Pancerny 28.03.2009 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Zapraszam osoby z woj łódzkiego które zaczynają przygodę z budowa w 2009 roku (i nie tylko. zapraszam wszystkich do wymiany doświadczeń) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pancerny 28.03.2009 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 W tym roku z zona planujemy rozpocząć budowę domku z kolekcji muratora oczywiście. Projekt C149Udało się nam już wreszcie podpisać akt notarialny i od 2 tyg jesteśmy właścicielami działeczki 22ar (wymiary około 32m na 70m). Trwało to trochę czasu, ale się opłacało czekać.Mamy już kupiony plan, teraz zaczynamy kompletować resztę dokumentów i pozwoleń. Nie spieszy nam się z jak najszybszym postawieniem bo chcemy jak najwięcej zrobić za gotóweczkę. Wiec wolno a do celu. Także dla nas już sukcesem będzie jak w tym roku zrobimy fundamenty.Za tydzień powinniśmy robić ogrodzenie działki, jeśli oczywiście pogoda nie popsuje planów PSOto plan przyszłego naszego domku. Jeszcze do końca nie jesteśmy zdecydowani co ewentualnie zmienić w projekcie. Ale napewno za duzo zmian nie bedziehttp://lh6.ggpht.com/_gTDbS3znSvs/Sc4YQ4rcn9I/AAAAAAAAAtI/NtX_Fz1zaN0/dom_432_10.jpghttp://lh6.ggpht.com/_gTDbS3znSvs/Sc4YSMIvtHI/AAAAAAAAAtQ/kGhGbLg9094/dom_432_6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b1234 28.03.2009 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 poszukuję sprawdzonej ekipy, która postawi dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pancerny 28.03.2009 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 oj kolego ja nie pomogę bo mi jeszcze daleko do ekipy.Ale temat dziś założony wiec może ktoś da namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 28.03.2009 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 W sumie my Łodzianie mamy swoją i to prężną grupę łódzką ... I tam uczestniczą też osoby zaczynające budowę w tym roku ... Myślę, że lepiej w jednym, starym dobrym miejscu kontynuować nasze wspólne doświadczenia ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 28.03.2009 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 W sumie my Łodzianie mamy swoją i to prężną grupę łódzką ... I tam uczestniczą też osoby zaczynające budowę w tym roku ... Myślę, że lepiej w jednym, starym dobrym miejscu kontynuować nasze wspólne doświadczenia ... pozdrawiam, majki też uważam, że jedna grupa łódzka wystarczy Są tam osoby, od których my, początkujący możemy się wiele nauczyć, zdobyć jakieś namiary itd... A uwierz, nikt nie traktuje "nowych" budowniczych (tak jak to spotyka się na innych forach) z tzw. góry. A a'propos Pancerny, bardzo podobna sytuacja do naszej: działka ok. 24 ary, za tydzień też mamy zacząć grodzić, akt notarialny podpisaliśmy 2........ mies. temu Tylko projekt inny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 28.03.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 A uwierz, nikt nie traktuje "nowych" budowniczych (tak jak to spotyka się na innych forach) z tzw. góry. Bo my TAM jeden za wszystkich i wszyscy za jednego pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pancerny 29.03.2009 00:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 tylko tam ja sie nie moge polapac. ta wyszukiwarka jest do bani, albo ja zle szukam i nie umiem korzystac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pancerny 29.03.2009 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 W sumie my Łodzianie mamy swoją i to prężną grupę łódzką ... I tam uczestniczą też osoby zaczynające budowę w tym roku ... Myślę, że lepiej w jednym, starym dobrym miejscu kontynuować nasze wspólne doświadczenia ... pozdrawiam, majki Dobrze powiedziane my łodzianie, ja nie jestem łodzianin tylko z woj łodzkiego pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ya 29.03.2009 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Moim skromnym zdaniem Majki ma rację. Poza tym nie chodzi tylko o to,żeby się wspierać duchowo ale też żeby udzielać sobie rad i wymieniać się doświadczeniami, których z pewnością więcej mają ci, którzy rozpoczęli budowę wcześniej.Ja zaczynam za 2 tygodnie. PozdrawiamYa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pancerny 29.03.2009 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Mozecie powiedziec czy jest jakas osoba na forum ktora jest w stanie obliczyc w przyblizeniu koszty budowy domu, wedlug tych danych co sa na stronie muratora przy danym projekcie.Jesli tak to bardzo bym prosil o pomoc w tym zakresie oto link do mojego projektu:Projekt C149 Dom w zaciszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ya 29.03.2009 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Mozecie powiedziec czy jest jakas osoba na forum ktora jest w stanie obliczyc w przyblizeniu koszty budowy domu, wedlug tych danych co sa na stronie muratora przy danym projekcie. Jesli tak to bardzo bym prosil o pomoc w tym zakresie oto link do mojego projektu: Projekt C149 Dom w zaciszu Nikt Ci nie zrobi dokładnego kosztorysu na forum. Zbyt dużo niewiadomych - zależy od użytych materiałów, wykończeń itp. Myślę, że dom wg. tego projektu będzie kosztował 350-400 tys. Ale możesz go pewnie zbudować za 300 jak i za 800 - dużo zależy od Ciebie. Pozdrawiam Ya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts