Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika budowania

Recommended Posts

ano właśnie, w sumie tego Adama od Wojgoca też nie wszyscy chwalą.

ale Adam u Spirei nie robił.

jak na kazdego Wykonawcę nalezy sprawdzić oferty i porównać. Ja z prac Adama jestem zadowolony - chlop mysli podczas roboty i stara się aby wszelakie rurki mialy jak najmniej roznych wygibasów, gorzej z pracami wykonanymi przez Jego pomocników pod Jego nieobecność - tu były poprawki, zwlaszcza w stelażach

• Odpowiedzi 4,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ale Adam u Spirei nie robił.

jak na kazdego Wykonawcę nalezy sprawdzić oferty i porównać. Ja z prac Adama jestem zadowolony - chlop mysli podczas roboty i stara się aby wszelakie rurki mialy jak najmniej roznych wygibasów, gorzej z pracami wykonanymi przez Jego pomocników pod Jego nieobecność - tu były poprawki, zwlaszcza w stelażach

no to wiem, że Adam nie robił u Spirei, ale krytkował go Michał od Megany, prawda? była dyskusja na grupie

daty Ci nie podam, ale chodziło o głośność pomp do podłogówki - przypominasz sobie?

chyba byłem wtedy nieobecny.

nie bronie Adama - mam przekonanie, że ilość pozyskwanych robót i terminy realizacji moga wpływać na pewne niedociągnięcia w wykonywanych pracach, co może wplynąć na zmianę podejścia przyszłych Inwestorów do Adama.

zwlaszcza jak nie wymieni Pawla na lepszego pomocnika

No właśnie - pomocnicy.

To chyba jakaś plaga w ekipach instalatorsko-hydraulicznych :(

U nas hydraulik to człowiek wykonujący pracę bez zarzutu, ale jego ludzie, to....

Nadal nie wiem czy nie trzeba będzie rozkuwać stelaża Geberitu w dolnej łazience, bo pręty montażowe nie trzymają poziomu :(

u mnie źle zmierzył gdzie wyprowadzić podejścia pod grzejniki jak przyszło do ich montażu trzeba było zniszczyć tynki i zabudowę k-g (machnął się nie o 2-3 cm tylko o 50cm w najgorszym przypadku) dziury nam oczywiście zostawił naprawialiśmy to na swój koszt wr.....

generalnie nie jest zły ale trzeba go bardzo pilnować bo za bardzo się śpieszy

a druga sprawa jego ceny na materiał są delikatnie mówiąc zbyt duże:) i kotłownię zleciłam już komuś innemu

Wojtek pamiętasz o telefonach dla mnie?

ano właśnie, w sumie tego Adama od Wojgoca też nie wszyscy chwalą. Mam namiary na jeszcze dwóch - porównamy oferty wszystkich, którzy będą zainteresowani robotą, porównamy "wrażenia ogólne" i kogoś wybierzemy. a na ręce i tak trzeba wszystkim patrzeć i najlepiej jeszcze za nich myśleć...

mam wrażenie, że wśród hydraulików nie ma ideału. Nasz w stosunku do mnie jest super, ale mój mąż na niego patrzeć nie może.

Ale się u Ciebie działo:)

U mnie mniej więcej równolegle miała być skończona sprawa rekurperacji - do dziś nie jest i mam ochotę tę durnowatą firmę, a w zasadzie jej olewczych przedstawicieli zabić gołymi rękoma - przyjechali w zeszłą sobotę - coś tam rozgrzebali, mieli wrócić w poniedziałek, potem środę i piątek i do dziś ich nie było.

Ale do rzeczy: chciałam zapytać, bo moich speców nie mam jak z racji ich nieobecności, może wiesz dlaczego część anemostatów jest jakby z tymi wewnętrznymi kółkami wklęsła a część wypukła?

Piec też miał być już odpalony dawno, odpalają dziś, mam nadzieję, że już nic nie stanie na przeszkodzie...

Myszonik, nie wiem, z czego wynikają te różnice. Będę jechać do firmy z protokołem odbioru, ale do najwcześniej we wtorek. Podejrzewam tylko, ze jedne to są nawiewniki a drugie wywiewniki. Nie wiem, co to jest to z dziurkami. Zajrzałam wczoraj do Ciebie i tam dopiero praca wre. Wykończeniówka pełną parą :)

Salik, dzięki.

Wszystkie parametry ustawia się samemu lub zostawia ustawienie fabryczne. Fabrycznie było wpisane chyba 50 stopni i zmniejszyliśmy do 45. Ustawiliśmy na podwyższanie co 3 dni o 5 stopni. Jutro albo w poniedziałek trzeba będzie zmienić, aby podnosiło się już codziennie. Ja znalazłam info o 5 stopniach do 45, ale wtedy w komentarzach Tatarak napisała jakoś inaczej i muszę tego poszukać.

Edytowane przez Spirea

No właśnie - pomocnicy.

To chyba jakaś plaga w ekipach instalatorsko-hydraulicznych :(

U nas hydraulik to człowiek wykonujący pracę bez zarzutu, ale jego ludzie, to....

Nadal nie wiem czy nie trzeba będzie rozkuwać stelaża Geberitu w dolnej łazience, bo pręty montażowe nie trzymają poziomu :(

U nas było to samo:-(

Pomocnicy schrzanili ustawienia 3 stelaży (jeden miał odchylenie 1,5 cm w pionie:jawdrop:) i Tomek poprawiał...