Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dozownik do mydła/płynu przy zlewozmywaku

asizo

Recommended Posts

u mnie były już wybite dwa otwory po jednej i drugiej stronie w zależności od tego na którą stronę chcesz zmontować zlew, a potem w tym drugim otworze montuje się takie pokrętło które zamyka odpływ w zlewie, czyli pomysłowo :) a fragranit to bardziej takie tworzywo.

zuza, u mnie był otwór na baterię i otwór na na to pokrętło właśnie. Ale obok otworu na baterię i obok otworu na pokrętło były jeszcze podfrezowania do ewentualnego wybicia. Jeden, ten obok baterii, wybity został właśnie na dozownik.

Fragranit to takie bardziej tworzywo - racja. W Blanco nazywa się to Silgranit - jeden pies.

http://www.spuelenshop24.de/shop/images/BLANCO/Blanco%20Silgranit/Blanco%20Metra%206%20S%20Compact/blanco-metra-6-s-compact-anthrazit.gif

• Odpowiedzi 67
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dzięki dziewczyny, powiem szczerze, że przed montażem nie zauważyłam żadnego frezu do wybicia i po waszych wpisach zwatpiłam ale teraz pooglądałam jeszce zlew od spodu ( z latarką:)) i nie ma żadnych podfrezowanych otworów:( a zdjęcia z zamontowanym dozownikiem widziałam, może trzeba było przy zmówieniu zaznaczyć, żeby wybili dodatkowy otwór. Jednak napiszę do serwisu (już raz do nich pisałam w sprawie ich pasty twister do czyszczenia zlewów, na stronie polecali ją i do stalowych i granitu a o fragaranicie ani słowa, więc się musiałam upewnic:))

• 8 months później...
uzytkuje dozownik blanco i jestem bardzo zadowolona..nic sie nie dzieje przy zlewie nie stoja butelki z plynem-zawsze porzadek..wczesniej mialam 2 dozowniki made in china - nie polecam wytrzymuja do ok roku a pozniej tragedia. rodzice rowniez maja blanco i uzywaja juz 7 lat :o :o :D

o, u mnie w domu też jest blanco. został zainstalowany po tym, jak inny dozownik no name zaczął po prostu rdzewieć. teraz nie ma tego problemu :).

• 1 year później...
Alez wy jesteście minimalistki.

Proszę, może takie:

http://image.ceneo.pl/data/products/6668468/i-umbra-saddle-uchwyt-na-myjke-czerwony-330210-505.jpg

/QUOTE]

Mam rok i nie polecam zachdzi to czarnym grzybem nie do wyczyszczenia :( szukam innego rozwiązania, bo po dwóch latach zepsuł mi się dozownik do płynu . Teraz szukam dwa w jednym coś na płyn + schowek na szmatkę