Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

yummyyummy, ładnie wygląda :)

Mam prawie identyczną baterię, tyle, że chromowaną. Widzę, że taki chromowany dozownik będzie się ładnie z nią komponował.

A moze sz zmierzyć jaka jest średnica tego krążka na blacie? U mnie jest wybity otwór 35mm i zastanawiam się, czy ten kołnierz go przykryje. Ale chyba powinien, co? Bo to raczej standardowy otwór, był fabrycznie podfrezowany i tylko go wybijaliśmy.

• Odpowiedzi 67
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

yummyyummy, ładnie wygląda :)

Mam prawie identyczną baterię, tyle, że chromowaną. Widzę, że taki chromowany dozownik będzie się ładnie z nią komponował.

A moze sz zmierzyć jaka jest średnica tego krążka na blacie? U mnie jest wybity otwór 35mm i zastanawiam się, czy ten kołnierz go przykryje. Ale chyba powinien, co? Bo to raczej standardowy otwór, był fabrycznie podfrezowany i tylko go wybijaliśmy.

Przykryje - gwarantuje. Oprócz chyba 2 dozowników firmy Franke wszystkie mają "kołnierzyki" tak duże, że zakrywają ten standardowy otwór 35 mm.

na pewno, w blacie jest właśnie otwór 35 mm.

• 3 weeks później...
To jak to w koncu jest z tymi dozownikami bo ile ludzi tyle opinii :) Warto kupowac najpierw zlew do ktorego da sie to ustrojstwo zamontowac a potem wybrac sam dozownik czy dac sobie spokoj i kupic po prostu zlew jaki sie chcę i nie zastanawiac sie czy sie da ?
Dzięki za rady. Kupiłam alveusa, tego co yummyyummy pokazywała, tyle że w chromie. Na razie jestem zadowolona - ładnie wygląda, dobrze się czyści (dobra powłoka chromowana), działa bez zarzutu - używa się dużo lepiej niż tego Blanco Craton, który miałam. Jakoś tak wszystko lepiej spasowane i tak łatwo się naciska :) Tamten dozownik, który miałam, jednak był jakiś lewy od początku.

Kochane, mam kolejne pytanie z serii zawracaniegitarypierdołami - w kuchni muszę mieć mydło do rąk, nie wyobrażam sobie życia bez niego :) i zastanawiam się, czy truć panu kamieniarzowi, bo skoro i tak mydło ma stać, to może bez sensu rozważać dozownik. Chyba, że dwa dozowniki, ale to już chyba dziwnie wyglądałoby, zresztą chyba nie wiedziałabym, który jest który ;)

Jak to rozwiązałyście u siebie? Rozważam, czy nie lepiej w tym przypadku kupić dwa proste dozowniki do mydła, stawiane na blacie, eh już sama nie wiem, help...

Kochane, mam kolejne pytanie z serii zawracaniegitarypierdołami - w kuchni muszę mieć mydło do rąk, nie wyobrażam sobie życia bez niego :) i zastanawiam się, czy truć panu kamieniarzowi, bo skoro i tak mydło ma stać, to może bez sensu rozważać dozownik. Chyba, że dwa dozowniki, ale to już chyba dziwnie wyglądałoby, zresztą chyba nie wiedziałabym, który jest który ;)

Jak to rozwiązałyście u siebie? Rozważam, czy nie lepiej w tym przypadku kupić dwa proste dozowniki do mydła, stawiane na blacie, eh już sama nie wiem, help...

Najpiękniej dwa dozowniki (montowane w blacie) wyglądają z przy zlewach podwieszanych. Możesz kupić dwa takie same, tylko na początku będzie ci się mylić, później już będziesz wiedzieć, gdzie płyn, a gdzie mydlo. Możesz zakupić dwa dozowniki od Pyramisa w chromie - jeden prosty, drugi z rowkiem i tutaj na pewno nie będzie pomyłek.

Zaraz postaram się znależć zdjęcia z 2 dozownikami na zlewie i na blacie przy "normalnych" zlewach.

W ostateczności można i kupić wolnostojące.

http://img46.imageshack.us/img46/123/dsc0648vz.jpg - użytkownika madzioochna (mam nadzieję, że się nie obrazi ;) )

Edytowane przez Agami

Całkiem przyjemnie u Madziochny to wygląda - dzięki Agami. Madziochna, nie obrażaj się plis! :)

Właśnie u nas PRAWDOPODOBNIE będzie blat kamienny (jeszcze się waham, wiadomo z jakich względów...), i planuję wtedy podwieszany zlew - i boję się, czy mi kamieniarz nie zaśpiewa za te wszystkie otwory nie wiadomo ile :/

W każdym razie Pyramis pięknie by pasował, bo prosty i taki "ślachetny" ma look ;)

no waśnie asizo, ja chyba przesadzam. twój dozownik piękny, prosty - taki jak lubię. jak mi zaśpiewa za dużo za dziurki w blacie, to kupię podobny - jeden lub dwa i już.

dziękuję dziewczynki

eeetam, eveee, 2 dozowniki w blacie to fajne rozwiązanie. Jak masz miejsce to tak zrób. Ten mój dozownik tez bardzo tani nie był, więc nie wiem, czy podobnie Ci nie wyjdzie cenowo. U mnie po prostu nie było mozliwości zamontowania dwóch dozowników z zlewie, więc musiałam kupić zwykły stojący.
Rzeczywiście masz rację, kosztują podobnie, tylko jeszcze dochodzi koszt tej nieszczęsnej dziury w blacie. Dzięki asizo, podejmę decyzję jak mi kamieniarz konkretnie powie cenę (btw taką dziureczkę przy koszcie blatu to powinien gratis wywiercić bez gadania ;) ) Ale ten Twój pikny. Już mu w głowie znalazłam miejsce w dolnej łazience......... bosz to już zboczenie!

kurcze no właśnie, każde rozwiązanie ma swoje wady i zalety - świetne te twoje kaszak - dzięki.

A z dwoma dozownikami nie mogli wymyślić?? i jeszcze najlepiej podpisane "mydło" albo chociaż "soap" :D są takie ale chyba tylko wiszące na ścianie, a ja za zlewem wielkie okno mam.

kolejny dylemat do kolekcji. mężczyźni tego nie mają eh...

eh, gdyby nie forum, to prawdopodobnie nikt ze znajomych nie odbierałby już moich telefonów - ileż można słuchać o płyteczkach, bateriach, nie wspominając o dozowniczkach itp............. a co ja poradzę, że tylko o tym teraz myślę:)

dobrze, że takie miejsce jest i ludzie tacy.

powiedziałam ja wazelinka :p

ps. i tym miłym akcentem zostałam forumowiczem, nawet nie zauważyłam, że to już! idę się upić ;] a potem na odwyk. od FM ofkors.

Edytowane przez eveee
kurcze no właśnie, każde rozwiązanie ma swoje wady i zalety - świetne te twoje kaszak - dzięki.

A z dwoma dozownikami nie mogli wymyślić?? i jeszcze najlepiej podpisane "mydło" albo chociaż "soap" :D są takie ale chyba tylko wiszące na ścianie, a ja za zlewem wielkie okno mam.

kolejny dylemat do kolekcji. mężczyźni tego nie mają eh...

Mówisz - mosz :)

http://decoarty.pl/61-59-thickbox/dozowniki-mydla-shine-zloto.jpg

http://www.betterware.pl/img/produkty/56180.jpg

http://www.geminishop.pl/_var/gfx/8f9af86cd3a5223bdabae83e1f2e7630.jpg