Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Firma budowlana prowadzona przez kobietę .

Recommended Posts

Wolałabym współpracować z kobietą (ale niestety nie było mi to dane), ponieważ ja decydowałam jak dom będzie wyglądał, jakie spełniał funkcję co gdzie ma być i jak zrobione. Niestety trafiłam na mężczyznę który....mnie dyskryminował...inwestorkę, otóż gdy mu mówiłam co i jak strasznie się pieniaczył, ale gdy mąż powtórzył to samo...słowo w słowo - to nie było problemu :o więc w połowie budowy, mój mąż robił za "głuchy telefon" mówiłam co i jak a on przekazywał wykonawcy...Gdybym miała budować jeszcze raz będę szukać "wykonawczyni". Może wyda się Wam to dość drastyczne, ale od współpracy bardzo wiele zależy i to prawda że kobieta bardziej dba o szczegóły i umie wyprzedzać decyzję, myśli etapowo....mężczyzna koncentruje się na tym co tu i teraz, a budowa to wieloetapowe przedsięwzięcie. Więc mam nadzieję Vivvi że uda Ci się rozwinąć swoją firmę.

pozdrawiam

jestem kobietą i do tego, dopust boży, kobietą , która pracuje jako elektryk od kilkudziesięciu lat.pracuję w dużej firmie ale zdaża mi się czasem z doskoku wykonywać rózne prace dla indywidualnych inwestorów na róznych obiektach.(domki jednorodzinne też się zdarzają)

dlatego wiem o czym piszesz.

ale z perspektywy czasu to już tak się zdystansowałam do pewnych rzeczy że teksty typu:Cooooooo :o :o :o :o , BABA ELEKTRYK :o :o :o to mnie normalnie śmieszą. a obserwowanie reakcjii niektórych panów zwłaszcza, to dobra zabawa. :D

Życzę powodzenia w budowie własnej firmy.W swoje zainwestować zawsze warto i czas i pieniądze i serce.Jak zaczniesz to później pójdzie opinia od człowieka do człowieka i będzie dobrze. :D

Ale wiecie, ten temat dał mi do myślenia - juz chyba wiem dlaczego inwestorzy patrzą na mnie z wyrazem powątpiewania wypisanym na twarzy, gdy ja opowiadam o kostce brukowej i murkach oporowych ;-)

szkoda że nie widzisz min co poniektórych jak opowiadać zaczynam o tablicach bezpiecznikowych, odgromówkach, zabezpieczeniach przepięciowych i różnicowo-prądowych, grupach połączeń transformatorów itp. :lol: :D jazdę mam czasem na maxa :D