Madeleine 16.11.2011 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Madeleine - ale zerówka to co innego niż pierwsza klasa i nie bardzo jest co porównywać. U nas też są zerówki w budynku szkoły podstawowej (dla klas 1-3), ale zerówka to zerówka, a pierwsza klasa to pierwsza klasa. tzn.? nie zrozumiałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 16.11.2011 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 no i...? no i zaproponuj cos równie fajnego w bardziej przystepnej cenie zarówno dla dzieciaków jak i dla Nas - wszak masz pewne doświadczenie w tej branzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 16.11.2011 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 równie ergonomicznego? nie znajdziesz nic taniej. Trochę mniej ergonomicznego, ale przyzwoitego cenowo? obejrzyj ofertę bejot.com.pl, profim.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 19.11.2011 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Spirea, temat kuchni. Nie wiem, czy nie planujesz dyskretnych uchwytów do szafek (strecket). Jeśli tak - to news, że ikea się z nich wycofuje całkiem. Obecnie są do dostania jedynie w Gdańsku i Łodzi. Być może warto pokombinować i tylko je teraz kupić przez kogoś. (a w ten weekend dodatkowo transport u nas gratis). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 20.11.2011 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 (edytowane) Madeleine a jakie fotele dla dzieci polecasz? A sedus'y po ile? Spirea kiedy sie schodów spodziewasz, wszystko już dogadane i problemy rozwiązane? Edytowane 20 Listopada 2011 przez e-mól Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 20.11.2011 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Madeleine, to naszych stalowych frontów te ukryte raczej nie pasują. Zauważyłam jednak, że bardzo często, jeśli coś mi się podoba z Ikei, to nie jest do dostania we Wro. Zawsze myślałam, że asortyment jest identyczny. E-mól. Schody się robią. My możemy je zamontować po wykończeniu ścian, słupa i sufitów w miejscu schodów, bo potem nie wstawimy rusztowania. Wykończeniowiec od tego więc zacznie, a wchodzi z początkiem grudnia. Na razie wszystko wygląda na dogadane i mam nadzieję, że nic więcej nie wyskoczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 20.11.2011 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 W typowej ofercie jest mało dopasowanych foteli dla dzieci. Będę pewnie celowała w kettlera albo coś w tym stylu. Sedus (to marka) open up kosztował 5 lat temu katalogowo 5 tysięcy netto - 6,6 brutto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 26.11.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Ale fajne panele do pokojów dziecięcych. Promocja na baterie faktycznie fantastyczna, macie fuksa A i baterie bardzo ciekawe. Jeśli chodzi o Caparola, zwróć uwagę, że wydajność podawana przez producenta się bardzo różni od faktycznej (czyli farba jest dużo bardziej wydajna!) - zostało mi naprawdę masa farby, panowie malowali bez rozcieńczania, a ja i tak zamawiałam po wiaderku mniej, jakby się przypadkiem udało. Akurat będzie na malowanie salonu od nowa, garażu i mam nadzieję oddać sufitową, bo nieotwarta. Wanny - zwróć uwagę jeszcze na jeden wymiar, mianowicie wysokość. Strasznie żałuję, że nie wzięłam Duravitu, tylko Riho Carolina. Ta wanna jest bardzo głęboka, jakbym jej nie zagłębiła w posadzce, w ogóle by dziwnie wyglądała. Pamiętam, że D-code był płytszy, ale pożałowałam kasy (i teraz znowu żałuję!). A swoją drogą to miałam wannę Riho Lyra w poprzednim mieszkaniu i szału nie było, jeśli chodzi o rysowanie się akrylu. Aha, u nas przeprowadzka przełożona ze względu na konieczność gładzi. Chcemy jak najszybciej (czynsz!), ale mamy do poprawki 67m2 sufitów, więc to potrwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 26.11.2011 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Madeleine, dzięki za informację z farbą.Jeśli weźmiemy akryl, to chyba ten Duravit. Z nóżkami wychodzi 55 cm, a głęb. wanny to 40 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 26.11.2011 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Mnie również było bardzo miło - Wasz dom na żywo wygląda jeszcze lepiej niż na zdjęciach: tyle w nim przestrzeni, okna, drzwi, brama i dach - piękne. I super się wyróżnia brak okapów wśród domów na całym osiedlu Bardzo chętnie przyjadę obejrzeć górę, jak będą schody - drabiny mnie wykańczają nerwowo Szkoda, że nie było czasu dłużej porozmawiać. Zapraszam na rewizytę! koniecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 26.11.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Wanny - zwróć uwagę jeszcze na jeden wymiar, mianowicie wysokość. Strasznie żałuję, że nie wzięłam Duravitu, tylko Riho Carolina. Ta wanna jest bardzo głęboka, jakbym jej nie zagłębiła w posadzce, w ogóle by dziwnie wyglądała. Pamiętam, że D-code był płytszy, ale pożałowałam kasy (i teraz znowu żałuję!). Madeleine, masz na myśli głębokość w środku, czy wysokość zewnętrzną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 26.11.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Te baterie Kludi - baaardzo ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 26.11.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Madeleine, masz na myśli głębokość w środku, czy wysokość zewnętrzną? jedno i drugie. Jak weszłam do wanny, to nie jestem w stanie głowy na zagłówku położyć, bo wanna tak długie ma oparcie. W sam raz wanna dla mojego męża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 26.11.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Spirea, cudne baterie. Jedne z najładniejszych. U mnie odpadły z powodu ceny. Nie widziałam takich tanich, zwykle ok. 1000 zł były. Zazdroszczę Z wanną nie pomogę, bo sami wybieraliśmy dłuuugo. Wszystkie mi się podobają Ja bym podeszła praktycznie i wzięłą tę, która ma najmniej krzywizn czyli najmniej potencjalnych miejsc do osadzania sie brudu. Sami powinniśmy pozamawiać graty łazienkowe, ale głowię sie aktualnie nad stelażami wc. Uparałam sie bez sensu, żeby w każdej łazience mieć inny i teraz szukam czegoś sensownego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 26.11.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Spirea - gratulacje w związku z zakupem baterii My teraz też już będziemy kupowali baterie, pomimo tego że do wykończeniówki daleko. Glazurnik doradził żeby mieć już teraz wybrane (a najlepiej kupione) baterie, żeby móc dopasować kafle i układ rur do konkretnej baterii. A znając nasze szczęście, to jak nie kupimy teraz baterii, to za pół roku się okaże że już jej nie ma i będziemy musieli kuć ściany, bo nowa będzie miała coś tam znowu inaczej itd. Debatujemy też czy już teraz nie kupować armatury żeby po prostu leżała, ale z drugiej strony to ona by tak jeszcze z pół roku leżała... Mam pytanie o ten 'dąb bielony jasny seria elite'. On jest na pewno bielony? Bo na zdjęciu jest... ciemnobrązowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 26.11.2011 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 (edytowane) Tatarak, cieszę się, że Ci się podoba Mam też nadzieję, że nasze dalsze poczynania nie zepsują tego efekty, ale go poprawią Duże wrażenie robi pustka. Sama zobaczysz, jak u Ciebie będzie na tym etapie. Przepraszam właśnie, że wyszło tak mało czasu. Wykończeniowiec miał przyjechać trochę później, a sam się śpieszył. Tak, jak mówiłam - przyjadę, po położeniu dachówek A w Maxx Fliz powinni miec jeszcze jedną sztukę umywalkowej. Edytowane 26 Listopada 2011 przez Spirea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 26.11.2011 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 (edytowane) Słuchajcie, z tymi bateriami sprawa jest ponoć taka (wersja Panów z Maxx Fliz), że Kludi zrobiło baterie podobne do Hansgrohe Axor chyba Starck. Hansgrohe wytoczyło im proces, Kludi przegrało i musiało zmienić baterie. Sklepy wyprzedają teraz stany magazynowe. Obecne modele łazienkowych i bidetowych mają te ramiona wyciągnięte w bok. Stąd te przeceny. Umywalkowa na 450, a bidetowa 390. Wannową złapałam z wyprzedazy (bo ten model dalej funkcjonuje) za niecałe 900 (to już sporo było, ale dostaliśmy w prezencie gwiazdkowym ). Na allegro te modele też są przecenione, ale nie aż tak. Salik, na żywo ten dąb nie jest bielony. Tak się nazywa jedynie. Ma dość ciepłą barwę i dla odmiany coś takiego chciałam do gabinetu. Tam jest wyjscie na zewnątrz, więc za jasne nie mogły być. Powierzchnia panela ma też ładną strukturę drewna. Duravit jest w Cermagu. Tylko tam wiszą w ścianach, więc nie można się położyć Sheenaz, tak jak napisałaś, weźmiemy raczej zaokrągloną w środku niż kanciastą. Koło więc pewnie odpadnie. A reszta to już decyzja - akryl czy stal. Edytowane 26 Listopada 2011 przez Spirea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 27.11.2011 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Spirea, z tych, które pokazałaś, dla mnie wanna Koło akurat najlepsza bo ma korek na środku Wg mnie to duży plus. Przy dwóch osobach w wannie, nikt nie siedzi tyłkiem na korku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 27.11.2011 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Duravit d-code też ma wersję z korkiem na środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 27.11.2011 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Ja właśnie chcę wannę z odpływem w nogach. aby było wygodnie. Nie planujemy dwuusobowych kąpieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts