Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam.

Szukalem po necie, ale ciezko znalezc cos na tyle konkretnego by moc zaufac cenom, ale moze ktos z forum bedzie w stanie pomoc.

Otoz interesuje mnie wybudowanie malutkiego domku, ktory w przyszlosci stalby sie goscinnym, jednak w poczatkowej fazie budowy glownego domu mialby pozwolic na przemieszkanie okresu budowy. Dom w zalozeniu mialby miec ok 40-50m2. Z tego co widzialem to chyba najtaniej wychodzi domek kanadyjski. Czy ktos jest w stanie powiedziec ile moze wyniesc taka budowa? Generalnie zalezy mi by to zrobic jak najtanszym kosztem, wiec nie bedzie to nic fikusnego, a wykonczenia pewnie beda w miare tanim kosztem. Chodzi mi tu o koszt bez przylaczy - od 0 do stanu w ktorym bedzie mozna tylko wniesc meble i zamieszkac.

Czy poza postawieniem domu w stanie deweloperskim dochodza jeszcze jakies koszty, czy jest to stan w ktorym mozna sie wprowadzac (nie trzeba malowac, wykanczac podlog itp)?

Czy taki domek mozna normalnie ogrzewac gazem?

Wiem ze cena glownie zalezy od miejsca, generalnie ma to byc polozone w okolicach warszawy (ok 30 km), ale w obecnej chwili najbardziej mnie interesuje koszt orientacyjny.

https://forum.murator.pl/topic/119783-jakie-koszty-budowy-malutkiego-domku/

• 5 weeks później...