Tatarak 01.12.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Spireo, zerknij tu: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?150611-SzaroCzarnaNagaJama&p=5037533#post5037533 Aricia wrzuciła kilkanaście zdjęć łazienek i są różne rozwiązania szafek. Pomyślałam, że może coś Cię zainspiruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 01.12.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Hmmm.... Dwuosobowe kąpiele są fajne. Ale wymagają wanny odpowiedniej wielkości. Niestety 175 cm to trochę mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 08.12.2011 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Spirea, ad kuchni. Pokaż, co masz w wysokiej zabudowie. Wiesz, jak ja mam meble? wklejałam ostatnio zdjęcia na blogu. Jakbyś dociągnęła do sufitu. Łazienka z ledami wygląda absolutnie kosmicznie i fantastycznie. Same ledy - spróbuj tzw. markowych chińczyków. Ja kupowałam w fortisie na Nyskiej, obsługa bardzo fajna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 08.12.2011 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 możesz dać namiar na tę Nyską?a jakim blogu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 08.12.2011 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 yyyy, moim. Mam zabudowę do sufitu (296cm). Nyska: mnie obsługuje pan Remigiusz Kołomański. Ale jego kolega po prawej też jest fajny.http://www.fortis.wroc.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 08.12.2011 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 yyyy, moim. LINK! LINK! LINK! (może być na prv) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 08.12.2011 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Nyska: mnie obsługuje pan Remigiusz Kołomański. Ale jego kolega po prawej też jest fajny.[/url] hmm, fajny w sensie fajny czy w innym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 08.12.2011 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 hmmm, w różnych. Ale oni tam w ogóle wesołe towarzystwo mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 08.12.2011 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Spirea, no to jesteśmy na podobnym etapie co my. U nas płytki sie kładą i nie jest łatwo bo mają ciekawe przesunięcie.My nasze baterie umywalkowe odsyłamy i poczekamy na nowe. W ostatecznosci poprosimy o dobry rabat na "krzyżowe". Łazienka ledowa bardzo ładna. Fajny klimat robi ta zasłona i światła.Pochwal się kuchnią. Unas też problemy z zabudową., ale mi wychodzi za mało miejsca na piekarnik i mikrofalę albo jakieś półeczki nad lodówką. Nie umiem tego sensownie skomponować, poza tym wciaz sie wahamy czy wziąć lodówkę wolnostojącą 70-ke, czy jednak ją zabudować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 08.12.2011 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Spirea - ciemnych pomieszczeń nie lubię. Jeżeli są małe, to wydają się jeszcze mniejsze. Ale to oczywiście rzecz gustu. Jak masz bardzo niewielkie pomieszczenie, to prysznic z zasłonką będzie chyba jedynym rozwiązaniem. Tu jeszcze inne podejście: http://muratordom.pl/wnetrza/projekty-i-aranzacje/dom-szeroko-otwarty-czyli-nowoczesne-wnetrze-pelne-swiatla,74_8521.html?page=0&photo=26703#gallery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 08.12.2011 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Sheenaz, muszę zalogować się do Ikei i dokończyć projekt. Na razie mam tylko rozrysowane na kartce. Lodówka od samego początku była planowana wolnostojąca. Ma 80 cm. Dr_au, pewnie tak jest z ciemnymi łazienkami. Chociaż widziałam parę na forum i źle to nie wygląda. Problem jest taki, że jest ona prawie kwadratowa, ma 1,7x1,9. Prysznic w projekcie wydawał się ok. Na zywo już gorzej - wchodzisz i już zaraz jesteś pod ścianą. Jest to dolna łazienka i jej główne zadanie to "obsługa" gości i nasza, jak jesteśmy na parterze. Prysznic uzywany będzie wtedy, gdy górny będzie zajęty lub gdy goście będą nocowac. Nie było więc sensu szaleć z powierzchnią. Jakoś musimy sobie z tym poradzić. Wszelkiego rodzaju zabiegi optycznie powiększające były ćwiczone na wszystkie sposoby. Jeden - pewnie najskuteczniejszy - lustro na całej ścianie (vide: http://olawolczyk.pl/projekty-wnetrz-prywatne-dom-raciborz-200m.html zdjęcia 6-9) nie wchodził u nas w rachubę. Nikt takiej połaci czyścić nie będzie. Zrobimy więc zgodnie z teorią męża - jak czegoś nie da się ukryć, to trzeba to wyeksponowac (nie działa oczywiście w każdym stanie faktycznym ) Zrobimy więc taśmy ledowe po każdej krawędzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 08.12.2011 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Pochwal się kuchnią. Unas też problemy z zabudową., ale mi wychodzi za mało miejsca na piekarnik i mikrofalę albo jakieś półeczki nad lodówką. Nie umiem tego sensownie skomponować, poza tym wciaz sie wahamy czy wziąć lodówkę wolnostojącą 70-ke, czy jednak ją zabudować. wrzuciłam wstępny projekt. Szaro... jak u nas wszędzie. Muszę o tym pomysleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 08.12.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Spireo projekt łazienki z ledami bardo oryginalny myślę że przy małym pomieszczeniu z prysznicem się sprawdzi.Kuchnię sobie przeanalizuję ,ale zauważyłam brak wyciągu nad płytą, nie zamierzasz mieć okapu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 08.12.2011 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 na razie na pewno nie będzie. Chcieliśmy w ogóle zrezygnować, bo teraz rzadko uzywamy, a i tak jest wentylacja mechaniczna. jednak ponoć dobrze jest mieć przynajmniej funkcję pochłaniacza. Wtedy będzie to pewnie tuba srebrna. Chociaż powinna obejmować całą kuchenkę, a pewnie nie będzie. Na razie musimy tylko uwzględnić wymiar potencjalnego okapu, żeby odpowiednio umieścić oświetlenie, które tam jest teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 08.12.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Spirea, jeśli to rubrik, to powinnaś móc zamaskować dziurę, bo uda się go dociąć na wymiar. Pytanie, co jest najlepszą opcją - czy przerobiona szafka 80, czy płaska szafka "nad lodówkę", czy front szuflady + kątowniki. Najlepiej spytaj bezpośrednio w sklepie.Czerwonej wnęki szczerze mówiąc nie czuję, ale z Waszym wyczuciem estetyki pewnie wszystko wyjdzie idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 08.12.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 hmmm, w różnych. Ale oni tam w ogóle wesołe towarzystwo mają. jeszcze weselej jak w Renowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 08.12.2011 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 zależy kiedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 09.12.2011 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 o matko, nic już do mnie nie dociera z opisu kuchni, bardzo przepraszam. jednym piwem się tak resetuję... (cheap date). jutro się wczytam i wypowiem, hyp! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 10.12.2011 03:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 Tatarak, spokojnie. Zajrzyj jak wytrzeźwiejesz..... po upojeniu dachem oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 10.12.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 dobra, szybko napiszę o kuchni, zanim mi drink uderzy do głowy - element czerwieni mi się bardzo podoba - nad lodowką i tym słupkiem obok oczywiście zabudowa do samego sufitu? - mnie by było niewygodnie nie mieć na co odkładać tego, co wyciągam z lodówki, więc wolałabym ją mieć obok jakiegoś blatu - ergonomiczniej byłoby mieć bliżej lodówki zlew, a dalej płytę - to okno to fix? jak/czym planujesz je zasłaniać? - pozostaje niezłomną przeciwniczką frontów ze stali, ale może u Was się sprawdzą (u mnie czasami gotuje Mama - z rozmachem, kuchnia wtedy wygląda jak po katastrofie ekologicznej, nawet nie chcę myśleć, jak by wyglądała taka stalowa... brrrrr ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts