jak na mój rozumek to 25 x 43 jest większe od 21.89 x 17.49 No tak ,tylko ze musi byc jeszcze odleglosc od plotu sasiada chyba ze 4m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 30.06.2009 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 No to właśnie to jest uwzględnione, albo to ja źle widze.4m od ściany z oknami, 3m od ściany bez okien - i to jest minimum. http://www.e-projektydomow.pl/data/projekty/3066/3066usyt1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 30.06.2009 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 No to właśnie to jest uwzględnione, albo to ja źle widze. 4m od ściany z oknami, 3m od ściany bez okien - i to jest minimum. http://www.e-projektydomow.pl/data/projekty/3066/3066usyt1.jpg Architekt powiedzial mi ze to zly projekt na ta dzialke .....no i jeszcze te strony swiata ,salon mialabym zacieniony a kuchnie naswietlona..... nie powiedzialam jeszcze o najwazniejszej rzeczy a mianowicie ....w planie zagospodarowania jest napisane ze dopuszczalna jest zabudowa wolno stojaca ,gabaryt jednej kondygnacji z dopuszczeniem drugiej w poddaszu..........a projekt o ktorym mowimy ma dwie kondygnacje i nieuzytkowe poddasze mozna oczywiscie zmieniac wiele rzeczy ,ale to bylby juz koszt indywidualnego projektu,bo musialby od nowa caly rysowac...........wiec wszystko przemawia na jego niekorzysc zasugerowal mi szukanie projektu waskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 30.06.2009 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Aaaa i teraz wszystko jasne, wybraliście za wysoki domek no i jeszcze te strony swiata ,salon mialabym zacieniony a kuchnie naswietlona..... My tak będziemy mieć. Ale nie chcieliśmy mieć salonu od ulicy. Będę miała jasną kuchnię To Wy już z innej gminy? My nie mamy planu zagospodarowania i jakiś tam warunków zabudowy. Wszyscy się dziwią że tego nie ma, a dla nas rewelacja, nic nie musieliśmy dopasowywać. No popatrz, a to tak blisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 30.06.2009 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Coś mi nie gra z tymi wymiarami i architektem Zgodzę się jedynie z tym, że nie możesz mieć wdóch kondygnacji. A to też było powdem dla którego ja musiałam zrezygnować z tego projektu Powiedz Magda jakie macie potrzeby i wymagania, ile metrów, ile pokoji, jaki garaz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 30.06.2009 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Madziu to nie szukaj wąskiego projektu tylko nizszego, po co ci taka kiszka ??? I wcale nie masz wąskiej działki. Nasza jest szer. 27 i z tego co pamiętam jak szukaliśmy projektu to taką optymalną była właśnie szer. 25m projekty na wielkość działki 25/43 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 30.06.2009 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Madziu to nie szukaj wąskiego projektu tylko nizszego, po co ci taka kiszka ??? I wcale nie masz wąskiej działki. Nasza jest szer. 27 i z tego co pamiętam jak szukaliśmy projektu to taką optymalną była właśnie szer. 25m projekty na wielkość działki 25/43 Wlasnie nie chce takiej kiszki ,bo widze ze moge sobie pozwolic na normalny dom,tylko patrze na ten wjazd i gdzie bedzie najwiecej slonca. Juz sobie wyobrazam ,jak wparuje do domu malz i powie ,ze on nie chce skosow w domu ,wiec szukam czegos co ma najmniej skosow ,bo ja rowniez wole wymiarowe pomieszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 30.06.2009 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Dzień dobry...ale tutaj zmiany, zmianym, zmiany.Szkoda, że musisz zrezygnować ze swojego projektu.Domek "był" bardzo ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 30.06.2009 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Dzień dobry...ale tutaj zmiany, zmianym, zmiany. Szkoda, że musisz zrezygnować ze swojego projektu. Domek "był" bardzo ładny Zmiany ,zmiany Glamurko przewertowalam juz tyle projektow i jeszcze mniej wiem.Poczekam ,az moje szczescie wroci do domu i razem bedziemy szukac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 30.06.2009 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 przewertowalam juz tyle projektow i jeszcze mniej wiem.Poczekam ,az moje szczescie wroci do domu i razem bedziemy szukac po co szukać - "południowa" albo "słoneczko" Gdzieś z rok temu widziałem stronę ze zbiorem projektów z różnych biur, można było zawęzić wyszukiwanie wg wymiarów działki. Po googluj, może trafisz na tę stronkę. a jak strony źle się układają, to przecież można zrobić projekt lustrzany.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 01.07.2009 06:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 przewertowalam juz tyle projektow i jeszcze mniej wiem.Poczekam ,az moje szczescie wroci do domu i razem bedziemy szukac po co szukać - "południowa" albo "słoneczko" Gdzieś z rok temu widziałem stronę ze zbiorem projektów z różnych biur, można było zawęzić wyszukiwanie wg wymiarów działki. Po googluj, może trafisz na tę stronkę. a jak strony źle się układają, to przecież można zrobić projekt lustrzany.... wczoraj szukalam tez projektow wg wymiarow dzialki i jest ich od groma....tylko ze malz sie uparl na dom w ktorym skosy na poddaszu zaczna sie na wysokosci 180-190cm a takiego nie ma i zostaje nam chyba projekt indywidualny ..........a ja nie che tak dlugo czekac nie wiem co teraz musze go jakos omamic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 01.07.2009 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Skosy na 180-190 cm ? To po co skosy jak jest tak wysoko? Może płaski dach ,ale..."gabaryt jednej kondygnacji z dopuszczeniem drugiej w poddaszu" i masz ci babo placek. Może zmniejszcie pomieszczenia na poddaszu likwidując w ten sposób skosy? Mnie tam skosy podobają się - w sumie nawet za bardzo nie wiem dlaczego ? Może dlatego, że to coś innego niż proste "zwykłe" ściany. Każdy chce się czuć w swoim domu wygodnie i przyjemnie. Coś wnioskuje, że dość wysocy jesteście Na indywidualny rzeczywiście trochę się czeka, także życzę przyjemnego omamiania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 01.07.2009 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Skosy na 180-190 cm ? To po co skosy jak jest tak wysoko? Może płaski dach ,ale..."gabaryt jednej kondygnacji z dopuszczeniem drugiej w poddaszu" i masz ci babo placek. Może zmniejszcie pomieszczenia na poddaszu likwidując w ten sposób skosy? Mnie tam skosy podobają się - w sumie nawet za bardzo nie wiem dlaczego ? Może dlatego, że to coś innego niż proste "zwykłe" ściany. Każdy chce się czuć w swoim domu wygodnie i przyjemnie. Coś wnioskuje, że dość wysocy jesteście Na indywidualny rzeczywiście trochę się czeka, także życzę przyjemnego omamiania Troszke wyskoczylismy w gore Nadal szukam i tak latwo nie poddam sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 01.07.2009 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Nadal szukam i tak latwo nie poddam sie Też tak mówilismy, że przecież nie chcemy jakiegoś szalonego projektu i niestety nie było nam znaleść tego "naszego". Szukaj, szukaj, życzę więcej szczęścia niż my mieliśmy ! Pokaż jak już znadziesz ten własciwy "chyba". W domu mam kilka grubych katalogów z projektami - może chcesz ? Wypisz listę "za" skosami i "przeciw" zobacz czego jest więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 01.07.2009 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Nadal szukam i tak latwo nie poddam sie Też tak mówilismy, że przecież nie chcemy jakiegoś szalonego projektu i niestety nie było nam znaleść tego "naszego". Szukaj, szukaj, życzę więcej szczęścia niż my mieliśmy ! Pokaż jak już znadziesz ten własciwy "chyba". W domu mam kilka grubych katalogów z projektami - może chcesz ? Wypisz listę "za" skosami i "przeciw" zobacz czego jest więcej. Ja tez mam w domu stos katalogow .....jak cos znajde ,albo jakas decyzje podejmiemy to oczywiscie dam znac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 02.07.2009 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 przewertowalam juz tyle projektow i jeszcze mniej wiem.Poczekam ,az moje szczescie wroci do domu i razem bedziemy szukac po co szukać - "południowa" albo "słoneczko" Gdzieś z rok temu widziałem stronę ze zbiorem projektów z różnych biur, można było zawęzić wyszukiwanie wg wymiarów działki. Po googluj, może trafisz na tę stronkę. a jak strony źle się układają, to przecież można zrobić projekt lustrzany.... wczoraj szukalam tez projektow wg wymiarow dzialki i jest ich od groma....tylko ze malz sie uparl na dom w ktorym skosy na poddaszu zaczna sie na wysokosci 180-190cm a takiego nie ma i zostaje nam chyba projekt indywidualny ..........a ja nie che tak dlugo czekac nie wiem co teraz musze go jakos omamic ależ proszę cię... dasz radę go omamić...każda z nas potrafi omamić swojego męża... więc do dzieła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 02.07.2009 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 przewertowalam juz tyle projektow i jeszcze mniej wiem.Poczekam ,az moje szczescie wroci do domu i razem bedziemy szukac po co szukać - "południowa" albo "słoneczko" Gdzieś z rok temu widziałem stronę ze zbiorem projektów z różnych biur, można było zawęzić wyszukiwanie wg wymiarów działki. Po googluj, może trafisz na tę stronkę. a jak strony źle się układają, to przecież można zrobić projekt lustrzany.... wczoraj szukalam tez projektow wg wymiarow dzialki i jest ich od groma....tylko ze malz sie uparl na dom w ktorym skosy na poddaszu zaczna sie na wysokosci 180-190cm a takiego nie ma i zostaje nam chyba projekt indywidualny ..........a ja nie che tak dlugo czekac nie wiem co teraz musze go jakos omamic ależ proszę cię... dasz radę go omamić...każda z nas potrafi omamić swojego męża... więc do dzieła omamiam ile sie da i moze cos z tego wyjdzie,wole zmieniac projekt gotowy niz czekac miesiacami na indywidualny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 02.07.2009 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 przewertowalam juz tyle projektow i jeszcze mniej wiem.Poczekam ,az moje szczescie wroci do domu i razem bedziemy szukac po co szukać - "południowa" albo "słoneczko" Gdzieś z rok temu widziałem stronę ze zbiorem projektów z różnych biur, można było zawęzić wyszukiwanie wg wymiarów działki. Po googluj, może trafisz na tę stronkę. a jak strony źle się układają, to przecież można zrobić projekt lustrzany.... wczoraj szukalam tez projektow wg wymiarow dzialki i jest ich od groma....tylko ze malz sie uparl na dom w ktorym skosy na poddaszu zaczna sie na wysokosci 180-190cm a takiego nie ma i zostaje nam chyba projekt indywidualny ..........a ja nie che tak dlugo czekac nie wiem co teraz musze go jakos omamic ależ proszę cię... dasz radę go omamić...każda z nas potrafi omamić swojego męża... więc do dzieła omamiam ile sie da i moze cos z tego wyjdzie,wole zmieniac projekt gotowy niz czekac miesiacami na indywidualny tylko za dużo nie zmieniaj...bo to też będzie trwać miesiącami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 02.07.2009 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Ja też życzę przyjemnego omamiania i szczęśliwego szukania CZekam na wyniki a jak mi coś wpadnie do dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 02.07.2009 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Ja też życzę przyjemnego omamiania i szczęśliwego szukania CZekam na wyniki a jak mi coś wpadnie do dam znać Dziekuje ,ze o mnie pamietasz .................. Powiedzialam malzowi,ze mialas taka sama sytuacje jak my z projektem i nawet podobny wybraliscie...............Cos przebakuje o wiekszych zmianach w gotowcu,bo nie chcemy tak dlugo czekac na indywidualny .Pozyjemy zobaczymy a ja nadal szukam i mysle jaki by tu udoskonalic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts