Madeleine 19.10.2011 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 umywalka z ikei właśnie, odensvik. Fajna. Ale nie udało się zamontować korka automatycznego, bo haczy z szufladą, więc nie ma co brać baterii z cięgłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 19.10.2011 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 doradźcie proszę co do moich nieszczęsnych schodów. Podparcie spocznika jest obowiązkowe, kwestia tylko jak je zrobić. Pomijam teraz kwestie techniczne (niestety to neverendingstory), chodzi mi o kwestie wizualne. Podpory mają być na końcu spocznika, który mniej więcej będzie pokrywać się z linią słupa. Przed słupem będzie stać jakaś sofa. Możliwości są trzy: 1) jedna podpora na środku 2) dwie podpory po bokach spocznika 3) trzecie rozwiązanie - dwie podpory z siatką. Chodzi mi o to, że mam wrażenie, że te dwie podpory będą wyglądać dziwacznie. Zaczęłam się więc zastanawiać, czy zamiast udawać, że ich nie ma, nie wyeksponować tego i wstawić tam siatkę. Inspirowałam się trochę tym i tym ze strony projektantki Oli Wołczyk fot. Mariusz Bykowski i tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 19.10.2011 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 i tym też proj. Ola Wołczyk Co myslicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 19.10.2011 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 ja bym wybrała 2 podpory, ale na razie się wstrzymała z siatką i najwyżej dodała ją później, jak zobaczycie całość na żywo i w skali 1:1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 19.10.2011 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 ja bym wybrała 2 podpory, ale na razie się wstrzymała z siatką i najwyżej dodała ją później, jak zobaczycie całość na żywo i w skali 1:1. ja też. Na pewno nie 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 19.10.2011 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 też o tym myślałam. Obawiam się jednak, że jak od razu nie dostanę od Wykonawcy siatki, to potem już mi jej nie zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 19.10.2011 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 a jaki masz pomysł na to miejsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 19.10.2011 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 ale które miejsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 19.10.2011 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 No pod schodami. Siatka - ok. Ale co dalej? Gazetownik, kwiatek, rzeźba, drewno do kozy? czy właśnie sama siatka? Dwie podpory wyglądają najbardziej lekko i da się tę przestrzeń jakoś wykorzystać (pytanie - jak, aby było z sensem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 19.10.2011 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 myślałam np. o przyczepieniu lampy na klips czy na hakach jakieś fotki. Kwiatki na pewno nie, drewno tez, bo wyrzuciliśmy kozę.Wcześniej rozważałam zrobienie między podporami pólek na cd, dvd, ale pomysł odpadł. Byłoby zagracone. Może jednak nie kombinowac. Będzie tam stała sofa. Ok. 80-90 cm zasłoni więc mebel. Podpora ma wysokość 2m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 19.10.2011 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 fajny patent na torebki, dzięki też uważam, że dwie podpory wyglądają lepiej. Podoba mi się wersja z siatką, będzie ciekawie i niesztampowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 19.10.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Zdjęcia to fajny pomysł. Czy to na siatce, czy rozpięte na jakichś drucikach do podpór. Jeśli zrobisz siatkę, masz fajne miejsce do sezonowych dekoracji - typu lampki świąteczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 19.10.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 oddaje glos na 2 podpory - opcja siatki do przemyslenia, choc biorąc pod uwage Twoje idustrialne zamiłowania to siatka by pasowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 19.10.2011 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 no właśnie ta siatka może mieć różne zastosowanie. Niekoniecznie mozna na niej wieszać od strony salonu, ale od strony przejścia.Mam już dość i chcę dzisiaj zamknąć temat schodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 19.10.2011 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 dwie podpory są też bezpieczniejsze - mniejszy nacisk punktowy, mniejsze ryzyko pęknięcia wylewki. Przy jednej trzeba byłoby na bank kuć wylewkę. Byłam niechętna dwóm, bo ten spocznik jest całkiem spory. Bez podpory można byłoby pod nim przechodzić. Ale jak się postawi szersza sofę, to nawet nie zwróci się na to uwagi. tu rzut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 19.10.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Ja również stanowczo nie z jedną podporą.I super fajne są te inspiracje.Nie mogę się już doczekać Twoich wnętrz:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 19.10.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Ja tam optowałbym za dwoma podporami z siatką. Przynajmniej wygląda to na celowy zabieg, a nie wynik przypadku . Ponadto znając życie dorobienie później siatki będzie trudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 19.10.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Ja bym zdecydowanie poszła w zabudowę pod pierwszym biegiem i spocznikiem, porządne podziały, mocna geometria, wiem że miało być lekko i zupełnie inny zamysł , ale nie wyszło trudno, spójrz na tą przestrzeń świeżym okiem, nie zapętlaj się w stary zamysł, bo ani z jedną, ani z dwoma, ani z siatkami nie będzie to tak praktyczne i atrakcyjnie wyglądało jak coś w ten deseń: http://blog.olawolczyk.pl/wp-content/uploads/2010/04/blog-ola-wolczyk_mieszkanie-pi_fot.-marcin-czechowicz1.jpg Powstanie fajna mocna bryła, ja bym się nie bała, no chyba, że przestrzeń to zupełnie wyklucza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 19.10.2011 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 A jak nie zabudowa to może jakaś wariacja na temat podpór, potraktować je jako zamierzona ozdobę, nabazgrałam o co mi mniej więcej chodzi: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.10.2011 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Drugi pomysł e-mól - rewelacja! też uważam, że warto zrobić krok w tył i nie zapętlać się w starych założeniach, ale akurat schody zabudowane mi się nie podobają, natomiast takie industrialne wyeksponowanie tych podpór będzie wyglądać lepiej niż siatka i też lekko. I tu już nie potrzebujesz łaski wykonawcy, bo każdy zręczny spawacz może Ci przyspawać jakieś poprzeczne/ukośne elementy. Fajny, dynamiczny i niebanalny pomysł - jak nowoczesna rzeźba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts