eilian 28.03.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Tzn. na chudziak, potem ma przyjść jeszcze styropian i wylewki. Na większości powierzchni ma być też ogrzewanie podłogowe. Warto to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 28.03.2009 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 W takiej kolejności:chudziakpapa foliastyropianfolia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekC73 28.03.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Tzn. na chudziak, potem ma przyjść jeszcze styropian i wylewki. Na większości powierzchni ma być też ogrzewanie podłogowe. Warto to zrobić? oczywiście że TAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wolo63 29.03.2009 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Oczywiście .W budynkach bez piwnicy zaleca się kłaść papę termozgrzewalną .Kładłem 4.2mm grubości . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 29.03.2009 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Oczywiście .W budynkach bez piwnicy zaleca się kłaść papę termozgrzewalną .Kładłem 4.2mm grubości . Kto i gdzie tak zaleca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fil 2871 30.03.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Oczywiście .W budynkach bez piwnicy zaleca się kłaść papę termozgrzewalną .Kładłem 4.2mm grubości . Wolo ale sie oczytałeś ?????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pi0tr 30.03.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Czy aby na pewno nie wystarczy sama folia? Papa termozgrzewalna to wysokie koszty materiału + robocizny. Jeśli budynek nie ma piwnicy to po co te dodatkowe koszta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekw127 30.03.2009 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 A ja z premedytacją dałem pod styropian folię 0,5mm. Większość hołduje papie, ale jak na mój gust w u mnie wystarczy grubsza folia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 30.03.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 A ja z premedytacją dałem pod styropian folię 0,5mm. Większość hołduje papie, ale jak na mój gust w u mnie wystarczy grubsza folia. Też tak zrobiłem, pod styropian 2x folia taka "lepciejsza" 0,3 mm, na styropian jedna warstwa tej samej. I nie mam zamiaru do tego wracać i o tym myśleć pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychu11 30.03.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 ja też nie dawałem papy - folia zdecydowanie wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 30.03.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Zaraz, zaraz - ja w kwestii formalnej...Papę na podłogę czy może jednak pod?Na podłoge lepiej chyba dywan położyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 31.03.2009 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 ja dawalem folie i na dole,i na gorze,choc podobno sie nie daje...ale dalem, i co?zle? dol-parter,gora-strop,poddasze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 31.03.2009 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 to ja też nie będę smrodził papą - choć podłogówki tam nie przewiduję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 31.03.2009 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 My dawaliśmy tak:- chudziak- papa termozgrzewalna połączona z izolacją poziomą ścian fundamentowych, którą też była papa termozgrzewalna (inaczej by się nie zgrzały)- styropian w dwóch warstwach na tzw. mijankę- ogrzewanie podłogowe (wiadomo na folii do tego przeznaczonej)- szlichta PSNaprawdę smród ze zgrzewania tej papy nie jest problematyczny - wiem, bo zgrzewaliśmy z mężem papę sami (zakup palnika, to zdecydowanie mniejszy wydatek niż zapłata za usługę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 31.03.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 chodziło o smród który nieraz wydobywa się (już w trakcie mieszkania) spod podłogi przy używaniu podłogówki - ale być może zależy to od rodzaju papy Taki smród też nie jest problematyczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 31.03.2009 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 chodziło o smród który nieraz wydobywa się (już w trakcie mieszkania) spod podłogi przy używaniu podłogówki - ale być może zależy to od rodzaju papy Taki smród też nie jest problematyczny? jaki smród ? - papy ?, która owszem trochę smierdzi, ale tylko w momencie zgrzewania, jak jest zimna - nie ma zapachu. Może masz wyczulony ten zmysł, ale doprawdy - czy ten smród papy ma niby wydobywać się spod dwóch warstw styropianu (8-20 cm szczelnie ułożonego), folii aluminiowej (podłogówka) i 7-10 cm szlichty ?, no i przecież na szlichtę coś tam się kładzie terakotę, klepkę ... - zdecydowanie przesadzasz z tym smrodem. PS Szlichty robione w ubiegłym roku, grzejemy (podłogówka) od października, mieszkamy 8 m-cy - nie muszę chyba dodawać, że nic nie śmierdzi, no czasami pies jak zmoknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 31.03.2009 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Też mi się tak wydaje, że o smrodzie piszą tylko Ci, którzy papy nie kładli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 31.03.2009 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 są tacy co kładli papę i pisali o smrodzie - może kładli papę na lepik... nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 31.03.2009 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 A ja z premedytacją dałem pod styropian folię 0,5mm. Większość hołduje papie, ale jak na mój gust w u mnie wystarczy grubsza folia.To nie jest kwestia gustu... A przy okazji http://forum.muratordom.pl/kto-ma-racje-papa-termozgrzewalna,t46866.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekw127 01.04.2009 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 jak na mój gust w u mnie wystarczy grubsza folia.To nie jest kwestia gustu... No dobra, przekonania. Jak zwał, tak zwał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts