asizo 29.03.2009 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Czy ktoś posiada takie rozwiązanie? Jak się sprawdza? Wydaje mi się, ze nie przy każdym zlewie da się to zamontować, bo po prostu potrzebne jest dodatkowe miejsce na wycięcie otworu. Jeśli macie zdjęcia swoich dozowników, to pokażcie. Będę wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetka82 29.03.2009 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 uzytkuje dozownik blanco i jestem bardzo zadowolona..nic sie nie dzieje przy zlewie nie stoja butelki z plynem-zawsze porzadek..wczesniej mialam 2 dozowniki made in china - nie polecam wytrzymuja do ok roku a pozniej tragedia. rodzice rowniez maja blanco i uzywaja juz 7 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askaaa 29.03.2009 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 http://www.123armatura.pl/Produkty/Blue_Water/DOZOWNIK-CHROM_87.html mam ten i od początku jakiś wadliwy...po pół roku już w ogóle nie chce pompować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 29.03.2009 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Polecam rozwiązanie i nie tylko do mydła w łazience ale i do płynu do naczyń w kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 29.03.2009 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Ja mam dozownik do płynu przy zlewie w kuchni - taki zwykły, zakupiony w ikei. Od kilku miesięcy sprawuje się dobrze, płyn wlewa się od góry. Według mnie opcja o wiele lepsza niż porozstawiane butelki z płynem I wydaje mi się, że w większości zlewów nie będzie problemu z montażem. Wycinana jest dziura taka sama jak pod baterię. Chyba, że zlew nie miałby zupełnie żadnego "brzegu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 30.03.2009 06:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Dzięki za wszystkie odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 30.03.2009 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 a może napiszecie jakie polecacie I fotlki mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askaaa 30.03.2009 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 tu na ten temat http://forum.muratordom.pl/dozownik-do-plynu-mydla,t131501.htm?highlight=dozownik%20mydla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bastia03 30.03.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Tez mam blanco, polecam, wygodne w uzytkowaniu! A przede wszystkim nic sie nie pałeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 30.03.2009 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 ja mam taki z Merlina za 40zł... i w kuchni i w łazience. Za wycięcie otworu w zlewozmywaku tegranitowym Teka zapłaciłem 40zł, , z kolei w łazience wyciełi mi otwór w blacie granitowym, ale trzeba przynajmniej z 5cm zachowac odległość od ściany.Dozowniki to super rozwiązanie, sprawdzają się w 100%, ja osobiście polecam.Teraz mam z kolei zagwozdkę ,bo chciałbym wyciąć otwór na dozownik w umywalce, ale nie wiem czy się nie rozwali w cholerę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 14.10.2012 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Odświeżam temat dozowników. Właśnie od tygodnia walczę z moim psującym się dozownikiem Blanco Craton. Szlag mnie trafia. Kupiłam Blanco, bo mam zlew i baterię tej firmy i jestem bardzo zadowolona. Fakt, wybrałam najtańszy z ich oferty, kosztował ok. 100zł (teraz nieco ponad 100zł), ale to chyba nie powód, zeby zepsuł się po roku (no może 1,5 roku) użytkowania!!! Zepsuła się ta plastikowa część w środku - pompka. Zacina się, a potem wylewa płyn wokół dozownika, a nie przez rurkę, przez którą ma on wypływać. Nic nie jest zatkane - sprawdzałam wielokrotnie. Po prostu ten mechanizm się wciska i jakoś blokuje i jednym słowem - dozownik nadaje się do wyrzucenia.Nie mam już ani paragonu, ani opakowania, nie pamietam nawet, gdzie go kupowałam, bo było to dawno temu (ponad 3 lata temu), ale dopiero dużo później został zamontowany. Jestem zła i muszę kupić nowy dozownik. Zastanawiam się nad Franke i Teką. Dokładnie Franke Comfort, o taki:http://genfoto.org/images/decorhouse/dozownikcomfort.jpg lub Teka Jad:http://images.okazje.info.pl/p/dom-i-ogrod/3669/teka-jad-cpb.jpg Czy mozecie coś powiedzieć o w/w dozownikach albo polecić coś innego bezawaryjnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjap 14.10.2012 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 ja tez upatrzyłam sobie JADa Teki i chętnie się dowiem jak się sprawuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 15.10.2012 06:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 podnoszę Piszcie, jakie macie dozowniki na mydło/płyn przy zlewozmywaku, ile czasu użytkujecie i czy jesteście zadowoleni. Proszę, bardzo zależy mi na tym, by kupić szybko dobry dozownik, bo Blanco mnie niestety w kwestii dozownika zawiodło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yummyyummy 15.10.2012 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Zależy czy ma być błyszczący, czy szczotkowany - mi pasował szczotkowany do baterii franke: http://www.ceneo.pl/7174272 ale mam go dopiero od miesiąca, wiec nie wiem jak z bezawaryjnością (jak dam rade to wieczorem zrobie zdjecie i wrzucę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agami 15.10.2012 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Mama ma (tym samym i ja dość często używam będąc u niej) dozownik Alveusa w chromie (taki sam ma Pyramis w chromie). To produkcja McAlpina, więc niezależnie co kupisz z tych dwóch, będzie to to samo. Jest użytkowany od ponad roku przez 2 w porywach do 5 osób w ciągu dnia, nic się z nim nie dzieje. Moja mama tylko psioczyła, że nie udaje się jej nalać płynu od góry, bo zatyka i trzeba poczekać, aż ścieknie. Udowodniłam jej jednak, że można nalać i nie trzeba schylać się, wykręcać butelkę aby go napełniać. Kwestia wprawy i dobrego wycelowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eveee 15.10.2012 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Również chętnie poczytam o dozownikach, piszcie więc, piszcie drodzy użytkownicy. Mam jeszcze inne pytanie - czy ma ktoś dozownik zamontowany w kamiennym blacie, przy podwieszanym zlewie? Nie ma z tym żadnych kłopotów? ps. Agami, a przez lejek da się? głupie to, ale jak sobie pomyślę, że mam go wykręcać za każdym razem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 15.10.2012 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 eveee, to jak z nalewaniem mydła w płynie do butelki lub dozownika. Po prostu trzeba lać powoli i wąskim strumieniem, bo inaczej robi się bąbel - wybrzuszenie i wylewa się na boki. W moim blanco jest tak samo. I jak napełniam dozowniki do mydła w łazience też muszę to robić powoli i ostrożnie. Nie trzeba odkręcać butelki od dołu. Dzięki, póki co za te kilka odpowiedzi. Pooglądałam sobie tego Alveusa,, o którym dziewczyny pisały i też mi się podoba; http://www.alejahandlowa.pl/obr/31927272/099446cb6fe8f8ee08965042d31e2ee5_d.jpg U mnie pasowałby w chromie, ale szczotkowany też jest ładny, może nawet ładniejszy. Zastanawiam się tylko nad trwałością. Czy ktoś użytkuje jakiś dozownik 2 lata i dłużej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 15.10.2012 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Ja od półtora roku mam możliwie najtańszy (kupując, nie wiedziałam nawet czy aby na pewno będę z niego korzystała, padło na no-name za 30 zł z przesyłką z allegro).Z napełnianiem nie mam problemu - butelka z płynem do góry dnem i sobie leci, trzeba tylko uważać, aby nie przelać.Jak przeleję, mam problem z czyszczeniem go, można powiedzieć, że płyn "wysycha" przy pompce i przy szyjce (w blacie) - robią się grudki. Niedługo przyjdzie nowa bateria, w komplecie z dozownikiem (prawdopodobnie), więc dozownik ten wyemigruje do łazienki i będzie służył do dozowania mydła.Acha, mój ma tą rurkę do nakładania płynu nieco zagiętą w dół. Wydaje mi się, że przy zbyt energicznym naciskaniu bez przyłożonej gąbki, przy rurce prostej płyn mógłby wylądować sporo poza zlewem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agami 15.10.2012 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 ps. Agami, a przez lejek da się? głupie to, ale jak sobie pomyślę, że mam go wykręcać za każdym razem... Nic nie wykręcasz. Podnosisz tylko górną "czapeczkę" (na zlewie lub blacie zostaje "kołnierzyk" ) i wlewasz płyn. Pomału, mniejszym strumieniem. Nie próbowałam przez lejek, ale efekt pewnie byłby podobny, tylko pewnie płyn wolniej będzie ściekał do butelki. Choć to zależy od gęstości płynu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yummyyummy 15.10.2012 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 a tak wygląda alveus przy zlewie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts