Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika budowania

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki serdeczne za info o farbach.

Też jutro tam podjadę i się wywiem na miejscu i jak będzie mój kolor to od razu kupię.

A taki zwykły blat na metry z Leroy czy Castoramy się nie nadaje?

Przecież i tak go nie będzie widać pod tą farbą.

Czy te Ikeowskie są jakieś znacznie lepsze?

ten Lagan, to najzwyklejszy - 2,2m za całe 69 zł. Do Castoramy lu Leroy bedę dzwonić. Dla mnie najistotniejsza jest grubość - musi być jak najcieńszy, żeby baterie pasowały.

a co to za płytki, które tanie a fajne?

Z berniną problem wypukłości też był. Generalnie były dwa rodzaje płytek - małe i wklęsłe i duże i wypukłe ;) Ale przy tej cenie dużo można znieść.

Brakujące gniazdko zawsze możecie dorobić, przecież to nie problem. A do czego miałoby ono być?

Madeleine, tanie i ładne to seria z Paradyża Apasionate/Atractivo Bianco. Są białe, matowe z delikatnymi jakby nakropieniami, które są widoczne dopiero pod światło. W którymś z wcześniejszych wpisów jest link do Galerii jednej z forumowiczek, która ma je już położone w łazience.

Z tymi płytkami - tak Ci powiedzieli w Eurobest? Wiadomo, że można znieść przy takiej cenie, bo I wychodził chyba 180. Będzie ok, jeśli uda się je położyć prosto.

A Ty w końcu wzięłaś gdzieś ten II gat., czy wynegocjowałaś lepszą ceną na I, bo nie pamiętam?

Gniazdo przydałoby się do podłączenia np. stojącej lampy, czy laptopa. Pierwotnie lampa miała stać w rogu między oknami. Teraz sofa będzie oddalona i jak już, to przydałoby się na wszelki wypadek gniazdo właśnie za sofą.

Tatarak, żarówka ma chyba 12 cm średnicy. Nad stołem na pewno będzie ok, bo tam będą inne światła, więc wskazane jest coś, co nie będzie narzucać się z formą. Nad pustkę - wiadomo, że będzie to delikatny punkt. Wydaje mi się, że powinno być tam albo coś naprawdę dużego albo coś małego symbolicznego. Dużego ciekawego na moją kieszeń, szczególnie w aktualnym stanie, nie znalazłam. Dlatego na razie wystarczy ta żarówka. Zobaczymy potem. Może zarobię na Dear Ingo ;) Chociaż nie wiem, czy byłabym w stanie wydać tyle kasy na lampę.

Spirea, biel wygląda wspaniale (ile placisz za gladzie?), żarówki na kablach też. Urzekły mnie te kolorowe kabelki.

Aż mi żal, że nie mam gdzie tego powiesić.

Zoomy wyglądają fajnie, jak nasze Cercomy :)

Czy tam gdzie nie masz płytek i tam gdzie są ale z założenia woda tam nie dojdzie też masz smarowane folią w płynie?

Bo u nas folia jest tylko w strategicznych miejscach - okolice wanny i prysznica/

Nefer, właśnie dzisiaj to samo stwierdziłam. Jak teraz nie zamontuję, to nie wiadomo kiedy. Fakt, że to podejście było robione właśnie na przyszłość, ale jak już jest, to może lepiej zrobić od razu. Jutro własnie jadę na budowę pomierzyć odległości. Trochę jest to nieprzemyślane, bo pod skosem miałą stać pralka i w przysżłości suszarka, a teraz bardziej mi pasuje obrócić tę pralkę i może kabla nie starczyć.

Mam nadzieję, że mimo surowości klimat domowy będzie :)

Wpadam dosłownie na chwilkę. Pięknie już się robi. Niby zwykłe ściany pomalowane na biało, ale to już zawsze coś, nie te zielone płyty;) Jestem bardzo ciekawa tej górnej łazienki i szarej ściany w kuchni. :rolleyes:

Czuję coś, że Ty jednak na tego pająka zarobisz:-)))

Niestety, teraz trochę rzadziej będę bywać na forum. Mam pilną i ważna dla mnie robotę, którą muszę skończyć do końca stycznia, więc nawet rozłączam net, żeby mnie nie korciło. :( Zresztą dwa tygodnie to chyba w bibliotece spędzę;).

Trzymaj się cieplutko,postaram się zaglądnąć do Ciebie od czasu do czasu. Bo w lutym to wpadam już tu na stałe:popcorn:

Edytowane przez Magda 34

są kolory :wiggle: a konkretnie grafity :)

zapraszam do dziennika.

Moniko, czerwona wanna to pomysł męża. A tu coś, co ma czerwoną wannę.

http://img853.imageshack.us/img853/8803/213956izobp9ic.jpg

Magda, zobaczymy co będzie z tym pajakiem ;) Powodzenia w swoich planach.