vivvi 29.03.2009 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Witam . W związku z tym , że chcę otworzyć firmę budowlaną , mam do Was pytanie . Czy przeszkadzałby Wam fakt , że jestem kobietą ? Jako właścielka firmy , będę zajmować się pozyskiwaniem nowych inwestorów , reklamą , podpisywaniem umów itd. Budować będzie mój tato , która ma ponad 30 lat doświadczena i bardzo dobrą renomę . Jest słowny , nie ma nałogów , solidny i jak wchodzi na budowę przed 8 rano , to pracę kończy ok godz. 20 .Do tej pory prowadził firmę , ale chce żebym to ja ją przejeła . W tej chwili mam jedną podpisaną umowę przedwstępną na budowę domu ,a druga jest w trakcie negocjacji . Czyli nie jest żle , jednak chcę rozwinąć firmę i stąd te pytanie . Z góry dziękuje i pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Badija 29.03.2009 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Nie daleko budowało osiedle Pyzel-development. Właścicielka, kobieta, do tego młoda. Nie sądzę, aby było to większym problemem. Może z pracownikami - tu bywa różnie, ale tym chyba zajmie się tata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 29.03.2009 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Nic takiego by mi nie przeszkadzało, bo dlaczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivvi 29.03.2009 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Pytam , bo kilka razy zdarzyło mi się odebrać tel . i jak odpowiadałam , że to ja jestem właścicielką firmy , facetom jakoś zmieniał się głos .Z pracownikami , to niestety od zawsze jest problem . Mieszkam w miejscowości , która ma ponad 2 tyś mieszkańców i na dzień dzisiejszy , góra dwóch mogę zatrudnić . Czyli nie piją i dobrze robią . Dziękuje za odpowiedż . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 29.03.2009 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Jak sprzedaję samochód, to też kupiec prosi o przekazanie telefonu mężowi Ale na pocieszenie - coraz więcej inwestorów to kobiety. Mnie nie przeszkadzałoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djanya 29.03.2009 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Mnie nie przeszkadzałoby to o ile znasz sie na rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asabird 29.03.2009 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Nie wierz w bajki, tylko w pierwszych słowach mów, że jesteście firmą rodzinną, że tata buduje, a Ty zajmujesz się wszystkim innym. Jeśli chcesz mieć klientów indywidualnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivvi 29.03.2009 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Nie wierz w bajki, tylko w pierwszych słowach mów, że jesteście firmą rodzinną, że tata buduje, a Ty zajmujesz się wszystkim innym. Jeśli chcesz mieć klientów indywidualnych. Coraz częściej się o tym przekonuje , ale mam nadzieję , że kiedyś to się zmieni . Bo to kobiety zaczynają szukać wykonawców , i jest ich coraz więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 29.03.2009 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Kiedyś może nie miałabym zaufania w tym temacie do kobiet. Po wybudowaniu domu,gdzie wszystkie decyzje z tym związane podejmowałam ja-kobieta nie przeszkadzałoby mi to wcale. Oczywiście szefowa firmy musi być w temacie budowlanym-chociaż teoretycznie -obeznana na maxa.W praktyce i tak są fachowcy-tata +pracownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olasosenko 30.03.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 a ja bym wolała żeby sprawy formalne, finansowe i papierkowe (techniczne również )załatwiała ze mną kobieta byłabym pewna że wszystko jest dopite na ostatni guzik i że na pewno nie ma żadnych błędów niestety muszę stwierdzić że jestem właścicielką firmy informatycznej i jest BARDZO dużo klientów, którzy w sprawach technicznych nie chcą ze mną gadać... Chociaż z czasem (firma ma już 10 lat) zdobyłam sobie zaufanie wielu z nich,ale nie wszystkich :/ Życzę Ci POWODZENIA Na 100% CI się uda!! Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivvi 31.03.2009 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 a ja bym wolała żeby sprawy formalne, finansowe i papierkowe (techniczne również )załatwiała ze mną kobieta byłabym pewna że wszystko jest dopite na ostatni guzik i że na pewno nie ma żadnych błędów Właśnie jestem od tych spraw Dziękuje Mam nadzieję , że coraz więcej mężczyzn , przekona się do firm prowadzonych przez kobiety i nie będą już prosić , by słuchawkę podać mężowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda_ja 02.04.2009 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Trzeba spróbować, powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 02.04.2009 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 kurcze chciałabym trafiać na kobiete wreszcie ktoś traktował by mnie serio zawsze pytają : a ustaliła to pani z mężem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olasosenko 02.04.2009 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 kurcze chciałabym trafiać na kobiete wreszcie ktoś traktował by mnie serio zawsze pytają : a ustaliła to pani z mężem? hehe no właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 02.04.2009 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Jeśli miałabyś wiedzę teoretyczną to czemu nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 02.04.2009 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 chcę otworzyć firmę budowlaną , mam do Was pytanie . Czy przeszkadzałby Wam fakt , że jestem kobietą No widzicie - a mnie by nie przyszło do głowy nawet by zadac takie pytanie... Dla mnie nie ma różnicy - babka czy facet prowadzi firmę, ważne, by fachowo było. taka wyemancypowana jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorothy 02.04.2009 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Mnie również by nie przeszkadzało, i niepowinnaś mieć żadnych wątpliwośći co do zaoferowanej przez Twojego tatę propozycji. Ludzie powoli zaczynają się oswajać z faktem,że kobiety coraz częściej są na takich stanowiskach.Powodzonka życzę i mnóstwo klientów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 02.04.2009 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Ale wiecie, ten temat dał mi do myślenia - juz chyba wiem dlaczego inwestorzy patrzą na mnie z wyrazem powątpiewania wypisanym na twarzy, gdy ja opowiadam o kostce brukowej i murkach oporowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vivvi 02.04.2009 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Kochane , wczoraj dzwonił facet i dwa razy się zapytał czy oby na pewno dodzwonił się do firmy budowlanej . A przecież odbierając tel. powiedziałam " firma budowlana , słucham " . Jeśli chodzi o prowadzenie rozmów to też wolę gdy są to kobiety Bo są konkretne i bardziej zdecydowane , wiedzą czegą chcą . Zdarza się , że ludzie pukają się w czoło gdy tylko usłyszą , że otwieram firmę budowlaną , bo nie dosyć , żem baba to jeszcze kryzys . I nie ważne , że mam fachowca z takim stażem i że przecież to nie ja będę budować . A , że kryzys ? Ludzie budują się i budować będą , tak samo z remontami . Fakt , że konkurencja jest duża , ale takich co naprawdę bardzo dobrze robią jest mało. Pozdrawiam Was i dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 17.04.2009 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Nie wierz w bajki, tylko w pierwszych słowach mów, że jesteście firmą rodzinną, że tata buduje, a Ty zajmujesz się wszystkim innym. Jeśli chcesz mieć klientów indywidualnych. Dopóki nie wypracujesz sobie własnej renomy, patentu na siebie, to jest super rozwiązanie. Masz czas aby oswoić klientów ze swoją osobą i poparcie ojca w pracy. POWODZENIA!!!!! Mnie by to nie przeszkadzało, tylko musisz się znać na robocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts