Spirea 22.10.2011 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Dzisiaj zastanawiałam się, czy można wybudować dom bez wpadek. Każdy z nas opisuje mniejsze lub większe przejścia, często powstałe z winy wykonawców. Jestem więc ciekawa, czy da się wszystko zrobić bezproblemowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 22.10.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 tak, jeśli budujesz trzeci dom - dla siebie - i w dodatku osobiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 22.10.2011 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 (edytowane) W związku z tym, że niniejszy wpis ma numer 2800 i zgodnie z obyczajem forum staję się jego liderem (!?), chciałabym wszystkim podziękować za czytanie i pisanie wszelkiego rodzaju porad, pozytywów i negatywów Jestem na forum ponad 4 lata, co daje średnio 51 wpisów na miesiąc. Zaaktywizowałam się jednak dopiero po zakupie działki i rozpoczęciu dziennika. Jeśli dobrze pamiętam, to debiutowałam pytaniami o doświadczenia osób żyjących koło torów. Od 2007 szukaliśmy działki i trafiliśmy na jedną w Pęgowie koło torów. Jak na tę odległość od Wro była w dość atrakcyjnej cenie i o zgrozo poważnie się nad nią zastanawialiśmy :jawdrop:Całe szczęście, że zostały gdzieś pokłady rozumu i nie wpakowaliśmy się w nią. W zasadzie powodem odmowy była plaga komarów i konieczność uzyskania zgody konserwatora zabytków. Teraz po 4 latach jesteśmy już na dość zaawansowanym etapie. Chociaż do tej pory, jak przyjeżdzamy na działkę, trudno uwierzyć, że parę miesięcy dzieli nas przed życiem we własnych czterech ścianach I przy okazji trochę statystyki: Dziennik budowy w starej formie Odpowiedzi: 211 Odwiedzin: 47.711 Komentarze do dziennika budowy Odpowiedzi: 2.120 Odwiedzin: 58.901 Blog 205 wpisów (pokrywają się z dziennikiem) 434 komentarze Profil w nowej odsłonie forum "Ta strona była odwiedzona 5639 razy". Mnóstwo ludzi Mam nadzieję, że moje pisanie i osób komentujących przydało się nie raz Edytowane 22 Października 2011 przez Spirea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 22.10.2011 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Gratulacje! Teraz już jesteś 'forumowiczką pełną gębą' Zresztą - kto jak kto, ale szczególnie Ty powinnaś wiedzieć że wieeeeele razy przydały nam się Twoje rady, opisy i pomoc - dzięki! Czekamy na więcej, koniec już u Was blisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 22.10.2011 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Gratulacje . Czytam jak zwykle z przyjemnością. I - niestety - widzę, że zbliża się moment, kiedy pisać przestaniesz, a przynajmniej będziesz to robić okazjonalnie (do czasu kolejnej budowy ). A co do możliwości realizacji budowy bez błędów - w mojej ocenie jest to niemożliwe (zresztą kiedyś trafiłem na taki piękny opis chyba w nowym poradniku majstra budowlanego, albo jeszcze gdzie indziej). Proces budowy jest zbyt złożony i zależny od zbyt wielu czynników. Po prostu gdzieś musi się coś wysypać. Sztuka polega na tym, żeby nie wysypało się za bardzo i żeby dało się w tym mieszkać. A u Ciebie tak właśnie jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 22.10.2011 23:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 dzięki Chłopaki aż tak szybko, chyba nie przestanę pisać. Za bardzo się uzależniłam Inna sprawa, że może nie być o czym, bo to nasze urządzanie będzie trwać i trwać .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 23.10.2011 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Myszonik, nie wiem, z czego wynikają te różnice. Będę jechać do firmy z protokołem odbioru, ale do najwcześniej we wtorek. Podejrzewam tylko, ze jedne to są nawiewniki a drugie wywiewniki. Nie wiem, co to jest to z dziurkami. Zajrzałam wczoraj do Ciebie i tam dopiero praca wre. Wykończeniówka pełną parą No ja też tak podejrzewałam, ale mi się to chuba jednak nie do końca zgadza po rozmieszczeniu w pomieszczeniach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 23.10.2011 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Gratulację, pani Liderko Co do budowy bezbłędnej, to myślę tak, jak mówią specjaliści od systemów złożonych: fail early and cheap - czyli nie da się uniknąć błędów, ale należy je wyłapywać, zanim wywołają lawinowy wzrost wynikłych z nich kosztów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 23.10.2011 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Spirea, z jakiej firmy będziesz mieć siatkę na barierki, jaki jest jej koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 24.10.2011 00:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 E-mól, siatkę robi mój ślusarz od schodów. Pytałam o koszt 1x2 na naszą podporę i czekam na cenę. Za balustradę na antresoli i schodach płacimy 7400 zł, co daje średnio ok. 435 zł za mb siatki ze słupkami o szer. ok. 1m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 26.10.2011 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 26.10.2011 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Spirea, świetny wpis Fajnie, że jesteś na forum.... ja Cię podczytuję od dawien dawna..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 26.10.2011 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 dzięki Basia E-mól, nie ma wciąż dokładnej ceny siatki. Ślusarz ignoruje moje pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 26.10.2011 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 E-mól, nie ma wciąż dokładnej ceny siatki. Ślusarz ignoruje moje pytanie. Czyli polska klasyka gatunku. Przypomnij mi kto komu płaci??? Gratulejszyn Liderko i oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 26.10.2011 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Czyli polska klasyka gatunku. Przypomnij mi kto komu płaci??? a znasz inne klasyki w praktyce? wole polską niz belgijską - to dopiero włosy staja dęba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 26.10.2011 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 a znasz inne klasyki w praktyce? wole polską niz belgijską - to dopiero włosy staja dęba.zabrzmiało ciekawie, dawaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 26.10.2011 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 właśnie, pocieszmy się. ja znam przykład niebudowlany - na przykład w holandii jak donosi mieszkająca tam od lat znajoma, standardem jest, że fryzjer kończy usługę bez suszenia (że o układaniu) włosów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 26.10.2011 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 np.ma przyjśc gostek do pieca na 12 a nie przychodzi w ogóle, telefonu nie odbiera,robotnik moze przyjdzie dzis a moze nie - to On decyduje kiedy i gdzie dzis robi.drzwi musisz miec takie jakie gmina dopuszcza,firanki w gminie są w jednym kolorze,sklep czynny do 19 a nie wejdziesz do niego od 18.30 bo o 19 sprzedawca idzie do domuchcesz kupic lodówke - dostawa za 14-21dni,chcesz kupic telewizor, ale jest 18 i mozesz dopiero jutro przyjść bo dzis juz nie chce się gostkowi pisac papierów,poczta czynna od 10 do 12 i od 15 do 16.30 - aby coś załatwic musisz brac pól dnia urlopu,mandat płacisz, bo policjant widzial ze przejechałes na żóltym swietleto tak na szybko przykłady z ostatniego miesiąca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 26.10.2011 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 no z tymi firankami to przegięcie ale faktycznie - cierpliwości to tam człowiek musi mieć sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 26.10.2011 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Wojgoc - pociesz się że są takie kraje, przy których Belgia to super liberalne Państwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts