Madeleine 15.11.2011 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Bengal Black 2 cm 1100 zł/m2 antykowanyGeneralnie cenowo średnia półka. Sprawdź sobie kamieniarza na Cementowej - j-kowalewski.plJa się summa summarum zdecydowałam na konglomerat, ale od niego oferta była w miarę. Łączeń nie widać jedynie w konglomeracie. Kamień możesz połączyć bez fazy, wtedy widać mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 15.11.2011 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 jak się łączy to nie wiem, ale mozna idealnie polączyć.najtaniej wychodzi jak sie kupi całą płytę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 15.11.2011 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Madeleine, mam do Ciebie jeszcze inne pytanie. Jeśli dobrze pamiętam, mamy dziecko w tym samym wieku. Czy wybierałaś już może jakieś biurko/stolik? Jesli tak, to jaką wysokość brałaś? Patrzyłam na razie po Ikei. Biurko Micke ma 75 cm wys. (czyli taki standardowy), ława ze Stuvy 50 cm. Z Locomoco są regulowane stoliki - od 40 do 58 cm. Zastanawiam się jeszcze nad blatem i regulowanymi nogami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 15.11.2011 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Myślę właśnie nad tym samym. 75cm to zdecydowanie za dużo, 50 za mało. na razie pewnie będzie dobry blat ok. 60cm, dlatego to Locomoco mało przyszłościowe się wydaje (widzę, że idziemy podobnym tropem). Albo stanie na blacie z nogami (w sumie najtaniej), albo biurku z regulacją wysokości. Tyle, że one drogie straszliwie. Na pewno krzesło musi być obrotowe, z regulacją wysokości itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 15.11.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 krzesło wazniejsze od biurka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 15.11.2011 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Jedno i drugie jest ważne, ale o ile pięciolatek czytać może na łóżku/ fotelu/ kanapie, to tyle pisać powinien przy biurku. Dlatego stół nie musi (choć powinien) mieć regulowane nachylenie blatu.Natomiast krzesło - szczera prawda. Kiedy się odkujemy, kupimy też do domu do kompuera Sedusa Open Up - jeden z bardzo nielicznej grupy foteli, które są prawdziwie ergonomiczne.http://www.sedus.com/se/en/products/officeseating/open-up.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 15.11.2011 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 A ta cena 1100/m2 to już na gotowo po obróbkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 15.11.2011 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Moja mała rysuje sobie teraz czasem na klęczniku. I faktycznie blat z możliwością nachylenia byłby idealny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 15.11.2011 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Spirea - ja co prawda nie Madeleine, ale w naszym projekcie mamy zaplanowane biurko z serii Lara Drewnostylu: http://www.drewnostyl.eu/?page=oferta&id=43 Ale jeśli znajdziesz jakieś tańsze pasujące do Malma Ikeowego to daj znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 15.11.2011 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Klęcznik nie jest dobry, bo nie ma podparcia dla pleców. Lara nadaje się dla dorosłego (ew. dziecka o wzroście dorosłego, 150cm+). Tamto 1100 było plus obróbki. Generalnie dla mojego blatu (prawie 5m2) cena wychodziła summa summarum, ze zlewem podwieszanym), od 9 wzwyż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 15.11.2011 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 ok, to mogę sobie blat z granitu podarować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 15.11.2011 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Madeleine - dlaczego uważasz że Lara się nadaje tylko dla dorosłego?Ma w miarę standardową wysokość 75cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 15.11.2011 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 zaczęłam szukać, jest tego trochę: - różowe dla dziewczynki 270 zł http://miratek.pl/biurko-cecilia,id2864.html?utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2011-11&utm_content=2864#nclid=b8114e48065994a0d31359a868b8db5a - bardziej stonowane Luka 400 zł http://mirat.eu/biurko-luka,id2339.html - i dla szalonych Moll - niecałe 2000 zł http://www.mollbiurka.pl/index.php?p=produkty&act=produkt&prod=91&kat=57 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 15.11.2011 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Salik, bo 75, to raczej za wysoko. Ja swój stół mam na 75 cm. Kalina siedzi przy nim, ale nogi jej wiszą, powinny być na podłodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 15.11.2011 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 (edytowane) Spirea, a ile masz blatu?Ja robię solid surface, razem ze zintegrowanym zlewem niecałe 8. Z 12mm, staron czarny. Biurko podoba mi się Moll albo Kettler. Do pooglądania:http://www.babyvip.pl/pl/c/BIURKA-STOLIKI/11 Edytowane 15 Listopada 2011 przez Madeleine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 15.11.2011 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Klęcznik nie jest dobry, bo nie ma podparcia dla pleców. klęcznik nie jest dobry, bo wykańcza kolana. używałam przy komputerze przez kilka lat - i w sumie moje plecy miały się świetnie, ponieważ jak mi objawił rehabilitant, ból w mięśniach nóg nie był wynikiem promieniowania od rwy kulszowej (jak sugerował jeden niedouczony lekarz) tylko nadmiernego obciążenia stawów kolanowych. no ale dzieci może nie siedzą przy biurku tyle czasu co pracoholiczki klęcznik nie wymaga podparcia pleców, bo niejako wymusza "trzymanie" ich zgodnie z fizjologicznymi krzywiznami, że się tak niefachowo wyrażę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 15.11.2011 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 trochę pracowałam w meblach biurowych - nie wchodząc w szczegóły: klęczniki nie są dobre, w czasie siedzenia podparcie pleców być musi (no chyba, że na chwilę). Krzesła - muszą być obrotowe, z podłokietnikami, z mechanizmem typu synchro, dające pełne podparcie pleców. Na tym nie można oszczędzać. No nic, pozostaje mieć nadzieję, że będzie zmiana reformy i rok więcej na uzbieranie na wypasione biurko i krzesło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 15.11.2011 22:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Madeleine, ten Kettler też jest fajny i widzę, ze jest dość duzy wybór cenowy. Najtańsze za 900 zł. Co do klęcznika, to został kupiony dla A. do malowania i właśnie przez obciążenie kolan odpadł na dłuższe siedzenie. Ja czasami lubię sobie usiąść, bo wtedy mi kręgosłup odpoczywa, ale tak na kwadrans np. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 15.11.2011 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Natomiast krzesło - szczera prawda. Kiedy się odkujemy, kupimy też do domu do kompuera Sedusa Open Up - jeden z bardzo nielicznej grupy foteli, które są prawdziwie ergonomiczne. http://www.sedus.com/se/en/products/officeseating/open-up.php toz to kupe kasy kosztuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 15.11.2011 23:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Spirea, a ile masz blatu? Ja robię solid surface, razem ze zintegrowanym zlewem niecałe 8. Z 12mm, staron czarny. U mnie wychodzi 2,6m2 lub 3,34mb o szer. 70 cm, a na długości 1,8m o szerokości 84cm (parapet) + wycięcie na zlew Bredskar z Ikei + wycięcie na płytę. Chciałabym tez wkomponować blok na noże, ale nie znalazłam nigdzie czegoś takiego, więc chyba nic z tego nie będzie. W granicie lub konglomeracie można byłoby pewnie wyciąć to. Jednak koszt prawdopodobnie nieadekwatny do korzyści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts