Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GRUPA ŁÓDZKA zaczynająca w 2009

Pancerny

Recommended Posts

W tym roku z zona planujemy rozpocząć budowę domku z kolekcji muratora oczywiście. Projekt C149

Udało się nam już wreszcie podpisać akt notarialny i od 2 tyg jesteśmy właścicielami działeczki 22ar (wymiary około 32m na 70m). Trwało to trochę czasu, ale się opłacało czekać.

Mamy już kupiony plan, teraz zaczynamy kompletować resztę dokumentów i pozwoleń.

Nie spieszy nam się z jak najszybszym postawieniem bo chcemy jak najwięcej zrobić za gotóweczkę. Wiec wolno a do celu. Także dla nas już sukcesem będzie jak w tym roku zrobimy fundamenty.

Za tydzień powinniśmy robić ogrodzenie działki, jeśli oczywiście pogoda nie popsuje planów

PS

Oto plan przyszłego naszego domku. Jeszcze do końca nie jesteśmy zdecydowani co ewentualnie zmienić w projekcie. Ale napewno za duzo zmian nie bedzie

http://lh6.ggpht.com/_gTDbS3znSvs/Sc4YQ4rcn9I/AAAAAAAAAtI/NtX_Fz1zaN0/dom_432_10.jpg

http://lh6.ggpht.com/_gTDbS3znSvs/Sc4YSMIvtHI/AAAAAAAAAtQ/kGhGbLg9094/dom_432_6.jpg

W sumie my Łodzianie mamy swoją i to prężną grupę łódzką ... :roll:

I tam uczestniczą też osoby zaczynające budowę w tym roku ...

Myślę, że lepiej w jednym, starym dobrym :D miejscu kontynuować nasze wspólne doświadczenia ...

pozdrawiam, majki

Myślę, że lepiej w jednym, starym dobrym :D miejscu kontynuować nasze wspólne doświadczenia ...

pozdrawiam, majki

też uważam, że jedna grupa łódzka wystarczy :) Są tam osoby, od których my, początkujący możemy się wiele nauczyć, zdobyć jakieś namiary itd... A uwierz, nikt nie traktuje "nowych" budowniczych (tak jak to spotyka się na innych forach) z tzw. góry.

A a'propos Pancerny, bardzo podobna sytuacja do naszej: działka ok. 24 ary, za tydzień też mamy zacząć grodzić, akt notarialny podpisaliśmy 2........ mies. temu :) Tylko projekt inny.

Pozdrawiam

pozdrawiam, majki

Dobrze powiedziane my łodzianie, ja nie jestem łodzianin tylko z woj łodzkiego

pozdrawiam

Moim skromnym zdaniem Majki ma rację.

Poza tym nie chodzi tylko o to,żeby się wspierać duchowo ale też żeby udzielać sobie rad i wymieniać się doświadczeniami, których z pewnością więcej mają ci, którzy rozpoczęli budowę wcześniej.

Ja zaczynam za 2 tygodnie.

Pozdrawiam

Ya

Mozecie powiedziec czy jest jakas osoba na forum ktora jest w stanie obliczyc w przyblizeniu koszty budowy domu, wedlug tych danych co sa na stronie muratora przy danym projekcie.

Jesli tak to bardzo bym prosil o pomoc w tym zakresie

oto link do mojego projektu:

Projekt C149 Dom w zaciszu

Nikt Ci nie zrobi dokładnego kosztorysu na forum. Zbyt dużo niewiadomych - zależy od użytych materiałów, wykończeń itp.

Myślę, że dom wg. tego projektu będzie kosztował 350-400 tys.

Ale możesz go pewnie zbudować za 300 jak i za 800 - dużo zależy od Ciebie. :)

Pozdrawiam

Ya