Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Firma budowlana prowadzona przez kobietę .

Recommended Posts

Witam .

W związku z tym , że chcę otworzyć firmę budowlaną , mam do Was pytanie . Czy przeszkadzałby Wam fakt , że jestem kobietą ? Jako właścielka firmy , będę zajmować się pozyskiwaniem nowych inwestorów , reklamą , podpisywaniem umów itd. Budować będzie mój tato , która ma ponad 30 lat doświadczena i bardzo dobrą renomę . Jest słowny , nie ma nałogów , solidny i jak wchodzi na budowę przed 8 rano , to pracę kończy ok godz. 20 .Do tej pory prowadził firmę , ale chce żebym to ja ją przejeła . W tej chwili mam jedną podpisaną umowę przedwstępną na budowę domu ,a druga jest w trakcie negocjacji . Czyli nie jest żle , jednak chcę rozwinąć firmę i stąd te pytanie .

Z góry dziękuje i pozdrawiam .

Pytam , bo kilka razy zdarzyło mi się odebrać tel . i jak odpowiadałam , że to ja jestem właścicielką firmy , facetom jakoś zmieniał się głos .

Z pracownikami , to niestety od zawsze jest problem . Mieszkam w miejscowości , która ma ponad 2 tyś mieszkańców i na dzień dzisiejszy , góra dwóch mogę zatrudnić . Czyli nie piją i dobrze robią .

Dziękuje za odpowiedż .

Nie wierz w bajki, tylko w pierwszych słowach mów, że jesteście firmą rodzinną, że tata buduje, a Ty zajmujesz się wszystkim innym.

Jeśli chcesz mieć klientów indywidualnych.

Coraz częściej się o tym przekonuje , ale mam nadzieję , że kiedyś to się zmieni . Bo to kobiety zaczynają szukać wykonawców , i jest ich coraz więcej :D

Kiedyś może nie miałabym zaufania w tym temacie do kobiet.

Po wybudowaniu domu,gdzie wszystkie decyzje z tym związane podejmowałam ja-kobieta nie przeszkadzałoby mi to wcale.

Oczywiście szefowa firmy musi być w temacie budowlanym-chociaż teoretycznie :D -obeznana na maxa.W praktyce i tak są fachowcy-tata +pracownicy.

a ja bym wolała żeby sprawy formalne, finansowe i papierkowe (techniczne również :))załatwiała ze mną kobieta byłabym pewna że wszystko jest dopite na ostatni guzik i że na pewno nie ma żadnych błędów :)

niestety muszę stwierdzić że jestem właścicielką firmy informatycznej i jest BARDZO dużo klientów, którzy w sprawach technicznych nie chcą ze mną gadać... Chociaż z czasem (firma ma już 10 lat) zdobyłam sobie zaufanie wielu z nich,ale nie wszystkich :/

Życzę Ci POWODZENIA

Na 100% CI się uda!! Trzymam kciuki :)

a ja bym wolała żeby sprawy formalne, finansowe i papierkowe (techniczne również :))załatwiała ze mną kobieta byłabym pewna że wszystko jest dopite na ostatni guzik i że na pewno nie ma żadnych błędów :)

Właśnie jestem od tych spraw :)

Dziękuje :) Mam nadzieję , że coraz więcej mężczyzn , przekona się do firm prowadzonych przez kobiety i nie będą już prosić , by słuchawkę podać mężowi :)

chcę otworzyć firmę budowlaną , mam do Was pytanie . Czy przeszkadzałby Wam fakt , że jestem kobietą

No widzicie - a mnie by nie przyszło do głowy nawet by zadac takie pytanie... Dla mnie nie ma różnicy - babka czy facet prowadzi firmę, ważne, by fachowo było. taka wyemancypowana jestem ;-)

Kochane , wczoraj dzwonił facet i dwa razy się zapytał czy oby na pewno dodzwonił się do firmy budowlanej . A przecież odbierając tel. powiedziałam " firma budowlana , słucham " .

Jeśli chodzi o prowadzenie rozmów to też wolę gdy są to kobiety :) Bo są konkretne i bardziej zdecydowane , wiedzą czegą chcą .

Zdarza się , że ludzie pukają się w czoło gdy tylko usłyszą , że otwieram firmę budowlaną , bo nie dosyć , żem baba to jeszcze kryzys . I nie ważne , że mam fachowca z takim stażem i że przecież to nie ja będę budować . A , że kryzys ? Ludzie budują się i budować będą , tak samo z remontami . Fakt , że konkurencja jest duża , ale takich co naprawdę bardzo dobrze robią jest mało.

Pozdrawiam Was i dziękuje :)

• 2 weeks później...
Nie wierz w bajki, tylko w pierwszych słowach mów, że jesteście firmą rodzinną, że tata buduje, a Ty zajmujesz się wszystkim innym.

Jeśli chcesz mieć klientów indywidualnych.

Dopóki nie wypracujesz sobie własnej renomy, patentu na siebie, to jest super rozwiązanie. Masz czas aby oswoić klientów ze swoją osobą i poparcie ojca w pracy. POWODZENIA!!!!!

Mnie by to nie przeszkadzało, tylko musisz się znać na robocie