tomek159 12.11.2003 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2003 Mam dylemat.W przyszłym roku zamierzam rozpocząć budowę a Gościu na sąsiedniej działce podniósł jej poziom aż o 80 cm w konsekwencji czego moja działka znalazła się w niecce.Abstrachując od tego czy dokonał odpowiedniego drenażu swojej działki tak by nie zalewać mojej zastanawiam się jak to się ma do kosztów podniesienia mojego poziomu.Rachunek jest łatwy 1300 m2 x 1 m nadsypki = aż się boję przeliczyć to na ilość ciężarówek z ziemią.Co mogę teraz zrobić poza pismem do Inspektoratu Nadzoru Budowlanego.Zastanawiam się czy nie skierować sprawy do sądu o odszkodowanie bo zmniejszyła się wartość mojej działki a w zasadzie będę musiał ponieść dodatkowe koszty by uzyskać stan z przed początku jego inwestycji.Macie jakiś pomysł ?????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OKuba 12.11.2003 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2003 Ja osobiscie popedzilbym do Nadzoru Budowlanego. Kazdy inny pomysl naraza Ciebie na koszty (mniejsze lub wieksze), ktorych nie powinienes ponosic.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts