odaro 29.03.2009 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Znacie może producenta styroduru który robi płyty o grubości 10mm lub 15mm. Jak na razie to znalazłem najcieńszy URSA ale 20mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henryko 29.03.2009 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Nic prostszego jak spytać bezpośrednio producenta, jak nie robią w standardzie to może zrobią na zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 29.03.2009 16:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Nic prostszego jak spytać bezpośrednio producenta, jak nie robią w standardzie to może zrobią na zamówienie. Jesteś genialny jestem pod wrażeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 29.03.2009 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Ew przeciąć maszynką do cięcia styropianu(taką na drut oporowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 29.03.2009 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Ew przeciąć maszynką do cięcia styropianu(taką na drut oporowy) To jest rozwiązanie ale potrzebuje dokładnie 15mm czyli potrzebuje zciąć 5mm nie wiem czy to się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grreeg 29.03.2009 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Tak istnieje, używałem do ocieplenia. Podobno w na zachodzie do ociepleń używają wyłącznie styroduru! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sako33 29.03.2009 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Ew przeciąć maszynką do cięcia styropianu(taką na drut oporowy) Z tym przycięciem XPS to nie takie proste bo XPS ma na powierzchni tzw naskórek, którego usunięcie z jednej strony może spowodować zmianę napięcia powierzchniowego i wygięcie płyty w tzw "banan". Osobiście widziałem raz coś takiego . Nie twierdzę, że tak musi być zawsze, mówię to co widziałem. Z drugiej strony płyty w mniejszych grubościach niż 20 mm są spotykane ale za to znacznie droższe bo niestandardowe i bardzo trudne do dostania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 30.03.2009 04:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Ew przeciąć maszynką do cięcia styropianu(taką na drut oporowy) Z tym przycięciem XPS to nie takie proste bo XPS ma na powierzchni tzw naskórek, którego usunięcie z jednej strony może spowodować zmianę napięcia powierzchniowego i wygięcie płyty w tzw "banan". quote] A gdyby kupić jak najgrubszy i dopiero go pociąć.Styrodur tnie sie dość łatwo(mam szwagra który wycina reklamy tzn. litery) Z tymi 15 mm to też nie problem bo drut można ustawić precyzyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 30.03.2009 05:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Tak istnieje, używałem do ocieplenia. Podobno w na zachodzie do ociepleń używają wyłącznie styroduru! Jeżeli znasz producenta to podaj jego nazwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pit79 30.03.2009 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 pojedz do liroy merlin , lub w castoramie tam są takie 10mm tylko nie pamietam w którym sklepie były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 30.03.2009 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 pojedz do liroy merlin , lub w castoramie tam są takie 10mm tylko nie pamietam w którym sklepie były OK napewno sprawdzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pit79 30.03.2009 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 oj przepraszam, chodziło mi o styropian- żle przeczytałem - chory jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravbc 30.03.2009 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Coś mi się wydaje, że szukasz w niewłaściwych sklepach, albo masz jakieś dziwne wymagania co do tego XPSa. Coś takiego się nie nada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blush 30.03.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Witam. Na allegro wstukaj styrodur, litery itp., (szukaj małych agencji reklamowych) Mejl z zapytaniem nie kosztuje a w czasach kryzysu któraś odpowie. Urządzenie to ploter termiczny - przy odrobinie wprawy (odpowiednie nastawy prędkości i temperatury drucika) płyta się nie wygnie. pozdrawiam ps. zapomniałem napisać - jak zrobią to dobrze (patrz: odpowiednie nastawy prędkości i temperatury drucika) to powierzchnia fazowana powinna być idealnie równa - można malować farbami akrylowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 30.03.2009 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Coś mi się wydaje, że szukasz w niewłaściwych sklepach, albo masz jakieś dziwne wymagania co do tego XPSa. Coś takiego się nie nada? Podoba mi się to jak inaczej się nie uda mam rozwiązanie awaryjne. Miałeś to w swoich rękach jakie wrażenia znasz może cenę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravbc 30.03.2009 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Miałeś to w swoich rękach jakie wrażenia znasz może cenę? Ceny nie znam, ale to podkład pod panele. Droższy od nich nie będzie A co do wrażeń dotykowych to... pianka, jak pianka, tyle że twarda. Osobiście nic więcej nie dodam, bo jej nie używałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpilski 31.03.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Mam trochę doświadczenia w cięciu cienkich elementów ze styroduru ( rdzenie skrzydeł i stateczników modeli latających). Styrodur faktycznie trochę wygnie się po przecięciu - pytanie czy to jest problem ? Jeśli tak, sprawę można załatwić wykonując 2 cięcia wyrównujące naprężenia. Da się przyciąć rdzeń z dokładnością do dzięsiątych części milimetra. W agencji reklamowej tak nie zrobię, bo za dużo mieliby roboty z kalibracją, ale z pewnością będą mogli przyciąć z dokładnością wystarczającą na potrzeby budowlane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts