Xpiter 28.03.2009 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Witam,mam dom wybudowany na granicy działkihttp://img21.imageshack.us/my.php?image=dscn5518.jpg(zdjęcie z 2007 roku) i 2 tygodnie temu na tej właśnie ścianie ktoś napisał mi hasła propagujące klub piłkarski (czyli inaczej mówiąc wandale(czyt. kibole) zrobli mi na tej ścianie grafitti). Jest to napisane czerwoną farbą. Próbowałem zmyć to moim Karcherem(160 bar) i nie zeszło(znaczy się schodziło, ale wraz z tynkiem).Moje pytanie jest więc co mogę zrobić, by w przyszłości taka sytuacja się nie powtórzyła?Dodam jeszcze, że dom stoi jako pierwszy(dookoła pola, ale z drugiego boku sąsiedzi), a teren obok ściany nie jest moją własnością. Z gory dziękuje za wszelkie pomysły. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 28.03.2009 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Elewacja w kolorze czerwonym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 28.03.2009 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Zamontować atrapę kamery i powiesić tabliczkę z napisem "Teren monitorowany" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 28.03.2009 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Witam, (...) Moje pytanie jest więc co mogę zrobić, (...) Jak chcesz o tym pogadać, to na początek zlituj się i zmniejsz to rozwalające stronę zdjęcie... Tak w ogóle czarno to widzę. Im bardziej będziesz z tym walczył, tym większą zabawę będą mieli ci malarze. Ale może ktoś już to ćwiczył i podpowie. Co do atrapy kamery: to tylko atrapa... po łapach nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 28.03.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 A może wstaw jakieś okno Wtedy bedziesz widział, że nadchodzą i będziesz mógł zareagować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xpiter 28.03.2009 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Acha przepraszam, bo niedokończyłem. Na ogrodzeniu miałem tabliczkę Obiekt monitorowany ale pare dni temu ktoś mi ją ukradł. A co do kamer to są ale tylko na działce, a na tej ścianie nie. Poczytałem troche i podobno są środki AGS, ale są ona dość drogie i po zmyciu każdego napisu trzeba znów nakładać te środki... Cóż... o prostu jeszcze w tym roku jak w domu założę alarm to dam tam też jedną czujkę zewnętrzną, kamerę z oprogamowaniem do wykrywania ruchu znów przykleję tabliczkę obiekt monitorowany i dom podłączę do jakiejś firmy ochroniarskiej. I zapomniałem dodać, że w tym domu nie mieszkam, na razie powoli go remontuje. Dzieki za wszystkie odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniGdżi1719504772 28.03.2009 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Moje pytanie jest więc co mogę zrobić, by w przyszłości taka sytuacja się nie powtórzyła? Myślę ,że jesteś na przegranej pozycji... to wina słupa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 29.03.2009 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 1. obsadzić dzikim winoroślem. Już rzucenie samych kratownić z drewna spowoduje że ściana bedzie mniej atrakcyjna. 2. pogłębic ten dołek co go masz (nie podkop ławy) i wrzuć tam kłęby drutu kolczastego. Jak będzie ciężkie dojście do muru i odpuszczą. 3. Farba anty grafiiti. Malujesz i potem jest łatwiej zmyć "dzieła" Tylko po każdym myciu trzeba powtarzać malowanie. Raczej droga zabawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 29.03.2009 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Moi znajomi mają kamerę przemysłową, pod spodem tabliczka, jest napisane monitoring z nagrywaniem, jednej nocy ukradli kamerę z myśla że nagrywanie to bajer, ale złodzieje rozczarowali sie jak policja przyjechała z filmem nagranym ze złodziejami w roli głównej. ha ha ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.03.2009 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 ... Moje pytanie jest więc co mogę zrobić, by w przyszłości taka sytuacja się nie powtórzyła?... mój pomysł to "pies w ścianie" tj. wykuwasz w tej scianie mały otwór przez który pies sie wyslizguje na czas akcji /pies na stałe mieszka w domu/ kiedy zbliza sie mecz - nie karmisz do syta psa, wydłuzasz mu łańcuch i odsłaniasz otwór ... p.s. zmniesz foto, bo rozwala stronke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xpiter 29.03.2009 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Ściane mam zamiar obłożyć klinkierem jak i resztę domu. Co do tych farb AGS no to tak właśnie zrobię, tylko że to droga i niekoniecznie przyjemna zabawa. Na ściane dam jeszcze kamerę i czujkę zewnętrzną i zobaczymy co sie bedzie działo. Co do dziury to jak już piasałem jest to zdjęcie z 2007 roku kiedy zabezpieczaliśmy piwnicę. W chwili obecnej już jej nie ma. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kenji 29.03.2009 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Jeśli lubisz ten klub to zostaw napis; jeśli nie to domaluj szubienicę. A tak serio to słabo widzę tą walkę. Może jak już będziesz miał docelową elewację to problem sam się rozwiąże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorianna 29.03.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Jak zrobi elewację np z klinkieru to dopiero się zacznie zabawa....Może na poczatek cos tańszego ale estetycznego aż w końcu się im znudzi (dorosną, pójdą do wojska czy do pracy). Pomysł z utrudnieniem dojścia do ściany sensowny z zielenia też - pytanie z czym graniczy posesja: z drogą czy inną działką, która ma jakiegoś właściciela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gonzo93 29.03.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Obsadzić ścianę pnącym chwastem, najlepiej kolczastym. Na obrośniętej ścianie kiepsko się maluje. Dla szybkiego efekty może być nawet jakaś fasola. Pod ścianą posadzić pokrzywy lub oset. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xpiter 30.03.2009 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Jak zrobi elewację np z klinkieru to dopiero się zacznie zabawa....Może na poczatek cos tańszego ale estetycznego aż w końcu się im znudzi (dorosną, pójdą do wojska czy do pracy). Pomysł z utrudnieniem dojścia do ściany sensowny z zielenia też - pytanie z czym graniczy posesja: z drogą czy inną działką, która ma jakiegoś właściciela. Dom graniczy z polem, które być może odkupie od właściciela. Wtedy gdy postawie ogrodzenie to może nic nie bedzie sie działo. A tak nawiasem mówiąc to napis który pojawił się ok. 2 tygodnie temu nie jest "poprawiany" to znaczy pomimo tego iż pisze "powiesić ruch" żadni inni kibole tego nie zamalowywuja ani nie dopisują czegoś nowego. Uważam, że powinienem z nimi wygrać lampą halogenową, środkiem ags, kamerą(z nagrywaniem i detekcją ruchu), czujką zewnętrzną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 30.03.2009 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 a jakby na poczatek dać taki tani halogen z detekcją ruchu co by mocno oświetlał...może ich wystraszy...nie wiem czy warto aż tak "W nich" inwestować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xpiter 30.03.2009 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Rzucą kamieniem i po halogenie... Ale wymyśliłem że kupię taki co ma zabezpieczenie szybki czyli może nie rozleci sie przy walnięciu kamieniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xpiter 30.03.2009 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 a jakby na poczatek dać taki tani halogen z detekcją ruchu co by mocno oświetlał...może ich wystraszy...nie wiem czy warto aż tak "W nich" inwestować Ale masz rację na razie powoli zobaczymy co będzie jak zamotuje halogen... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts