wojgoc 21.10.2011 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 ano właśnie, w sumie tego Adama od Wojgoca też nie wszyscy chwalą. ale Adam u Spirei nie robił. jak na kazdego Wykonawcę nalezy sprawdzić oferty i porównać. Ja z prac Adama jestem zadowolony - chlop mysli podczas roboty i stara się aby wszelakie rurki mialy jak najmniej roznych wygibasów, gorzej z pracami wykonanymi przez Jego pomocników pod Jego nieobecność - tu były poprawki, zwlaszcza w stelażach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 21.10.2011 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 woda w pracowni czy to jest najniżej połozony punkt wodny? bo wszystko na to wskazuje, że miałas robiona próbe szczelności, po czym nie do końca zostala spuszczona woda i pozostałość spłynela do najniższego punktu a tu juz na wylewkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.10.2011 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 ale Adam u Spirei nie robił. jak na kazdego Wykonawcę nalezy sprawdzić oferty i porównać. Ja z prac Adama jestem zadowolony - chlop mysli podczas roboty i stara się aby wszelakie rurki mialy jak najmniej roznych wygibasów, gorzej z pracami wykonanymi przez Jego pomocników pod Jego nieobecność - tu były poprawki, zwlaszcza w stelażach no to wiem, że Adam nie robił u Spirei, ale krytkował go Michał od Megany, prawda? była dyskusja na grupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 21.10.2011 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 a kiedy była ta dyskusja? nie kojarzę zza bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.10.2011 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 daty Ci nie podam, ale chodziło o głośność pomp do podłogówki - przypominasz sobie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 21.10.2011 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 wojgoc - ja mam od czasu przed-wylewkowego cały czas nabitą podłogówkę i instalację CWU.Dopiero teraz przy podpinaniu kotła będę to spuszczał (a u Spirei faktycznie wygląda jakby na punkcie poboru nie było żadnego zaworu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 21.10.2011 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 ze zdjęcia wynika jakby na koncówkach rur nie byly zalozone korki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 21.10.2011 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 daty Ci nie podam, ale chodziło o głośność pomp do podłogówki - przypominasz sobie? chyba byłem wtedy nieobecny. nie bronie Adama - mam przekonanie, że ilość pozyskwanych robót i terminy realizacji moga wpływać na pewne niedociągnięcia w wykonywanych pracach, co może wplynąć na zmianę podejścia przyszłych Inwestorów do Adama. zwlaszcza jak nie wymieni Pawla na lepszego pomocnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 21.10.2011 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 No właśnie - pomocnicy. To chyba jakaś plaga w ekipach instalatorsko-hydraulicznych U nas hydraulik to człowiek wykonujący pracę bez zarzutu, ale jego ludzie, to.... Nadal nie wiem czy nie trzeba będzie rozkuwać stelaża Geberitu w dolnej łazience, bo pręty montażowe nie trzymają poziomu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 21.10.2011 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 u mnie źle zmierzył gdzie wyprowadzić podejścia pod grzejniki jak przyszło do ich montażu trzeba było zniszczyć tynki i zabudowę k-g (machnął się nie o 2-3 cm tylko o 50cm w najgorszym przypadku) dziury nam oczywiście zostawił naprawialiśmy to na swój koszt wr.....generalnie nie jest zły ale trzeba go bardzo pilnować bo za bardzo się śpieszya druga sprawa jego ceny na materiał są delikatnie mówiąc zbyt duże:) i kotłownię zleciłam już komuś innemu Wojtek pamiętasz o telefonach dla mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 21.10.2011 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 upss,zapomnialem, zaraz sie poprawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.10.2011 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Kaśka - no to już przegiął przykra sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 21.10.2011 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 ano właśnie, w sumie tego Adama od Wojgoca też nie wszyscy chwalą. Mam namiary na jeszcze dwóch - porównamy oferty wszystkich, którzy będą zainteresowani robotą, porównamy "wrażenia ogólne" i kogoś wybierzemy. a na ręce i tak trzeba wszystkim patrzeć i najlepiej jeszcze za nich myśleć... mam wrażenie, że wśród hydraulików nie ma ideału. Nasz w stosunku do mnie jest super, ale mój mąż na niego patrzeć nie może. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 21.10.2011 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 mam wrażenie, że wśród hydraulików nie ma ideału. Nasz w stosunku do mnie jest super, ale mój mąż na niego patrzeć nie może. a kto u Ciebie robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 21.10.2011 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 u mnie Paweł zalożył grzejnik odwrotnie jak powinien być, przez co drzwi wejściowe otwieraly sie do połowy - totalna niemoc myślowa, a On nie widział problemu.rzecz jasna grzejnik został odwrócony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 21.10.2011 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 dzięki za info o tych zaworkach. Faktycznie, wszędzie mam, a tutaj nie ma. Było to robione jakoś później. Ekipa nie założyła, a ja nie wiedziałam, że trzeba. Nawet nie zwróciłam uwagi, że w innych miejscach jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 22.10.2011 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Ale się u Ciebie działo:)U mnie mniej więcej równolegle miała być skończona sprawa rekurperacji - do dziś nie jest i mam ochotę tę durnowatą firmę, a w zasadzie jej olewczych przedstawicieli zabić gołymi rękoma - przyjechali w zeszłą sobotę - coś tam rozgrzebali, mieli wrócić w poniedziałek, potem środę i piątek i do dziś ich nie było. Ale do rzeczy: chciałam zapytać, bo moich speców nie mam jak z racji ich nieobecności, może wiesz dlaczego część anemostatów jest jakby z tymi wewnętrznymi kółkami wklęsła a część wypukła?Piec też miał być już odpalony dawno, odpalają dziś, mam nadzieję, że już nic nie stanie na przeszkodzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 22.10.2011 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Spirea - gratuluję odpalenia kotła i montażu reku Ale masz szambicho, że ho ho! Czy w Buderusie też się ustawia maksymalną temperaturę do wygrzewania jastrychu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 22.10.2011 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 (edytowane) Myszonik, nie wiem, z czego wynikają te różnice. Będę jechać do firmy z protokołem odbioru, ale do najwcześniej we wtorek. Podejrzewam tylko, ze jedne to są nawiewniki a drugie wywiewniki. Nie wiem, co to jest to z dziurkami. Zajrzałam wczoraj do Ciebie i tam dopiero praca wre. Wykończeniówka pełną parą Salik, dzięki. Wszystkie parametry ustawia się samemu lub zostawia ustawienie fabryczne. Fabrycznie było wpisane chyba 50 stopni i zmniejszyliśmy do 45. Ustawiliśmy na podwyższanie co 3 dni o 5 stopni. Jutro albo w poniedziałek trzeba będzie zmienić, aby podnosiło się już codziennie. Ja znalazłam info o 5 stopniach do 45, ale wtedy w komentarzach Tatarak napisała jakoś inaczej i muszę tego poszukać. Edytowane 22 Października 2011 przez Spirea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 22.10.2011 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 No właśnie - pomocnicy. To chyba jakaś plaga w ekipach instalatorsko-hydraulicznych U nas hydraulik to człowiek wykonujący pracę bez zarzutu, ale jego ludzie, to.... Nadal nie wiem czy nie trzeba będzie rozkuwać stelaża Geberitu w dolnej łazience, bo pręty montażowe nie trzymają poziomu U nas było to samo:-( Pomocnicy schrzanili ustawienia 3 stelaży (jeden miał odchylenie 1,5 cm w pionie:jawdrop:) i Tomek poprawiał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts