Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakie koszty budowy malutkiego domku?

wampir

Recommended Posts

Witam.

Szukalem po necie, ale ciezko znalezc cos na tyle konkretnego by moc zaufac cenom, ale moze ktos z forum bedzie w stanie pomoc.

Otoz interesuje mnie wybudowanie malutkiego domku, ktory w przyszlosci stalby sie goscinnym, jednak w poczatkowej fazie budowy glownego domu mialby pozwolic na przemieszkanie okresu budowy. Dom w zalozeniu mialby miec ok 40-50m2. Z tego co widzialem to chyba najtaniej wychodzi domek kanadyjski. Czy ktos jest w stanie powiedziec ile moze wyniesc taka budowa? Generalnie zalezy mi by to zrobic jak najtanszym kosztem, wiec nie bedzie to nic fikusnego, a wykonczenia pewnie beda w miare tanim kosztem. Chodzi mi tu o koszt bez przylaczy - od 0 do stanu w ktorym bedzie mozna tylko wniesc meble i zamieszkac.

Czy poza postawieniem domu w stanie deweloperskim dochodza jeszcze jakies koszty, czy jest to stan w ktorym mozna sie wprowadzac (nie trzeba malowac, wykanczac podlog itp)?

Czy taki domek mozna normalnie ogrzewac gazem?

Wiem ze cena glownie zalezy od miejsca, generalnie ma to byc polozone w okolicach warszawy (ok 30 km), ale w obecnej chwili najbardziej mnie interesuje koszt orientacyjny.

• 5 weeks później...