Kaśka73 14.11.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 uff... wszystko z moim piecem ok ale nie lubię tego ustrojstwa i już serwisant stwierdził że musiała być przerwa w dostawie gazu lub gaz ma inne parametry- kaloryczność i piec zgłupiał (jest to możliwe co rusz ktoś się podpina do gazociągu) po ustawieniu działa i mam nadzieję że tak zostanie swoją drogą czułe te piece są nie podejrzewałam:)tak że humor mi wrócił ale z budowaniem to jest tak raz euforia np. po telefonie że parapety są już do odbioru raz dołek:) np.wycena na osprzęt elektryczny 3.200 netto + robocizna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 14.11.2011 22:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Kasia, to fajnie, że już ok.U nas osprzęt 3 tys. netto + robocizna albo brutto 3700 + robocizna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 14.11.2011 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Kaśka,z czego ostatecznie będą parapety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 15.11.2011 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 (edytowane) tak jak Ci pisałam z shivakashi (ivory brown) znalazłam źródełko pod Oleśnicą z dobrą ofertą wieczorem je pooglądam to ocenię jakość obróbki:) mają duży wybór kamienia i dobre ceny (moje parapety ewoluowały od 2.500 do 1.100 bez montażu) a co do pieca= kotłowni to jak będzie u mnie hydraulik zakładał grzejnik w łazience każę mu opisać wszystkie 3 pompy zawory pętle podłogówki która od czego bo niby wiadomo a jak potrzeba to kichaaktualnie mam opisane tylko rury wychodzace z wylewki i powinnam od razu iść tym tropem Edytowane 15 Listopada 2011 przez Kaśka73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 15.11.2011 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 to podeślij fotkę z parapetami.a co z kafelkarzem? znalazłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 15.11.2011 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 żadne tam podeślij, wrzuć do swojego dziennika - pliz Spirea, jakie (z czego?!) robisz parapety wewnętrzne do tych antracytowych okien? bo do białych miałam wymyślony jesion bielony, a do antracytowych to nie mam pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 15.11.2011 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Kasia, to źródełko pod Oleśnicą to Swiat Kamienia czy ta hurtownia w Smardzowie?Tatarak, do antracytowych też robimy z jesionu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 15.11.2011 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 ok to ja się jeszcze włączę do dyskusji o parapetach. ja mam z granitu do antracytowych okien:) indian black szczotkowany - idealne w kolorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 15.11.2011 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Moniko, bardzo ładny. Taki by mi pasował na blat kuchenny. Płaciłaś za m2 czy konkretnie za parapet. Teraz tak sobie myślę, że w sypialni ten jesion niezbyt moze pasować. Miał pasować do jasnej podłogi, a przecież ściana z oknem ma być grafitowa. Hm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 15.11.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 za m2 . 1050 zł . na parapet ok. ale z blatem jest cięzko . jest szczotkowany i zaimpregnowany. bardzo na nim widać każdy okruszek i tłuste palce. no coż ale ładny jest. więć na mokro i na sucho. żadnym płynem do okien w sprayu. tylko woda, ewentualnie na ujednolicenie woda z płynem do naczyń/ można zamówic jeszcze normalny szlifowany błyszczący . on jest za 950 m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 15.11.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 fajny ten granit, do salonu i gabinetu to się chyba szarpniemy poza tym mam tylko jeszcze parapet w łazience (ale tam okno od środka białe) i garażu (no to pfff) oraz kuchni - tam musi być razem z blatem. Spirea - jak znajdziesz ten indian black w przyzwoitej cenie, to daj znać, gdzie -dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 15.11.2011 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Znalazłam go na interstone.pl, ale sam indian black bez szczotkowania. Wg cennika m2 netto kosztuje 400 zł, ale jak dojdzie obróbka to pewnie kwota idzie znacznie w górę. Moniko, a Ty gdzie kupowałaś ten granit? Bezpośrednio u kamieniarza? Pamiętam, ze Frankai pisał o swoim RainForeście - kupił cały kawał i potem dał kamieniarzowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 15.11.2011 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 ja swoje elementy kamienne robie tutaj - www.ega.plale Kaska znalazla taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 15.11.2011 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Kaśka, to dawaj namiar. Kupowałaś materiał sama czy przez firmę? Wojgoc, tę Egę już oglądałam. Nie mają nic zbliżonego do czarnego. Chyba, że ściągają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 15.11.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 jak byłem na placu to sporo tego ciemnego, czarnego kamienia było - najlepiej zadwonic i spytac sie o konkretny kamień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 15.11.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Kaśka, to dawaj namiar. Kupowałaś materiał sama czy przez firmę? Wojgoc, tę Egę już oglądałam. Nie mają nic zbliżonego do czarnego. Chyba, że ściągają.mają, mają, wyceniałam u nich blaty i pisali mi o granicie czarnym antykowanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 15.11.2011 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 fakt, w ofercie specjalnej mieli Absolute Black. Tylko, że 2,8m. Na tej stronie interstone.pl są kawałki do 3,35. To akurat tyle, ile potrzebuję bez łączenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 15.11.2011 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Madeleine, na ile Ci wycenili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 15.11.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Spirea,wymiar to jedno a mozliwośc wycięcia to drugie - wystarczy nie tak idąca żyłka i z 3,35 wytniesz 2,9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 15.11.2011 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 a jak się łączy kawałki blatów granitowych? Widać łączenia czy nie? Bo ja chcę tak, aby nie było widać łączeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts