Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika budowania

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W związku z tym, że niniejszy wpis ma numer 2800 i zgodnie z obyczajem forum staję się jego liderem (!?), chciałabym wszystkim podziękować za czytanie i pisanie wszelkiego rodzaju porad, pozytywów i negatywów :)

Jestem na forum ponad 4 lata, co daje średnio 51 wpisów na miesiąc. Zaaktywizowałam się jednak dopiero po zakupie działki i rozpoczęciu dziennika. Jeśli dobrze pamiętam, to debiutowałam pytaniami o doświadczenia osób żyjących koło torów. Od 2007 szukaliśmy działki i trafiliśmy na jedną w Pęgowie koło torów. Jak na tę odległość od Wro była w dość atrakcyjnej cenie i o zgrozo poważnie się nad nią zastanawialiśmy :jawdrop:Całe szczęście, że zostały gdzieś pokłady rozumu i nie wpakowaliśmy się w nią. W zasadzie powodem odmowy była plaga komarów i konieczność uzyskania zgody konserwatora zabytków. Teraz po 4 latach jesteśmy już na dość zaawansowanym etapie. Chociaż do tej pory, jak przyjeżdzamy na działkę, trudno uwierzyć, że parę miesięcy dzieli nas przed życiem we własnych czterech ścianach :)

I przy okazji trochę statystyki:

Dziennik budowy w starej formie

Odpowiedzi: 211

Odwiedzin: 47.711

Komentarze do dziennika budowy

Odpowiedzi: 2.120

Odwiedzin: 58.901

Blog

205 wpisów (pokrywają się z dziennikiem)

434 komentarze

Profil w nowej odsłonie forum

"Ta strona była odwiedzona 5639 razy".

Mnóstwo ludzi :) Mam nadzieję, że moje pisanie i osób komentujących przydało się nie raz :)

Edytowane przez Spirea

Gratulacje :). Czytam jak zwykle z przyjemnością. I - niestety - widzę, że zbliża się moment, kiedy pisać przestaniesz, a przynajmniej będziesz to robić okazjonalnie (do czasu kolejnej budowy :p).

A co do możliwości realizacji budowy bez błędów - w mojej ocenie jest to niemożliwe (zresztą kiedyś trafiłem na taki piękny opis chyba w nowym poradniku majstra budowlanego, albo jeszcze gdzie indziej). Proces budowy jest zbyt złożony i zależny od zbyt wielu czynników. Po prostu gdzieś musi się coś wysypać. Sztuka polega na tym, żeby nie wysypało się za bardzo i żeby dało się w tym mieszkać. A u Ciebie tak właśnie jest :).

Myszonik, nie wiem, z czego wynikają te różnice. Będę jechać do firmy z protokołem odbioru, ale do najwcześniej we wtorek. Podejrzewam tylko, ze jedne to są nawiewniki a drugie wywiewniki. Nie wiem, co to jest to z dziurkami. Zajrzałam wczoraj do Ciebie i tam dopiero praca wre. Wykończeniówka pełną parą :)

No ja też tak podejrzewałam, ale mi się to chuba jednak nie do końca zgadza po rozmieszczeniu w pomieszczeniach...

np.

ma przyjśc gostek do pieca na 12 a nie przychodzi w ogóle, telefonu nie odbiera,

robotnik moze przyjdzie dzis a moze nie - to On decyduje kiedy i gdzie dzis robi.

drzwi musisz miec takie jakie gmina dopuszcza,

firanki w gminie są w jednym kolorze,

sklep czynny do 19 a nie wejdziesz do niego od 18.30 bo o 19 sprzedawca idzie do domu

chcesz kupic lodówke - dostawa za 14-21dni,

chcesz kupic telewizor, ale jest 18 i mozesz dopiero jutro przyjść bo dzis juz nie chce się gostkowi pisac papierów,

poczta czynna od 10 do 12 i od 15 do 16.30 - aby coś załatwic musisz brac pól dnia urlopu,

mandat płacisz, bo policjant widzial ze przejechałes na żóltym swietle

to tak na szybko przykłady z ostatniego miesiąca